Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за бас с ефект


istinata

Recommended Posts

Рових се из форума но така и не намерих нищо за това което ме интересува :( Гледах баса на Billy Sheehan че има 2 изхода и явно на единия слага дист а другия го оставя чист звука или нз точно но ми е чудно защото само на неговия съм виждал така ...Ако някой може да ми обясни защо е с 2 изхода и искам също така да си взема 1 дист за баса (активен) и ако ми препоръчане някакъв дист с който да не губя от самия звук защото баса все пак е бас диста е вече екстра

п.п. нямам много опит с ефекти и моля да ме извинявате ако темата ви се стори излишна :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преположението е грешно.

Това се води стерео изход, позволяващ индивидуално процесиране на звука от всеки адаптер.

Единичен моно изход се постига посредством пуш-пул на волюм потенциометъра.

 

Биг Маф е един добър избор за бас дистер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Добре е ,че ни светна, но не виждам какво пречи, пича ако е мераклия, да си включи единият изход в дистър, аз не бих го направил, ама хора 'сякви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много басисти комбинират чист сигнал с изкривен за да получат едновременно задоволителни ниски честоти и достатъчно изкривяване, като се използват няколко метода:

- два изхода от баса както е при B. Sheehan. Позволява звука на всеки адаптер да се обработва отделно. При Sheehan предният адаптер е с чист звук, а задния - с драйв (предусилвател Pearce BC-1)

- сигналът на баса минава през сплитер, дели се на 2 и оттам двата сигнала се обработват отделно. Тук подходящ пример е Doug Pinniсk от King's X (китарен усилвател за драйв, бас усилвател за чистия сигнал)

- използване на бас дистер, които има функция за смесване на чистия сигнал с изкривения - това е най-достъпния метод. Много от харесваните от басистите драйвове имат такава функция - повечето модели Tech 21 Sans Amp, MXR M80.

 

Освен това има и не малко специализирани бас дистери, които дават достатъчно добър резултат и без нужда от комбиниране с чист сигнал - EBS Multidrive, Fulltone Bassdrive, Tech 21 VT Bass и др. В

 

Биг Маф е един добър избор за бас дистер

ако харесваш дистери тип Fuzz - да, иначе има доста други варианти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързия отговор :offtopic-001: Странно ми е защо от "големите" ползващи дистери само при били видях 2 изхода пък ми се струва в пъти по-логично ... в крайна сметка разбрах че ми трябва нещо което да смеси чист сигнал и кривоч :girl_cray2: а влияе ли по някакъв начин че е активен баса ми ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълното сценично оборудване на B. Sheehan е меко казано разточително - озв. тела, микрофони, смесители и т.н. В студио по-често се експериментира с подобни сложни системи, но за сцена от една страна не е практично, от друга е скъпо за носене и сетъп, а от трета не винаги е необходимо.

 

 

Ако съм те разбрал правилно и се опитваш да извадиш сигнала на двата си адаптера поотделно вариантите са следните:

- басът ти е с активна електроника и пасивни адаптери (по-честия случай) - няма да има как да ползваш електрониката и за двата адаптера. Можеш да изкараш пасивен сигнал и да не ползваш електрониката изобщо или да я ползваш само за единия адаптер.

- ако адаптерите ти са активни можеш без проблем да изкараш активен сигнал от двата поотделно.

Имай предвид, че при всеки от гореописаните случаи ще трябва да подаваш към централното два сигнала и да разчиташ на озвучителя за тяхното смесване или да носиш собствен пулт в който да ги смесиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.