solo5 Отговорено Май 3, 2009 Share Отговорено Май 3, 2009 зависи и от самата китара аз съм с Washburn Wi14 и струни Ernie Ball 10-13-17-26-36-46 днес ми донесоха един Gibson - made in USA да си посвиря малко струните му са 10-ки също трябваше ми малко време да му свикна, доста по-твърд е от моята китарка след 1-2 часа свирене като взех моята имах чувството че вместо струни има ластици Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NovemberEil Отговорено Май 3, 2009 Автор Share Отговорено Май 3, 2009 Стига с тия Гибсъни ве,ще ме поболеете да го еба))))))) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Май 3, 2009 Share Отговорено Май 3, 2009 Гибсъните са с по-къса мензура от повечето китари (24,75" в сравнение с 25,5") и това оправдава по-дебелите струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 Проблемите с тънки и дебели струни са най-осезаеми в първите три, по простата причина, че там именно са по пинизчийските техники. Лично за мен при рифове няма особена разлика на какви струни свиря, но бендове, вибрато и дори шред показват осезаема разлика. Моят личен съвет в случая е да не гледаш на струните като единична стойност, т.е. 10-и, 9-и и пр. по простата причина, че ще смениш кой знае колко размера. Заглеждай се по стойността на всяка струна, за да можеш да определиш за себе си кой комплект или съчетание от комплекти е най-удачен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ipo Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) ЙЕССССС - "въЗпрозд ала шред-мастер" Не ме "хранете" аз така си говоря. :Д За теб и повечето хора без доста години музикална подготовка - никаква може би трУ , мобже и да не - ако има ухо и талант човек хич никак не му е нужно 100-летно бъхтене , дорде си "отвори ушите" Аз така си мисля. ...Най-важно е звукоизвличането. Ама най-важно! За се научиш да го правиш свири с дебели струни и голям екшън с три ръце съм ЗА. ..по-тънките струни:... и не нараняват по-нежните пръсти на начинаещия китаристГовори за себе си , на мен ми се впиват и панически ги избягвам. - по-лесно се 'опъват' (бенд) за вибрато и портаменто (плавно повдигане на тона в една и съща позиция без приплъзване) Това си е чист минус- за мен де,.пък при теб фигурира като плюсче,не знам .. Съответно, всичко се разменя и дебелите струни имат като плюсове: и недостатъци: - особено трудно се вибрира и бенд-ва (повдига) на повече от полутон. Може, но иска желязна ръка (и механика). Е чак пък толкова?! само полутон ?? да нямаш предвид 12-ки и нагоре ?? - противно на някои очаквания, не тънките а именно дебелите струни режат пръстите - Не ти вярвам - могат да скапят и механиката и грифа на някои от най-евтините китари - с големите сили които действат при тях. АКО не са специално изработени ПОЧТИ ВСИЧКИ обикновени китари са изчислени за 10-ки! (Без джаз боксовете и разни кухарки и т .) Бицев иначе съм съвсем на твоето мнение ! Редактирано Май 4, 2009 от ipo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AlexiLaiho Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 Гибсъните са с по-къса мензура от повечето китари 24,75 ...както и Washburn Wi14. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NovemberEil Отговорено Май 4, 2009 Автор Share Отговорено Май 4, 2009 Проблемите с тънки и дебели струни са най-осезаеми в първите три, по простата причина, че там именно са по пинизчийските техники. Лично за мен при рифове няма особена разлика на какви струни свиря, но бендове, вибрато и дори шред показват осезаема разлика. Моят личен съвет в случая е да не гледаш на струните като единична стойност, т.е. 10-и, 9-и и пр. по простата причина, че ще смениш кой знае колко размера. Заглеждай се по стойността на всяка струна, за да можеш да определиш за себе си кой комплект или съчетание от комплекти е най-удачен. Дред,искаш да ми кажеш че трябва да избирам качествени струни всяка една,дори и да са от различен комплект или искаш да кажеш че няма значение длаи всичките ми 6 струни ще са номер 9-10 или може да са смесени,само да са хубави? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) Смених доста марки и размери (общо към 50-60 комплекта за година и нещо) и се спрях на оптималния за мен размер 10,12,16,24,36,46 (Ингвей Малмстийн сет) Това са струните които ползвам, особено на дългомензурна китара 25.5инча. На Гибсъна си слагам и десятки понякога. По - често на Ърнибол или на Gibson brite wires...(маразя elixir мазни са ми) Като начало можеш да започнеш със смесеният сет 9/46 и ако са ти хлабави, да минеш на 10-ки. Аз така бих постъпил ако знаех в началото...но все пак това съм си аз. Шоумастера държи доста повече състейн,макар че не е с EMG-та,но е със хубавите адаптери на Фендер. Ако е този шоумастер адаптерите са Сеймър Дънкан showmaster или този: fender SH....HH Редактирано Май 4, 2009 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NovemberEil Отговорено Май 4, 2009 Автор Share Отговорено Май 4, 2009 10/46 ще са,днес ръгах на тях,ще е трудно ама не искам да си създавам вредни навици които по-нататъка може да ми е трудно да изкореня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rock Forever Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 Всъщност защо не почнеш да свириш и после да решиш кое ти приляга. Почвай с по-тънки и после ако решиш експериментирай с по-дебели. Навици в струните не знам какви има. До сега съм свирил само с 9-ки,защото съм мързелив,може да пробвам и едни 10-ки скоро. Научи се да свириш пък тогава ще се светнеш и за струните. Наздарове Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 Всяка талпа създава различно усещане за струните в зависимост от характеристиките и сетъп-а, няма как да ти се отговори еднозначно, пробвай 10-46, те не са много трудни за контрол и помни, ако са ти твърди, не робувай на чужди вкусове, вземи си удобни за теб, свиренето е удоволствие и именно поради тази причина трябва да е приятно. Ако ти стане професия прави нужните жертви в името на по-качествен или еди-какъв си звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Май 4, 2009 Share Отговорено Май 4, 2009 Гибсъните са с по-къса мензура от повечето китари 24,75 ...както и Washburn Wi14. точно така затова написах, че си зависи от китарата с една и съща мензура а обтягането на струните и звученето е различно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NovemberEil Отговорено Май 4, 2009 Автор Share Отговорено Май 4, 2009 ...или този: fender SH....HH Втория шоумастер е и е със Сеймър Дънкан-и наистина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NovemberEil Отговорено Май 4, 2009 Автор Share Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) Честно да ви кажа,днес ръчках на един Лес Поул менте,с къса мензура беше но с 10/46 струни,доста трудни ми бяха и много твърди,мисля че на Шоумастера ще ми бъде по лесно с 10-ки,все пак е с по-дългата мензура и 10-те ще са ми по-меки,както и да е,поне се кефя че си избрах невероятна китара със страхотен състейн,благодаря ви на всички за съветите Редактирано Май 4, 2009 от MarkKnopfler_fen Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts