Pro stack Публикувано Април 26, 2009 Публикувано Април 26, 2009 (Редактирано) Сега дали правилно съм диагностицирал не мога да кажа с точност, затова ще споделя симптомите. По време не репетиция, иначе перфектно работещото ми кубе Behringer Ultratwin GX 212, започна изведнъж да глъхне. Случи се веднъж дваж за по кратко и след това вече продължителността на глъхнене се увеличи. Направи ми впечатление, като разцвъках копченцата, че като изключа drive i mid boost, няма звук. Тоеста на clean,не работи. Дрогото, което е интересно е ,че когато се отдалечи свирещият проблемът частично се оправя, но след това пак прекъсва. Другото кубе е Peavey и има същия проблем. Някакви идеи на какво се дължи това? Как да се ремонтира? Да препоръчате некой добър чичо доктор?! Поздрави и Наздраве! Редактирано Април 26, 2009 от Pro stack Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Щом и двете кубета ти го правят това защо не прегледаш за всеки случай кабелите между китарата и ефектите / усилвателя? Отделно, използваш ли някакъв камион на батерии? Цитирай
Fender_str Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Това е от китара/кабели или някакви камиони. Причната да имаш звук когато е на драйв канала е, че там имаш по-голямо усилване Цитирай
Pro stack Отговорено Април 27, 2009 Автор Отговорено Април 27, 2009 Едното кубе си го взех така с този проблем. За съжаление не е от кабелите,защото пробвах няколко различни и без камиони при това. Нещо вътре по магариите е сигурно. Май ще ги отворя да ги поизчистя. Цитирай
pioneer 306c Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 ^ може и с пароструйка да ги минеш и после ги изхвърли ако не си в час с електрониката по добре не се захващай защото ще вземеш да ги повредиш още повече................... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 (Редактирано) Пробва ли с друга китара като за начало? Ако си сигурен за ампа - беринджъра в сервиз на беринджър. Пивито - при който си избереш. Редактирано Април 27, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
vlex Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 На мен ми мирише на прекъснат кабел за сигнала вътре в дъската. Имаш пренос само по масата и затова нямаш клийн, а драйва бууства достатъчно, за да получиш някъв мазоч и да решиш, че там има саунд... Поздрави, Влад Цитирай
Pro stack Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 Много благодаря другари! Относно пароструйката сега се сетих, че имам и ще взема да ги изпръскам всички с нея като ще обърна специално внимание на мембраните на говорителите . Днес ще пробвам с няколко китари да видим дали е от това. Ще пиша след експеримента. Поздрави и Наздраве! Цитирай
Pro stack Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 Колеги проблемът е отрСРАнен, кубето почистено. Оказа се проблем в китарата. Благодаря ви за навременната и точна намеса! Поздрави и НАздраве! Цитирай
Recommended Posts