Jump to content
Българският форум за музиканти

Ксилофони


Recommended Posts

Здравейте драги съфорумници! Не съм от хората, които пишат много, повече слушам. Извинявам се предварително, ако вече е имало такава тема.

 

Въпросът ми е колко струват ксилофоните. Знам, че има много различни видове, но една средна, ориентировъчна цена. В google има само реклами на детски ксилофони, които реално погледнато не ми вършат никаква работа за сега. :) :) За това ви благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С колко октави ?С резонаторни или без резонаторни тръби?Българските на Антонко мисля че вървят някъде към 700 лева не съм сигурен но ако искаш нещо по-така ще ти излезе доста солено .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е, че не съм се спрял на точно даден модел. Даже днес се чудех какво точно искам. Истината е, че и аз не съм сигурен още. Благодаря за инфото! 700лв., това си е бая. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миналото лято колега купи тук от форума нелош учебен ксилофон /2ра ръка/ за 40 лева, при първоначална 60 лв.

 

Колкото до резонаторните тръби - не съм чувал за ксилофон с такива. Може би имаш предвид маримба, но това е различен инструмент.

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зная че в Пловдив има място където се правят. Фирмата се казва "Пендим". Разпитай там, но не мисля че ще евтино ако търсиш да взимаш нов.

Иначе аз преди около година продадох моя за 170лв., ако не се лъжа.

 

Има Ксилофони с резонаторни тръби и такива без.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за трабите ми е ясно. Значи в Пловдив, е баща ми често бие път на там, тъй че ще го накарам да поразпита.

 

Иначе аз пари още нямам, но като започна работа това лято ще събирам, а пък сега и балове, може да ми дадът някой и друг лев така от семейството. :punk_guitar:

 

А на мен ми трябва най - обикновен, за да се науча и да посвирвам на него. Отново благодаря за инфото на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моя ксилофон беше такъв http://195.154.158.41/images/154/1541785102.jpg продадох го за 450 лева и никъде неможеш да го намериш за 40 или 140 лева...(снимката е от нета).Зависи за какво ти трябва-аз лично ти препоръчвам Антонко , поради факта че има по добър звук от пендим и не е тъпото сръвнение от рода:кои са по добри DW или Ямаха...

айде със здраве :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета, вече пратих мейл на фирмата да питам за техен магазин или такъв, в който има техни стоки. Но ще видим какво ще стане.

 

И отново благодаря! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В google има всякакви ксилофони и учебни и концертни цените на западните инструменти варират между 1200$-5000$ в зависимост от марката и това дали пластините ще са от розово дърво или от какъв да е друг дървен матерал.Една прилична Yamaha е около 3 000$ ако е Malletech гони 5 бона.

 

Иначе българските фирми които правят ксилофони са само 3 "Антонко","Пендим" и "Диманов" и тримата са майстори лютиери произвеждат ги ръчно което значи че няма серийно производство и трябва да им се обадиш зада се договорите какво искаш да ти направят. :thumbs_up:

 

Аз имам стар Антонко ксилофон и нов Пендим,Пендим-а беше 500 лв. Стария не си спомням цената вече. В училище навремето свирехме на"Диманов",но мисля че "Антонко" са най-качествените за българските стандарти.

 

Имат сайтове ама те са поскоро за престиж от колкото за онлайн търговия. :thumbs_up:

 

www.antonko.com

 

www.pendim.com/pages_bg/xylophones_bg.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диманов вече не прави инструменти за съжаление. Все пак телефона му е 02/955 48 20 (или 02/855 48 20 не помня как смениха кода) - обади му се да го питаш - човека е много свестен и най-малкото ще те насочи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм израстнал с внука му Васко, нямате си идея какво щуро детство ни е подарил този човек - включително безброй бели в работилницата му:no: Иначе миналата година за последно го чух и каза, че е преустановил тази си дейност, макар да помня с какъв кеф работеше и първоначално да ми се стори невероятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е там се зароди любовта към музиката и нежеланието на моите родители. Сега вече, когато имам реални възможности директно преминах към осъществяването на тази стара мечта:punk_guitar: Посвирвам на барабани в последните 2-3 години, но точно колкото да почеша крастата - за друго времето отдавна отмина. Иначе Васил Диманов освен готин човек и добър майстор е и невероятен педагог - с часове ни е разказвал истории, как се правят инструменти, теория на композирането и какво ли още не. Общо взето любовта ми към музиката е резултат от общуването с него, така че може да се брои, че съм поприхванал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.