Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Аз имах на няколко китари в миналото и все още имам на една от китарите ми Сиймор Дънкан.Какво по точно те интересува?

Владо

колко са по различни от Димарзио. :):D

:D

Аз имам Паф Про - Ево - и Димарзио ИБЗ....:)

Отговорено

Ами,не чак толкова различни колкото повечето хора си мислят. Лари ДиМарзио е почнал като чирак на Сиймор ако не се лъжа. Един начин по който можеш да ги сравнип на книга е да погледнеш таблиците на ДиМарзио и Дънкан и да видиш какви са им честотните характеристики,резонантните пикове и материалите от които са направени - АлНиКо,кераминчни или др.Аз иначе мисля че DiMarzo PAF Pro е сходен със Seymour Duncan SH-4,а Evolution-a със Screamin Deamon SH-12.И въпреки че и двете марки имат модели които са много сходни,аз лично съвсем малко повече предпочитам Дънкан от адаптерите масовки.Какъв точно звук преследваш,Митак,за да търсиш Дънканите?

Владо

Отговорено (Редактирано)
звук преследваш,Митак,за да търсиш Дънканите?

:D:):D:);):D:)

:)

Neil Zaza и Линч ... има 2 детйла в звука им..."ряз" и "Вик" хахах

Редактирано от Nalbantov
Отговорено

За звука на Линч,определено покупката на SH-12 ще те докара близко.Колкото до Заза,там е по-скоро изцяло в ръцете-различните му китари са с различни адаптери-виждам ДиМарзио,Дънкан,Бардън,Фендерски,Г&Л-ски и т.н.Но и за двамата определено звука е в ръцетеи апаратурата(до някяква степен),както за тебе,мене и безброй други.И липсата на звук също :)

Владо

Отговорено (Редактирано)
За звука на Линч,определено покупката на SH-12 ще те докара близко.Колкото до Заза,там е по-скоро изцяло в ръцете-различните му китари са с различни адаптери-виждам ДиМарзио,Дънкан,Бардън,Фендерски,Г&Л-ски и т.н.Но и за двамата определено звука е в ръцетеи апаратурата(до някяква степен),както за тебе,мене и безброй други.И липсата на звук също :)

Владо

:D пак до кривата круша :))

е тва е Ево...

http://cmusicforum.com/dimitar/Evo.mp3

ама искам по друго- по напевно да е

Редактирано от Nalbantov
Отговорено (Редактирано)

Щеше ми се да има лесни формули за овладяване на звука на определен китарист от сорта на китараХ+адапериУ+апаратураZ=звук-на-китаристА,но уви за съжаление поне аз не ги знам :) .Но все пак ако търсиш по-агресивен звук и искаш да Пробваш Дънкан,определено си поръчай един SH-12,въпреки че аз бих предпочел SH-14,SH-11 или SH-5.

Владо

Едит:Ако искаш по-напевен определено SH-11 или SH-5.

Редактирано от Vlado_Abroad
Отговорено

Seymour Duncan SH 4 - първоначално не го харесах - и мислех да го сменя с активен Джаксън - после един приятел ми каза - ти луд ли си - а пък разбрах че Джордж Линч има такъв на една от китарите си и нещо взе много да ми харесва ;)

Отговорено
xxxx ги внасят тук

:unsure:  :D  :D  :ph34r:  :ph34r:

еми имат ли

Seymour Duncan SH-11 special special?

И кач пара? ;)

Значи аз си поръчах наскоро от xxxx ей тея двата:

Seymour Duncan SH-4 TB model

Seymour Duncan SH-2 Jazz model

В момента чакам да ми ги докарат. За тези които съм ти посочил по-горе - 153 лв. парчето. Двата - 306 лв. :-) Поне при мен процедурата бе плаща се 50% от стойноста на адаптерите предварително, остатъка като дойдат. Това е.

Отговорено

Едва ли казвам нещо ново но тия са от най-силните като изход адаптери. Ти нали каза че търсиш по-мек звук? Мисля че са острички 11,12 и т.н. Аз имам SH-13 и е смъртоносно остър.