Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано
http://www.thomann.de/gb/dean_guitars_vx_cb_lh.htm Що ми се струва че на тая метла не и трябва заключване. Кажете нещо по въпроса щото не съм в час много много.
  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Еми, незнам. И аз винаги съм се чудил как може да има такива глупости. То по принцип се взима tune-O-Matic за лесна промяна в строя, а да сложиш заключване на такъв нът е глупост за мен!

Отговорено

tune-O-Matic ще рече фиксиран бридж, т.е. просто си седи-неподвижен.

Този нът е глупост,аз не виждам как след като заключиш китарата ще я настройш :cheers2:

Тези от Вас които има китара с флид роус знаят че флоида си има финна настройка на всяка струна именно за да се настрой китарата след като се заключи

Отговорено

Доколкото знам се слага за да не се разстройва, но при положение че е с фиксиран бридж няма смисъл. Кажете ми мога ли от някъде да намеря нът без заключване, китарата е идеална за мене, само дето нъта е проблем.

Отговорено
Абе брат, ти къде видя какъв е nut-а на тая китара и какво изобщо питаш в тази си тема?

Честно да ти кажа тая китара съм я виждал на 100 места, като някъде е със заключващ нът, някъде не. Заформих темата така, защото би се обърнало повече внимание от "имам х пари и търся китара"

Отговорено

Ако е имала заключващ нът, вероятно е била с някакво тремоло :bravo:

Най-вероятно са били 2 еднакви като модел, но не си видял на едната тремолото

Отговорено

и 2-те китари които показваш са с фиксиран бридж,което значи че от нът-а няма смисъл.Той се слага за да спре напъна към ключовете при изпозване на някаква механика(тремоло,флойд)Иначе може и без него но шанса ключовете да изпуснат или да се прецат е много голям.Ако не искаш да ползваш нът-а просто не го стягай,даже махни 3-те болда,които се стягат и 3-те метални пластинки,които притискат струните и си готов за действие.

Отговорено
Извинявам се за офтопика, този над мен може ли да обясни как TOM помага за смяна на строя?

Имах в предвид, че бидейки фиксиран бридж е нормално да е без заключване и така лесно да може да се променя строя без излишни проблеми. :bravo:

Отговорено
:bravo: А защо не слагат такива нътове и на Стратовете и другите с подобно тремоло за да не бягат като го ползваш ?