Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

аз вярвам, че върши работа :) Мисля, че само който не е чувал разликата между сребърен и меден кабел може да си мисли, че проводника си е проводник... Или разликата между монстър и обикновен кабел....

И предполагам, че ниските честоти на този кабел не са усилвани, а просто не се губят, т.е. максимално динамичен и звуково прозрачен кабел са се опитали да направят.

• Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
аз вярвам, че върши работа :) Мисля, че само който не е чувал разликата между сребърен и меден кабел може да си мисли, че проводника си е проводник... Или разликата между монстър и обикновен кабел....

И предполагам, че ниските честоти на този кабел не са усилвани, а просто не се губят, т.е. максимално динамичен и звуково прозрачен кабел са се опитали да направят.

Пич... първо дефинирай какво значи за теб "ОБИКНОВЕН" кабел- ако имаш предвид кабела на прахосмукачката, вероятно си прав :rolleyes:

Второ- ако не навиеш огромна топка от тоя кабел, тей, че да получиш индукция, която да ти ореже високите, няма начин кабела да действа като еквалайзер :ph34r:

Отговорено
A да си чувал разлика между Могами и Проелски кабел -има и се чува. Дай веднъж 100$ за кабел и се обади пак.

екзактли. Ето например Проел е "обикновен" кабел :)

Отговорено

Monster Cable може и да не са най-добрата марка кабели, но със сигурност са най-популярната сред музикантите по света в т.нар. "висок клас".

Klotz, Tara Labs, Zaolla, Van den Hul, Mogami (вече споменати от Fortissimo), Canare са имена на производители, които заслужават да бъдат споменати.

Забележка: За да няма инциденти ще помоля хора със слаби сърца да не проверяват цени по Интернет. За останалите - в някои случаи може да настъпи лек шок, но с времето минава...

Mu3epHuK:

Ако щете ми се смейте, но аз лично намирам разлика в звука на различните марки кабели, които използвам. (всички са правени от мен де) Примерно един има повече бас, друг по-малко.

Съгласен. Ето човек, който си ползва ушите по предназначение :D

И да, има разлика между звученето на "обикновените" и скъпите кабели. В някои случаи е драстична, в други - не толкова голяма - зависи от останалите компоненти, които ползвате, но я има.

Колко важна е тази разлика? Всеки да си прецени сам. Аз споделям мнението на BlackCorsair:

Въпросът е, че като искаш качествен звук - няма да правиш компромиси нито с Китарата, нито със Струните, нито с Адаптерите, нито с КАБЕЛИТЕ,нито с Ефектите,нито с Ампа и Колоните, нито с Микрофоните, нито с Миксера после и с DAW и т.н.

За правените кабели на звездите: Това че са правени от някой техник, а не са фабрични не означава, че не са използвани качествени компоненти, нали?

• 2 weeks later...
Отговорено

Ако ви чуе маркетинга на МонстърКейбъл, ще се ухили гато глиган от анимациите "Lava-Lava!". Още никой не е измислил как да се заобикалят физичните закони с евтини рекламни трикове...От всичките мнения най ми хареса това за "бууст"-ващ ниските честоти кабел :green: Аз съм чувал само за загуби по кабелите, но както и да е...Стана мохабет поне :lol:

Отговорено
Ако ви чуе маркетинга на МонстърКейбъл, ще се ухили гато глиган от анимациите "Lava-Lava!". Още никой не е измислил как да се заобикалят физичните закони с евтини рекламни трикове...От всичките мнения най ми хареса това за "бууст"-ващ ниските честоти кабел :green: Аз съм чувал само за загуби по кабелите, но както и да е...Стана мохабет поне :lol:

Е ако всички бяха малко по на ТИ с физиката, такива меко казано ТЪПИ рекламни залъгалки нямаше изобщо да действат. Така де... не е луд тоя дето яде баницата :lol:

Отговорено
Е ако всички бяха малко по на ТИ с физиката, такива меко казано ТЪПИ рекламни залъгалки нямаше изобщо да действат. Така де... не е луд тоя дето яде баницата ;)

:lol: :lol: :lol:

Отговорено
Е ако всички бяха малко по на ТИ с физиката, такива меко казано ТЪПИ рекламни залъгалки нямаше изобщо да действат. Така де... не е луд тоя дето яде баницата

Ако ви чуе маркетинга на МонстърКейбъл, ще се ухили гато глиган от анимациите "Lava-Lava!". Още никой не е измислил как да се заобикалят физичните закони с евтини рекламни трикове...От всичките мнения най ми хареса това за "бууст"-ващ ниските честоти кабел  Аз съм чувал само за загуби по кабелите, но както и да е...Стана мохабет поне

Тези мнение говорят само за факта, че не нямате никакъв личен опит с различни класове кабели. Поради естеството на работата си (Hi-Fi и аудиотехника) доста често присъствам на сравнения м/у разл. кабели и ще ви кажа, че звучат различно. Едни "разливат" баса, други дават повече детайл в средните честоти и т.н. Защо е така ще оставя да обясните вие - вие сте наясно с физиката. Аз вярвам на ушите си.

Отговорено

Приятелю... нито ние- музикантите, нито монстЪр кейбълс, нито някой друг съвременен "герой" е открил законите на физиката- бъди сигурен, че ако имаше наистина такива "ефекти" в кабелите, щяха да се усъвършенстват още преди 50 години и думата еквалайзер да не съществува- просто ръгаш другия кабел и имаш +20db бас B)

Виж сега- няма да споря с теб- ще ти дам два линка- първия е интервю с един многознайко точно от някаква такава фирма, дето бръщолеви пълни глупости и като го питат "е добре де, как, аджаба си измерил, че шнура ти е по-добър- кажи каква е апаратурата ти, резултати, данни...", оня се праи на шут и бяга от темата.

http://www.audioholics.com/FAQs/silversmithaudiocables.php

http://www.audioholics.com/productreviews/...icWaveCable.php

Прочетете ги тия неща и нека чак тогава да продължим спора. А ако някой има претенции, че кабелите наистина влияят на сигнала при гигахерцови честоти и, че това смущава работата му с аудиосигнали... споко... имам един приятел психиатър- много е добър, ще помогне.......................

Отговорено
Ако ви чуе маркетинга на МонстърКейбъл, ще се ухили гато глиган от анимациите "Lava-Lava!". Още никой не е измислил как да се заобикалят физичните закони с евтини рекламни трикове...От всичките мнения най ми хареса това за "бууст"-ващ ниските честоти кабел :green: Аз съм чувал само за загуби по кабелите, но както и да е...Стана мохабет поне B)

м/у другото точно такова нещо имах предвид - въпроса е не да звучи по-някак си, а да звучи максимално истински, т.е. без загуби (вследствие на импеданс, скин ефект и пр.). Та това е целта на истинските кабели - да не развалят звука (а не да го подобряват). И го правят мамка им, но на съответната цена.