ludmata Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 фарнел + комет - аз оттам си поръчвам нойтрици. Но съм забелязъл, че има и добри проел жакове, запояват се лесно, явно е на каквото попаднем. Относно държаливостта - нямам оплаквания и към двата вида, чупил съм пласмаска на нойтрик - един път и попаднах на дефектен ъглов жак на проел - един път. Това от 30-40 жака мисля че е добре Цитирай
Pandemonium Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 п.с. Басиста да почерпи бира той си знае ...... Е, ще черпим, няма да се отървеш... Благодарско, че ме отмени от труда да го правя с китайски поялник и тинол със съмнителни качества (какво да се направи, магазина е до нас, ама все не остава време да се разходя и да се оборудвам както му е реда с тия полезни нещица). Станали са идеално, утре вечер ще правим А/Б тест с твоите стокови кабелчета (каквито бяха моите), да видим разликата в сигнала като качество. Има ли я тази работа, или всичко е плод на бренд слейвинг. Цитирай
patient Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 Мда, определено с Проел ситуацията май е на партида. Миналата година в бачкането ни трябваха над 200 жака, взехме квот имаше в наличност в Динакорд - половината бяха Canare, другата половина Proel. Canare-тата не фащаха припой, ама грам. Proel-ите се лепяха като мухи на мед. В тоя свят на ментета, аз вече се чудя дали да вярвам на марка вече. Цитирай
Nikifena Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 В тоя свят на ментета, аз вече се чудя дали да вярвам на марка вече. Има нещо такова.. Подочух, чеса пуснали и ментаци нойтрик. Ебаси мамата. На къде отива света. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 19, 2009 Отговорено Април 19, 2009 Е то има и ментаци болтове по опашките на самолетите - бяха намерили такива и целата индустрия беше в шаш и паника... Та ментаци жакове за кабели няма да има... Цитирай
misho.d Отговорено Април 20, 2009 Отговорено Април 20, 2009 Работил съм с такива жакове, те не хващат калай или се получава студена спойка, но аз ги запоявам с киселина. Леко се намазва мястото на спойката и трябва да се внимава защото киселината е проводима и се получава бръм. Има и такива жакове които след като ги запоиш се разбиват от вътре и почват да прекъсват. Цитирай
metalhammer Отговорено Април 20, 2009 Автор Отговорено Април 20, 2009 (Редактирано) аз ги запоявам с киселина.Леко се намазва мястото на спойката За Бога - никога с киселина!!! Оставо киселината за калайджийте и едновремешните медни тигани за огнище Киселината разяжда метала - тя остава активна и след тва - истинските ел компоненти си имат покритие за добро калайдисване - тва че при някой то не изпълнява функцията си говори зле за производителя. п.с. Нойтрик се продават в херметични пликчета за да не се окисляват! Редактирано Април 20, 2009 от metalhammer Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Април 20, 2009 Отговорено Април 20, 2009 Искам да попитам хората, които се оплакаха от счупени пластмаси по нойтриците - колеги, запознати ли сте с този документ и най вече с подточка D и пояснението Attention? В документацията на по-евтините C серии не е показано така, но важи и за тях. Интресно ми е дали вашите бройки не са поддали поради неправилна експлоатация, защото съм виждал хора, които вместо да отчупят парчето от bushing-a просто не завиват капачката докрай и по този начин един вид "запазват" жака, за да могат евентуално да го ползват и с по-тънки кабели в бъдеще. А ако някой хем не го е махнал това парче, хем е решил да завива докрай нищо чудно да е изпращяла пластмасата. Аз моите и като махна парченцето пластмаса пак трудно ги завивам докрай. Цитирай
Demiurg Отговорено Април 21, 2009 Отговорено Април 21, 2009 Не знам дали няма да се брои за реклама, ама според мен е идеално за темата: ей тия пичове имат такива жакове, за разлика от Динакорд, които се обявяват за вносител, и нямат нищо! http://eshop.bg-audio.com/index.php?option...6&Itemid=38 Цитирай
ludmata Отговорено Април 21, 2009 Отговорено Април 21, 2009 Малък ъпдейт - сега поръчах от малко по-скъпата серия на нойтрик 4 прави и 4 ъглови: 7.36 лева са ъгловите, а правите 6.82. Гледах на switchcraft - двойно по-скъпи от нойтрик, но отзад са с метални фитинги, не пласмасови. Явно нойтрик са евтиното копие на switchcraft, a proel ефтиното копие на нойтрик... Утре други ден може да пусна някоко снимки на сигнален и силов (амп към колона) кабели Цитирай
Recommended Posts