Trivium Публикувано Май 9, 2009 Публикувано Май 9, 2009 хора помогнете имам въпрос сега си купих китара но нямам кубе ще си взимам по късно и искам да ви питам мога ли да свиря на компютъра взех си букса за жака и ми кажате програма или как да дрънкам на компа плс 10х предварително Не ме питайте нз каква ми е саунд картата Цитирай
fusion Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Няма особено значение в твоя случай каква ти е саунд картата... Трябва да си купиш преходник (това го подчертавам по повод подобната тема в раздел Бас ) от 6,3 към 3,5 моно жак. Попитай в магазин за електроника, тв сервиз или подобно място за точно това, което ти казах. Също си намери и кабел 6,3. Жаковете му са едни големи и влизат в буксата на китарата ти. Купуваш си въпросния преходник и единия край на кабела ти влиза в китарата, другия в преходника. Така свободния край на кабела вече е с по-малък жак, който вкарваш в line in входа на звуковата ти карта. Обикновено той се обозначава с лилав или тъмно син пръстен около самата букса. Ако не можеш да се ориентираш, пробвай. Трябва да имаш поне три букси на звуковата карта - изход (за слушалки, уредба), микрофонен вход и въпросния линеен вход, който ти трябва. Стандартните им цветове са съответно зелен, червен и син. При теб е възможно да не са същите, но все пак... пробвай. Успех Цитирай
Dgaduin Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Съветвам те да си вземеш програмата Guitar Rig ( има я в read_rules ) - представлява виртуален амп с ефекти, усилватели и пр. На мен лично ми свърши работа докато кубето беше на ремонт. Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 абе тия риал тайм ефекти нямат ли закъснение в звука(ако звуковата карта не е добра)? Цитирай
Dgaduin Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 (Редактирано) Ем не съм с особено добра, но дилея е макс около 0,2 - 0,3 при големите сетове и никакъв при clean и drive, а докато си намери кубе това ще му върши работа. Редактирано Май 9, 2009 от Dgaduin Цитирай
Trivium Отговорено Май 9, 2009 Автор Отговорено Май 9, 2009 Няма особено значение в твоя случай каква ти е саунд картата... Трябва да си купиш преходник (това го подчертавам по повод подобната тема в раздел Бас ) от 6,3 към 3,5 моно жак. Попитай в магазин за електроника, тв сервиз или подобно място за точно това, което ти казах. Също си намери и кабел 6,3. Жаковете му са едни големи и влизат в буксата на китарата ти. Купуваш си въпросния преходник и единия край на кабела ти влиза в китарата, другия в преходника. Така свободния край на кабела вече е с по-малък жак, който вкарваш в line in входа на звуковата ти карта. Обикновено той се обозначава с лилав или тъмно син пръстен около самата букса. Ако не можеш да се ориентираш, пробвай. Трябва да имаш поне три букси на звуковата карта - изход (за слушалки, уредба), микрофонен вход и въпросния линеен вход, който ти трябва. Стандартните им цветове са съответно зелен, червен и син. При теб е възможно да не са същите, но все пак... пробвай. Успех Направих го, но нещо не става. Имам го жака, вкарал съм го в "line in" буксата (синята) и другия край в китарата , но не вади звук. А иначе си бичи музиката. Мерси предварително Цитирай
Dgaduin Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Липсващи драйвери ? При мен лично не стана само с ръгането на кабела и работа с Уиндолс, затова дръпнах софтуерчето. П.П. Volume на китарата да не е на мин случайно Цитирай
fusion Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Значи по всяка вероятност ти е намален line in сигнала в баш миксирането. Отвори си микс тейбъла (долу вдясно, иконката с говорителчето) и виж дали плъзгача Line In е усилен достатъчно. Ако не е - направи го. Друга вероятна причина е да си объркал и да си включил китарата в микрофона вместо в линейния вход. Относно софтуера - винаги има лаг, понеже всичко минава през DirectSound което само по себе си е още един отделен процес, отнемащ техническо време за изчисление на рамката дори и за елементарни операции като взимане на сигнала от входа и изкарването му на изхода (демек чисто). С или без ефекти има еднакъв лаг. Няма начин да се избегне, несъвършенство на платформата. Има достатъчно евтини камиончета за по 30-40-50-100 лева като за начинаещ. За повече - повече пари Компютърът все още не е универсално устройство. Цитирай
kolio_k Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Извинявай, но какво имаш предвид със закъснение 0.2-0,3 , секунди или милисекунди? Защото ако става въпрос за секунди е страшно много, а ако става въпрос за милисекунди е невъзможно (поне доколкото аз знам де ) Цитирай
Trivium Отговорено Май 9, 2009 Автор Отговорено Май 9, 2009 Липсващи драйвери ? При мен лично не стана само с ръгането на кабела и работа с Уиндолс, затова дръпнах софтуерчето. П.П. Volume на китарата да не е на мин случайно Какви драйвъри може да липсват след като всичко си върви, само китарата не издава звук Въпросния софтуер (Guitar Rig 2) не знам как се работи с него - даже ти написан ЛС по въпроса, но вероятно не си го видяла П.П. Волумето е на мах Цитирай
fusion Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 ^ Леле, Наско, направиха те мацка Сигурно е за "добре дошъл" Пич, драйвер знаеш ли какво е "Всичко върви" е относително понятие и понеже имаш проблем очевидно НЕ ВСИЧКО върви Намери си модела на звуковата карта и потърси последните драйвери в Интернет. За друго не се сещам в момента. Чакай първо да я подкараш, пък тогава мисли за ефекти и лагове, нали Цитирай
Trivium Отговорено Май 9, 2009 Автор Отговорено Май 9, 2009 (Редактирано) Значи по всяка вероятност ти е намален line in сигнала в баш миксирането. Отвори си микс тейбъла (долу вдясно, иконката с говорителчето) и виж дали плъзгача Line In е усилен достатъчно. Ако не е - направи го. Друга вероятна причина е да си объркал и да си включил китарата в микрофона вместо в линейния вход. И двете неща са си наред - и line in сигнала е увеличен достатъчно и джака е в Line In буксата ЕДИТ: " Ем не съм с особено добра " - затова извърших смяната на пола Редактирано Май 9, 2009 от Trivium Цитирай
fusion Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Прочете ли ми изобщо последния пост? Потърси си ДРАЙВЕРИ Драйверите не са нито нивото на сигнала от линейния вход нито пък се намират на буксата. Цитирай
Trivium Отговорено Май 9, 2009 Автор Отговорено Май 9, 2009 добре де от къде да ги намеря тея driveri ако можеш ми препоръчай някои или ми даи линк 10х предварително Цитирай
Necrophagist Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 виж защо присти не пробваш един микрофон в червената букса на компа ти.Ако той работи след като го усилиш и т.н. пусни китарата там Цитирай
Recommended Posts