Jump to content
Българският форум за музиканти

Трапезно-кахърна, с момиченце за вокал.


Recommended Posts

Ми, приятна си е песента, даже много! И момичето пее с голям финес! Браво на вас!! :):P:)

Плейърчето няма таймер, обаче, и... на мен песента ми се стори дългичка.

Има две причини да я възприема така - или наистина е дълга, или е... малко еднообразна и "изтървавате вниманието" на слушателя. Това е въпрос на аранжимент, обаче. По моему, има възможност припевите да се поналеят и с по-тежки китари - така солото няма да стои "лепнато" върху иначе лиричния акомпанимент. И ако на предпоследната схема на припева се направи някаква импровизация във вокалите, модулацията на финала може да звукне и по-логично.

Но в песента "има хляб", както се казва, ще чакам да чуя още! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубава песен, също много приятен вокал. Съгласен съм с Ангелина и по 2-та основни пункта:

 

- Не само акомпаниментът, а и маниерът на пеене е определено лиричен, фин. Солото е много по-'страстно', дори леко агресивно - и затова стои малко чуждо за песента. Могат да се съчетаят по-добре ако се промени характерът или на вокала (пеене с повече 'хъс'), или на китарата (по-лежерно). Последната би присъствала добре през целия аранжимент, с кратки реплики в подходящи места.

 

- Песента като цяло ще спечели от 'разчупване' , внасяне на контраст и интерес - било със структурни, били с чисто звукови ходове, които да поддържат вниманието на слушателя и да се избегне усещането за известна монотонност.

 

Бих нарекъл това едно отлично демо, което с още работа имапотенциал за хитова песен -

 

Успех!

 

:drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Както каза Бицев - отлично за демо. Както казаха и другите - липсва му нужната доза раздвиженост.

 

Абе като стана въпрос... тоя прогресив ли ми е изпил мозъка, че всичко ми се струва прекалено еднообразно или просто такива неща се пускат :)

 

Нивата при миксирането определено имат нужда от корекция. А като стана дума за корекция и самите тонкорекции на отделните канали не ми се струват в оптималните си стойности. Хареса ми ревърснатия чинел в началото и в края на парчето, но като че ли подсилва концепцията за еднообразие :) Това последното беше в кръга на шегата, де. Фен съм на подобен тип гъдели като еднакви елементи в началото и края. Справка Dream Theater - Octavarium (албума). Само "фа"-то в началото на първото парче и в края на последното е страхотно решение, да не говоря, че всяка песен е в базов размер като на предишната плюс осмина, ключовете се вдигат от фа до фа... но не говорех за DT, де, отплеснах се, сори :punk_guitar: Приятен парцал може да стане.

Има не малко неща за гладене, но не толкова дрехи колкото елементи на парчето ;)

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песната е многу убава и има впечатлива мелодија.Мислам дека не и требаат некои којзнае колку разновидни аранжмански украсувања бидејќи понекогаш мајсторството се согледува и во способноста да се направи едноставна и убава песна.Гласот на девојката многу ми се допаѓа и многу убаво ја донесува мелодијата!Единствено што и недостасува на песната е малку динамичка разновидност и придружни вокали.Според мене затоа таа изгледа малку еднолична.Сепак,песната го има она што е потребно за да биде песна.Честитки! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Полина пее много добре! Имам чувството че първо сте измислили как да са подредени акордите (акомпанимента) и после напасвате мелодията (гласа) - а това е причината песните звучат малко монотонно и еднообразно! Който иска да чуе повече от дуета - тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Имам чувството че първо сте измислили как да са подредени акордите (акомпанимента) и после напасвате мелодията (гласа)

 

Обикновено ги мисля едновременно. B)

 

Аз май съм забравил да благодаря на всеки отзовал се.

Благодаря за интереса и коментарите. B)

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз ли съм полудял или...спомням си че писах коментар в тая тема, даже помня какво написах, а не го виждам. Странни работи - може и само да съм си мислел да пиша. Както и да е, ето какво е моето мнение:

 

Изначалната идея на парчето е тарикатска, но е решена по доста неориентиран и еклектичен начин.

Звучи ми като естрадна метъл балада с начинаеща попаджийка за вокал.

 

Сега, преди някой да се обиди, ще кажа какво точно имам предвид:

 

- Мацката пее приятно, ама по-добре веднага да си смени вокалния педагог с някой, който не е от журито на "Бургас и морето", както и да престане с тия опити да вкарва R'n'B пинизи.

- Парчето е стилистично неориентирано - напомня ми на дългокос човек, който се явява на "хит минус едно". Очевидно идеята е парчето да бъде по-скоро рок, отколкото поп, така че е добре да попреслушаш някои доказани изпълнители в съотвената посока и да почерпиш опит от тях.

- Общо аранжимента трябва да се барне от човек, дето ги разбира нещата.

 

No offence :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Солото придава някаква динамичност. Хареса ми как влезе с агресията. Мисля, че ако му вкараш една добра ритъм китара би станало по-завършено и пълно. Мелодията много ми хареса, освен това мисля, че ако щрайхът влезе с панорами и свири различни неща вляво и дясно би се получила по-голяма пространственост и би било по-завладяващо. Страхотно е, наистина много ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

поздравление за прекрасната песен!

Бяхте ми от фаворитите в един конкурс, в който участвахме заедно.

Аз не разбирам много от музика, но мисля, че наистина е по-добре да ориентирате аранжимента към рок звучене.

Момичето пее страхотно, дуета ви е идеален. Въпреки, че отдавна не съм в течение с родната поп и рок музика, смятам, че парчето си е хитова балада отвсякъде.

Желая ви много заслужени успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.