Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с свързванто на Psr-260 C Pc


Recommended Posts

Да си призная на мен направения кабел ми струваше повече от посочената сума .Първата ми работа естесвено беше да проверя в магазините за компютри (които не са малко тук) и коментара им беше "че такова животно има ли?" .Имаше само обещания и напразни надежди за това прибегнах към мярката да намеря схема.Знам че в София сигурно има но не знаех къде ,благодаря ти много за информацията ще проверя посочения адрес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравей, аз също имах такъв проблем. Първо провери как си включил кабела - МИДИ АУТ на синтезатора в МИДИ ИН на кабела така трябва да е. Моя кабел е фабричен Hama /миди към джойстик преобразувател/ , но пак имах проблем с единия от синтезаторите. Корг ДС-8 с него нямах проблем работеше си. Но си купих и един китайски, който упорито отказваше да работи с този кабел и Sound Blaster Live! , но пък работеше с звукова карта М-аудио със стандартен МИДИ вход МИДИ 5-ца и съответния прост кабел 5-ца. Съзщо така работеше и с кабела Hama и друга звукова карта, не SB Live!. Въобще много ме издразни. Накрая свалих схемата на МИДИ/джойстик преобразовател от http://www.midi.org/about-midi/electrical.shtml и видях че има разлика с кабела на Hama. Направих си проходник с който вече работи китайския боклук. Няма логика но това е. Също така Корга работи с кабела Hama без тази добавка която си направих аз. Така че опитай нещо такова, смени местата на жиците. В твоя случай става въпрос за Yamaha, но може и те да са направили някоя простотия.

Дано да става ясно какво съм написал :think: наистина е доста идеотска ситуацията, даже не ми се вярваше, че в единия момент свири в другия не. А даже и сега предава на 15 и 16 МИДИ канал, не се отказва от номерата си, но не ми се занимава повече. Важното е че го склоних да работи. Успех с твойта Yamaha, дано да е по-сговорчива. Така и неразбрах къде е проблема, в SB Live!, в кабела, в синтезатора или и в трите :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за вниманието което ми обърнахте.Разбрах за какво става на въпрос ,зглежда всяка ситуация си има различмо решение и все повече се уверявам в това.

Моя кабел е направен точно по тази схема ,препоръчаха ми я доста хора (гарантираха че работи),защо не става и аз не зная.

Ще продължавам да търся решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 проверяваш кабела

 

2 проверяваш настройките на клавира - дали ти изкарва миди изобщо

 

3 проверяваш в Уиндолс дефолт дивайса да ти е mpu 401 или нещо такова беше за ин и аут

 

4 пускаш миди на уиндолс медиа плеър и ако тръгне клавира да свири сам е ОК, ако не разменяш отзад ин-аут кабелите

 

нема начин да не стане. Има и други настройки на IRQ - 330 и DMA май трябваше да е 10. погледни в дивайс мениджър да не ти се карат IRQ или DMA с нещо друго

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте отново. след дълго прекъсване реших да продължа да пробвам и като взех под внимание всички ваши съвети най после успях миди от ПС -то просвири в ямахата .

Искам да благодаря на всички които ми помогнаха.

А сега да попитам нещо ,кой са наи одачните програми с който сте работили ,и има ли начин синта да кнтролира стил който е в компютъра (за сега свири в него но не се смения гамата ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично работя с Cubase SX , Sonar , FL Studio (6 най-вече ... и да кажа , че има голяма разлика между 4 , 5 , 6 , стига да познаваш програмата добре ...) , повечето чаркалаци на LinPlug , Native Instruments , Arturia и т.н. ... Иначе за смяната на октавите - ако имаш съответния бутон на синта си , не мисля , че ще контролира и МИДИ хоста , защото не се води CC# ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.