Dogy9006 Публикувано Октомври 23, 2005 Публикувано Октомври 23, 2005 Аз да си питам все пак дали имате много идеи и дали са добри ли за нищо нестават. Не мен ми идват идеи за балади ама де*а никой в днещно време не иска да прави метал балади Цитирай
Yiwigi Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 На доста често ми идват идейки, но твърде често те са твърде кратки...и не успявам да измисля как да се развият нещата нататък и ги зарязвам за момента...Следствие от това нещо: идеите в повечето случай не стават Случва се разбира се и нещата които съм измислил да звучат добре и на следващия ден, че даже и на други хора...и тях обикновено гледаме да ги използваме в песните То всъщност нормално...не може да се очаква всичко, което ти хрумне да е "гениално"... Цитирай
Dogy9006 Отговорено Октомври 23, 2005 Автор Отговорено Октомври 23, 2005 На доста често ми идват идейки, но твърде често те са твърде кратки...и не успявам да измисля как да се развият нещата нататък и ги зарязвам за момента...Следствие от това нещо: идеите в повечето случай не стават Случва се разбира се и нещата които съм измислил да звучат добре и на следващия ден, че даже и на други хора...и тях обикновено гледаме да ги използваме в песните То всъщност нормално...не може да се очаква всичко, което ти хрумне да е "гениално"... Абе на мен като ми дойде идея я давам на басиста щото аз от китари нищо не разбирам и като трябва да се напишат китарите и аз се затруднявам много и правя някви несъщяствуващи акорди иначе аз гледам всички идеи засега да ги фкарам в употребва щото още с групата имаме много малък репертуар Цитирай
martist Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 Здравейте, Идеите са нещо много хубаво.Лично на мен всеки път като извадя синтито ми хрумва по нещо но в процес на свирене отсявам кое става и кое не.По някой път се усеща нуйдата от човек на който може да се разчита и да се работи в екип.Иначе това което съм направил сам досега горе-долу става. Цитирай
Yiwigi Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 Пусни да чуем нещо твое, че ми е доста интересно...Че авторската музика на Ер голям нещо ни е недостатъчна Сериозно, много интересно би ми било да чуя нещо твое... Цитирай
CorvusCorax Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 Идват ми идеи от по 16 такта, които не мога да скрепя с нищо друго...Така е от 2 месеца...Нема муза за дълги-дълги песни...А иначе последната идея дето я докарах до край вече година я мъча да я запиша Пък и толкова неща са ми хрумнали из Градския Транспорт ама докато се прибера...Хоп и съм ги забравил... :think: Цитирай
Bassko Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 ""Аз пък всеки път като хвана баса и ми идват наистина блестящи идеи и повечето, даже, може би 90 и нещо процента стават тотални летни хитове!"" Цитирай
Steppenwolf Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 Всяка една идея става за нещо и може да се употреби. Ако не ви идва продължение, направете запишете я, докъдето сте. Едно парче се пише от един ден до няколко месеца или година понякога. Някои композитори правят така. Цитирай
martist Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 Пусни да чуем нещо твое, че ми е доста интересно...Че авторската музика на Ер голям нещо ни е недостатъчна Сериозно, много интересно би ми било да чуя нещо твое... ОК.Само че все още не мога да се оправя и незнам как може да пусна нещо. Цитирай
SGEORGE Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 Ами често ми идват разни идеи и то в най-изненадващи ситуации.В 50% от случайте го забравям,а в другите ги запомням и после си ги изсвирвам и ги записвам.После ги оставям да отлежат и като имам време сядам и измислям няква готина песничка.Странното е,че често ми хрумват идеи за другите инструменти-например китари, бас или ритъм на барабаните.После по това нещо измислям всичко останало. Цитирай
Yiwigi Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Пусни да чуем нещо твое, че ми е доста интересно...Че авторската музика на Ер голям нещо ни е недостатъчна Сериозно, много интересно би ми било да чуя нещо твое... ОК.Само че все още не мога да се оправя и незнам как може да пусна нещо. Ето как Пускай, че ми става все по-интересно Цитирай
machoka Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Амм.. аз пиша предимно симфонична музика в класически стил, така че не знам дали влизам в класацията за композитори на популярна музика за бендове.. но ще кажа, че при мен идеите идват спонтанно, но в първичен вид. Една проста мелодия, която в последствие развивам докато се получи темброво многоообразие в отделните групи или в тути-то направо в оркестъра/хора. Цитирай
martist Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Амм.. аз пиша предимно симфонична музика в класически стил, така че не знам дали влизам в класацията за композитори на популярна музика за бендове.. но ще кажа, че при мен идеите идват спонтанно, но в първичен вид. Една проста мелодия, която в последствие развивам докато се получи темброво многоообразие в отделните групи или в тути-то направо в оркестъра/хора. Ако имаш възможност пусни нещо.Много ми е интересно. Цитирай
NoSoul Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Отвеян тип съм и мн често ми хрумват темички, но за съжаление много рядко човек сам може да довирши нещо. Най-лесно е да се бачка в екип. Една темичка е достатъчна да разпали ухото на някой друг музикант, от там още един и така ефекта на доминото Пък и така се получават парчета дето всички ги разбират, а не главно музиканта, който ги е писал. Познавам една адски добра клавиристка дето сигурно си връзва връзките на обувките с 1 ръка за под секунда, пише невъзможните неща - като музикант го оценявам, но като слушател не. Лошото е като го мислиш сам често се увличаш за максимума, а той почти винаги е излишен... Цитирай
Topsun Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 абсолютно съгласен съм с NoSoul!!!за съжаление обаче е добре да можеш и сам да се справяш.такъв е животаа по темата,със сядането на пианото се появяват и идеите.след това сядам на компа и си развивам идеята.така е готино,защото ти се налага да мислиш за другите партии (бас,барабани,китари) и да се съобразяваш с дадения човек,който свири на този инструмент в групата.разбира се,парчетата които правя са малки демота,да става по-бързо хавата,да си представиш какво свириш без много да се обяснява...пък и така по-бързо се зарибяваш по парчето.... Цитирай
Recommended Posts