Мирчо Христов Отговорено Октомври 28, 2005 Автор Отговорено Октомври 28, 2005 Да си призная на мен направения кабел ми струваше повече от посочената сума .Първата ми работа естесвено беше да проверя в магазините за компютри (които не са малко тук) и коментара им беше "че такова животно има ли?" .Имаше само обещания и напразни надежди за това прибегнах към мярката да намеря схема.Знам че в София сигурно има но не знаех къде ,благодаря ти много за информацията ще проверя посочения адрес. Цитирай
velislav Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Здравей, аз също имах такъв проблем. Първо провери как си включил кабела - МИДИ АУТ на синтезатора в МИДИ ИН на кабела така трябва да е. Моя кабел е фабричен Hama /миди към джойстик преобразувател/ , но пак имах проблем с единия от синтезаторите. Корг ДС-8 с него нямах проблем работеше си. Но си купих и един китайски, който упорито отказваше да работи с този кабел и Sound Blaster Live! , но пък работеше с звукова карта М-аудио със стандартен МИДИ вход МИДИ 5-ца и съответния прост кабел 5-ца. Съзщо така работеше и с кабела Hama и друга звукова карта, не SB Live!. Въобще много ме издразни. Накрая свалих схемата на МИДИ/джойстик преобразовател от http://www.midi.org/about-midi/electrical.shtml и видях че има разлика с кабела на Hama. Направих си проходник с който вече работи китайския боклук. Няма логика но това е. Също така Корга работи с кабела Hama без тази добавка която си направих аз. Така че опитай нещо такова, смени местата на жиците. В твоя случай става въпрос за Yamaha, но може и те да са направили някоя простотия. Дано да става ясно какво съм написал :think: наистина е доста идеотска ситуацията, даже не ми се вярваше, че в единия момент свири в другия не. А даже и сега предава на 15 и 16 МИДИ канал, не се отказва от номерата си, но не ми се занимава повече. Важното е че го склоних да работи. Успех с твойта Yamaha, дано да е по-сговорчива. Така и неразбрах къде е проблема, в SB Live!, в кабела, в синтезатора или и в трите :wall: Цитирай
Мирчо Христов Отговорено Ноември 23, 2005 Автор Отговорено Ноември 23, 2005 Благодаря много за вниманието което ми обърнахте.Разбрах за какво става на въпрос ,зглежда всяка ситуация си има различмо решение и все повече се уверявам в това. Моя кабел е направен точно по тази схема ,препоръчаха ми я доста хора (гарантираха че работи),защо не става и аз не зная. Ще продължавам да търся решение. Цитирай
peshoy2k Отговорено Ноември 24, 2005 Отговорено Ноември 24, 2005 1 проверяваш кабела 2 проверяваш настройките на клавира - дали ти изкарва миди изобщо 3 проверяваш в Уиндолс дефолт дивайса да ти е mpu 401 или нещо такова беше за ин и аут 4 пускаш миди на уиндолс медиа плеър и ако тръгне клавира да свири сам е ОК, ако не разменяш отзад ин-аут кабелите нема начин да не стане. Има и други настройки на IRQ - 330 и DMA май трябваше да е 10. погледни в дивайс мениджър да не ти се карат IRQ или DMA с нещо друго Цитирай
Мирчо Христов Отговорено Април 18, 2006 Автор Отговорено Април 18, 2006 Здравейте отново. след дълго прекъсване реших да продължа да пробвам и като взех под внимание всички ваши съвети най после успях миди от ПС -то просвири в ямахата . Искам да благодаря на всички които ми помогнаха. А сега да попитам нещо ,кой са наи одачните програми с който сте работили ,и има ли начин синта да кнтролира стил който е в компютъра (за сега свири в него но не се смения гамата ). Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 18, 2006 Отговорено Април 18, 2006 Аз лично работя с Cubase SX , Sonar , FL Studio (6 най-вече ... и да кажа , че има голяма разлика между 4 , 5 , 6 , стига да познаваш програмата добре ...) , повечето чаркалаци на LinPlug , Native Instruments , Arturia и т.н. ... Иначе за смяната на октавите - ако имаш съответния бутон на синта си , не мисля , че ще контролира и МИДИ хоста , защото не се води CC# ... Цитирай
Recommended Posts