niacin Публикувано Април 29, 2009 Публикувано Април 29, 2009 Здравейте другари. Опитвам се да възстановя един комплект Rogers (вероятна година на производство '76/'77-ма) - 12", 13", 22". Предишният собственик по непонятни за мен причини е отстранил вътрешните гайки (женските - вж. снимката), в които влизват болтовете за затягане на обръчите а томовете/касата за резонантите кожи. Горните са ОК и дори само с горни кожи барабаните звучат супер. От магазин Камертон успях да намеря само една женска гайка, а ми трябват общо - 6, 6, 8, 10 = 30. Освен това женските гайи са най-различни видове - за моя случай ми трябват с квадратен долен край (вж. снимката). Например Аматските са обли, на Dixon са шестоъгълни. Ако не са квадратни - при сглобяване на обтегача (lug) при затягане се върти на сбоводен ход и е тъпо. Моля дайте съвет откъде мога да намеря такива неща (вижте пак снимката). Ще почерпя. Благодаря предварително Ето линк за снимката: http://picasaweb.google.com/lh/photo/6Txxv...feat=directlink Цитирай
kukls Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 предишният собственик явно е свирил без долни кожи .... по тая причина дори като се махне обръча гайгите неприятно дрънчат по време на свирене и затопа най-вероятно ги е махнал ... провери в железариите... Цитирай
vihro Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Потърси от старите лъгове на Пърл,но най-добре си подмени всички лъгове с нови със същото разстояние между отворите.По принцип тези стари Роджърс и старите Пърл са с много тънка стена на отливката и се чупят много лесно. Цитирай
Recommended Posts