Gatzo Публикувано Май 7, 2009 Публикувано Май 7, 2009 Здравейте въпросът ми е такъв. Приятел китарист си купи едно евтино адапторче-щипка за настройване на китара. Настроихме една кухарка но когато стигна до баса-не се получава. Адаптора е Cherib guitar mate. Вярно, че е евтиния за 29 лв. но по презумция би трябвало от вибрациите на грифа и главата да светне средната зелена лампичка. Къде грешим??? Цитирай
fusion Отговорено Май 7, 2009 Отговорено Май 7, 2009 Явно работи на фиксирани честоти, вместо на интервали и съответно има диапазон. Напълно възможно е бас китарата да е извън честотния спектър, който покрива тунера. В тоя случай се настройва на ухо или в компютър/бас тунер ако слуха ви е слаб. Цитирай
Gatzo Отговорено Май 8, 2009 Автор Отговорено Май 8, 2009 благодаря, на слух може но ми се иска компютърно можете ли да ми кажете как става от къде да взема програмата и как да включим баса в компа. мерси предварително. Цитирай
Александър Стратев Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Ами, за да си включиш баса към PC-то ти трябва един трансформатор - от голям жак към малък. Въпросната приставка струва левче. Такава можеш да си намериш в магазини за PC техника и кабели Включваш кабела в баса, слагаш му трансформатора в другия край на кабела и вече го включваш към жака за микрофон в PC-то. Готово От тук на сетне отваряш Google (примерно) и си намираш AP Tuner 3. Програмката е безплатка и настройва горе долу всичко, включително и бас Поздрави, Александър! Цитирай
RockoBG Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Търся емотикона, която си прегризва десния глезен и псува на майка... Ей аланкоолу, щом пишеш в интернет вероятно са те пуснали да минеш 7 клас, а още в 6-ти се учи за вълни - звукови, светлинни, що е честота и т.н. и другия умник (с двете имена) кажи на баща си, да трансформира малко кинетична енергия в топлинна върху врата ти... Пак става дума за 7-ми клас. ... си мамата, моите деца ако изпростеят дотолкова, че да си веят тъпотата по форуми в нета. Аз ще се застрелям. Цитирай
fusion Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 (Редактирано) Включваш кабела в баса, слагаш му трансформатора :hysterical: Хахахаха няма такъв смях А аз си мислех, че най-бруталната изцепка, с която са наричали тези преходници е "преобразувател" http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%...%82%D0%BE%D1%80 Моля ти се, прочети го, че да не се излагаш втори път Редактирано Май 8, 2009 от fusion Цитирай
vhcs Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Търся емотикона, която си прегризва десния глезен и псува на майка... :hysterical: неееее, нее истина .. ехехеххехеехехе Цитирай
rinti Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Търся емотикона, която си прегризва десния глезен и псува на майка... Ако го намериш кажи. Цитирай
Александър Стратев Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 Моля ти се, прочети го, че да не се излагаш втори път Пич, ако си мислиш че по някакъв начин се чувствам изложен или нещо дълбоко се лъжеш Напълно през к*ра ми е дали е "преходник" или "трансформатор" Не ми влиза в работата - не правя разлика между термините.. Цитирай
fusion Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 (Редактирано) Ами на мен ми е още по-"през к*ра" дали си наясно или не, нали се сещаш? Но всеки с акъла си... ти сам градиш себе си, никой друг не може да го направи вместо теб. След като "Не ти влиза в работата" защо изобщо даваш мнение? Човекът пита тези, които могат да му помогнат... Редактирано Май 9, 2009 от fusion Цитирай
KAE Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 Очевидно тунерчето изрязва честотите под някаква определена. Опитайте да настроите баса чрез флажолетите на 12-то прагче, може да се получи нещо приблизително. А за "трансформатора" нямам думи. Кат' не правиш разлика между термините, що зееш по форумите бе? Цитирай
Gatzo Отговорено Май 10, 2009 Автор Отговорено Май 10, 2009 Благодаря за консултациите, аз лично разбрах всичко и ще търся програмата в Гугъл. Лек ден на всички добри хора, които помагат на учещите се. Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 10, 2009 Отговорено Май 10, 2009 Гацо, ето едно линкче, което на мен ми е вършило работа за извращения с баса ми. Това е един онлайн тунер, който върши идеална работа. ЦЪКНИ МЕ! Ето още едно: Хоп! Относно останалите познавачи на анатомията на мъжа в селски вид... Хайде по-внимателничко, бре деца. Леко сте се изпуснали. Ей на толкова бях да пресъздам емотиконата, която Роко търси! Имате правила за спазване за добро отношение към съфорумците. Моля, дръжте нервите и ако наистина не знаете термините, първо прочетете и после пишете, защото Гацо щеше да цъфне с един траф и килограмите въпроси, на които уви отговор няма да има... Следващата анатомична демонстрация ще я "бощрандисам" както се вика и ще има сърдити. Ей, днешната младеж.... Цитирай
Gatzo Отговорено Май 10, 2009 Автор Отговорено Май 10, 2009 Високата ми култура на басист, макар и начинаещ, както и мистификацията на парадоксалните илюзии, които само басист може да притежава, както, е известно, най-достойният инструмент на света, без който не може никоя формация, и имайки налице възпитанието ми, което е на най-високо ниво, естествено, като на всеки басист, докосващ се до този виртуозен инструмент, "алфата и омегата на музицирането ме кара , крепко да благодаря на най-достойните-естествено музиканти на планетата-басистите. така културно ли е-лека вечер и благодаря за помощта!!! Цитирай
Recommended Posts