Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на микрофон и препоръки?!


angelvoice

Recommended Posts

Здравейте,

искам да попитам за мнението Ви относно:

микрофон за пеене, какъв да избера за сега съм се спряла на Shure sm 58! Вие какъв микрофон бихте ми препоръчали?!

Спрях се на този модел защото съм пяла на него и в момента в магазините не предлагат нищо, което мога да чуя- изпробвам без да съм го поръчала!!! Значи те ми предлагат да поръчам и чак тогава да изпробвам, което е адски неприемливо защото може да не ми хареса как звучи, затова и се спрях на модел, който знам как звучи! Макар, че не съм съвсем сигурна дали сега ще ми допадне - понеже би трябвало и гласа ми с времето да се е променил!!!

Ако имате идеи какво може да се направи по въпроса ще бъда благодарна!?

Ако имате предложения за други модели от този вид или друг, ще се радвам на всяко мнение и предложение!

 

Благодаря предварително за помощта и мненията! Всяко мнение е добре дошло, по възможност нека пишат хора които са наясно и се занимават с музика и в частност микрофони...!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравей http://forum.muzikant.org/style_images/111...te-emoticon.gif

 

И аз търсих микрофон преди време и даже ми дадоха каталог с различни марки микрофони и за какво са най подходящи, имаше за всеки микрофон таблица с препоръки за какво е най-добър, за какво става и за какво не се препоръчва. Има значение дали си висок или нисък глас и какво искаш микрофона да притежава като ефект към гласа ти. Shure са хубава марка, но не е лошо да провериш в нет-а дали този конкретно е за глас или за инструмент. Освен това ми хареса от всичките един Електровойс за женски вокал (щото има и за мъжки, но е друг номер). Сега не се сещам конкретно какъв номер беше. Намери страницата на Shure и там ще видиш какво пише за различните номера. Инак това е най-добрата марка, но и най-скъпата :punk_guitar:.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей :punk_guitar:

 

И аз търсих микрофон преди време и даже ми дадоха каталог с различни марки микрофони и за какво са най подходящи, имаше за всеки микрофон таблица с препоръки за какво е най-добър, за какво става и за какво не се препоръчва. Има значение дали си висок или нисък глас и какво искаш микрофона да притежава като ефект към гласа ти. Shure са хубава марка, но не е лошо да провериш в нет-а дали този конкретно е за глас или за инструмент. Освен това ми хареса от всичките един Електровойс за женски вокал (щото има и за мъжки, но е друг номер). Сега не се сещам конкретно какъв номер беше. Намери страницата на Shure и там ще видиш какво пише за различните номера. Инак това е най-добрата марка, но и най-скъпата :thumbs_up:.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Shure е най-разпространената марка по-скоро (не най-скъпата). Ако SM 58 ти допада, пей с такъв. На мен лично ми е малко глух,но и Beta 58A (пак вокален на Shure) не ми пасва-т.е. не съм за тази марка. Имам ги и двата и събират прах. На мен търсенето на подходящ микрофон ми отне 2г проби и издирване. Ти с група ли ще пееш или ти е за личен кеф? Ако е второто, не се задълбавай много в умуване и не набутвай пари. Искам да те посъветвам също така да не купуваш ментета и компромисни варианти от 40лв (цената я казвам произволно),защото е важно как ти излиза гласа и влияе на пеенето. Shure SM58 би бил приличен вариант ако ти е удобно с него-на сносна цена е и не никак не е лош. От кой град си,че не могат да ти предложат да изпробваш микрофони в наличност? Има още нещо- от пробата в магазин може да се подведеш също (при мен стана така с Beta 58А),защото на работа всеки работи с други колони,миксери и т.н., но ако е лош микрофона можеш да го усетиш предполагам. Максимален резултат постигнах с изпробване на работното място (така си избрах моя сегашния),но нашите магазини за жалост не биха ти направили тази услуга. Ако намериш някой колега с различен микрофон около теб можеш да го помолиш да ти услужи за проба.Никой няма да ти откаже. Успех в това начинание,знам никак не е лека дилемата :) Пиши нататък на какво се спираш!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.