Jump to content
Българският форум за музиканти

Мислите ли,че китарата ви е "жива" ?!?  

147 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Отговорено

Незнам дали е жива ама вярвам че има дух в себе си и един вид скрита енергия.Мисля ,че колкото повече свириш и и се доверяваш и се мъчиш и полагаш усилия тя споделя част от силата,енергията си и я влива в тебе . И също така ако някой друг ти свири с китара и краде от енергията за себе си.СМейте се ама секи си има собствено разбиране :unsure:

• Отговори 57
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Хммм, склонен съм да се съглася с горното, но не съвсем. Китарите ми не са живи. Те са просто инструменти, които използвам, но въпреки това всяка си е различна и си е своя царица :unsure: А за отношенията има и друго:

Ако не свириш един ден - разбираш само ти.

Ако не свириш три дни - разбират и колегите ти.

Ако не свириш цяла седмица - разбират всички.

Поздрави,

Петър

Отговорено

Е, по-претенциозно лигава тема трудно може да се сътвори. Не мога да повярвам какво са способни да напишат някои мъже. Иначе по темата - не, китарите на са живи и колкото и да ви се иска си звучат, според възможностите си и тези на свирача. Колкото и да се превземате, това е най-обикновен музикален инструмент. Държа обаче да разбера на кои песни или изобщо музикални произведения ревете и,също така, рязали ли сте си някога вените на Nightwish? Ако да - колко пъти и на кои песни ?

Отговорено

Знам ли...?!Гласувах с "Да" пък квото това , аз имам специално отношение към китарите си , а дали те имат някво отношение към мен , може само да се гадае... :hysterical:

Отговорено
Държа обаче да разбера рязали ли сте си някога вените на Nightwish?

Тук позна - ако ме заключиш в празна стая, пуснеш Найтуиш и ми дадеш нож....Мисля, че няма да ми отнеме много време преди да видя най-удачната развръзка на ситуацията :hysterical: :hysterical: :hysterical:

Отговорено

Не се брои, трябвало е да я свършиш тази работа до сега, в моята анкета нямаш право на глас повече. А, пак по темата - моята китара се казва Димитричка, и има разкошна душевност,на галено я наричам коте-пате. Когато направя силно вибрато, тя сякаш плаче и аз не издържам и заридавам с нея. Не съм я отворил първи аз, но тя е смисълът на живота ми и, ако евентуално и се случи нещо лошо, аз се самонаранявам от чиста солидарност, сигурен съм, че и вие го правите. Преди седмица й се надраска лака и за да я утеша, тъй като тя е жива, аз отрязах преградата между ноздрите си. Ако някога Димитричка ме изостави, аз ще отстраня някой от своите крайници или ще наруша общата си хомеостаза.

Отговорено

Имам нова хипотеза за самоубийството на Кърт Кобейн! Изведнъж е осъзнал, че китарите всъщност са живи и разумни същества, а той, бидейки строшил толкова много на сцената, е масов убиец, и не е издържал на угризенията ...

А представяте ли си какъв морален казус ще възникне за барабанистите, ако и барабаните са живи - толкова много бой, толкова насилие ...

Наздраве! :hysterical:

Отговорено

... жива е , жива е ... мама и мръсна ... даже на два пъти я хващам да пръцка .. зависи кво е яла де :hysterical: :hysterical: :hysterical: .... и после два часа фунти на прегорял лак и кабели .... не я е срам шъ знаиш ... и после като питам кой пръдна все към баса сочи - нали бил с по дебел аспух :hysterical::):hysterical:

Отговорено

за мен китарата е като меча на самурая!

Всяка една поема част от душата на собственика!

И за разлика от някои дами

те разбира повече!!!!!

Отговорено

Много добре се базикате с хората ,които възприемат нещата по-малко по различен начин.Понякога това че вярваш в нещо помага дори и шанса то да не е вярно или да не съществува да е по голям

Отговорено

темата е много стара но искам да взема участие:

опитвал сам да свиря , на какви ли не инструменти.

единствено с китарата усещам двупосочно движение на чувства. аз я обичам нея и тя обича мен.даже когато приятелката ми я пипа си поревнувам и не ми мигва окото докато не я остави .