Jump to content
Българският форум за музиканти

Страхотен Open Source китарен (и не само) Software


noflip

Recommended Posts

Вчера попаднах на най-добрия софтуерен проект който съм виждал наскоро. не съм сигурен дали темата е точно за този подфорум, тъй като софтуера може да се използва с всеки инструмент който може да се върже за PC по някакъв начин и има таблатури но основно е за китара

 

Програмата изумително много прилича на Guitar Hero но с една основна разлика - не използвате някакъв измислен геймпад а собствения си инструмент (не този :pray: ) - китара, бас, барабани (ако са електронни например), MIDI пиано и прочее. програмата разпознава pitch-а на различните прагчета. дотук добре. може да се добавят всякакви таблатури от guitar pro формата и песни към тях (трябва да са в OGG формат) и вече имате истински Guitar Hero с каквито искате песни без никакви Joysticks (не тези :rolleyes:) а с истинска китара (бас, барабани). не спира до тук. в програмата са вградени всякакви тренировки, вкл. гами, загрявки и тн. освен всичко това програмата разпознава VST инструменти и можете да ги контролирате чрез китарата (хаха hoover през китара :pray: )

 

мога да ви обяснявам още колко велика е програмката (макар че все още е в beta) но мисля че няма смисъл - пробвайте я сами и се убедете. Размера и е 6 MB и е напълно безплатна, дори е с отворен код и винаги може да добавите нещо към нея ако разбирате от програмиране. това не е просто игра а е страхотен софтуер за обучение за вашия любим музикален инструмент.

 

модераторите да преместят темата в правилния форум, ако сметнат че не и е мястото тук :pray:

 

website:

Little Big Star

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей сега го инсталирах и пробвах с вградените упражения... Работи бе хора! :rolleyes: Сега ще обърна някоя песен на огг да видим какво ще стане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми дава да се редактирам... Ако искаме да ни свири музика, докато се върти таблатурата на екрана, трябва да си обърнем мр3-ките в ogg и да ги кръстим точно като таба. Другите неща вървят, но на мен ми крашва, ако се опитвам да пусна музика и таб едновременно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така е между другото. забравих да спомена че на два пъти ми припадна машината с програмката. но все пак бета е. докато излезе версия 1.0.0 сигурно ще се поправят много бъгове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.