Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко въпросче :)


Mephistopheles

Recommended Posts

Здравейте,

дайте моля ви някакви препоръки какво да правя. Свиря с Randall и ползвам овердрайва на главата. Много съм доволен от звука, супер як е, ама това което не ми харесва е, че звучи доста басово на моменти, а като реша да дам повечко овердрайв или треббле започва да жужи кофти дистъра. Та мисля си с някакъв еквалайзер отпред, или с DI box дали ще може да се поизчисти малко това ? Моля някой от вас ако е имал същия проблем да помогне със съвет.

Редактирано от Mephistopheles
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти кажа как да си решиш проблема, но мисля, че нито един от двата набелязани от теб начина не е читав.

 

Правил съм опити със 7-лентов еквилайзер на Берингър пред и в луупа на 100-ватов транзисторен Рандал - ползата от честотните корекции е спорна, а изяждането и омазването на звука от преминаването през кутийката е вреда, която със сигурност я надхвърля. Оригиналният GE-7 на Бос може и да е по-добър, но нещо ми подсказва, че общо взето изводът ще е подобен.

 

DI box-ът, както е очевидно, е за "direct injection" в система, не за входа на усилвател. Има едни устройства, наречени "sonic maximizers" (на BBE, най-евтиното е това: http://www.bbesound.com/products/stomp-box...onic-stomp.htm), но съм позабравил какви точно им бяха приложенията, така че провери дали евентуално те няма да свършат някаква работа.

 

Общо взето, както и аз със съжаление установих едно време, този клас Рандали просто си имат такъв звук, и не знам дали има кой знае какво, което да може да се направи по въпроса ...

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам какво е ДИ бокс и за какво се ползва ;) Мене идеята ми беше да го сложа между главата и кабинета и евентуално да спестя малко шум. А тия джаджи дето каза, гледам 50$ е най евтината, само да намеря къде ги има в БГ че да ги пробвам.

П.С. той звука на Рандала си е супер, просто на моменти ме дразнят тия баси пък като ги резна почва да припръцква :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

той звука на Рандала си е супер, просто на моменти ме дразнят тия баси пък като ги резна почва да припръцква

 

Последно? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни горе в пиннатите теми, има една от BabyThomas за EQ-то на амповете. Вероятно разбираш и знаеш какво да правиш с контролите, но няма нищо срамно да я погледнеш :).

 

Аз лично, ако свиря нещо по - ... метълско да речем намалям средите и увеличавам леко високите. Почти съм сигурен, че като поиграеш малко с EQ-то на ампа ще се оправи проблема. ;) Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имах същия проблем,но от както си сложих Dimarzio DP-159 Evo, - на бридж позиция,всичко си дойде на мястото :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо някои хора си мислят, че собствениците на усилватели, които не са доволни от звука им, са разни недосетливи и мързеливи екземпляри, дето никога не са си пипали еквилайзирите, и че всичко може да се разреши магически с една две "точни" врътки, които през цялото време са били под носа им. Човекът очевидно си е "играл" с EQ секцията, но не е намерил там ключа от бараката. В крайна сметка на един канал обикновено има три копчалъка и, като разиграеш основните комбинации с тях на принципа "повече от това, по-малко от онова" и няма светлина в тунела, 99% няма да се получи ако ще да ги пробваш и на всяко деление на скалата. А универсалното правило "да изрежем средните" го знае всеки прохождащ метъл, но моето скромно мнение е, че това е доста посредствен начин да си стабилизираш звука и определено не е начина да постигнеш добър и пробивен звук.

Mephistopheles, не знам с какво свириш в момента, но (в случай че не си досега) може да експериментираш и с някой добър ОД/буустър педал пред преампа, който да изнесе малко меки среди над Рандалското бучене и жужене. Примерно Зак Уайлд ОД на MXR или нещо такова с повече "душа" и по-малко резачка ... въобще не се наемам да твърдя, че това ще ти реши проблема, но, ако си говорим за цялостен звук, чувал съм една такава успешна комбинация с транзисторен Рандал.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

 

Първо - ДИ бокс-а няма да помогне ( между китара и амп ) не му е там мястото. .Имах подобен проблем :thumbs_up: преди време - преди да почна да си озвучавам гиара с микрофон.Когато има микрофон(и) пред кабинета и звука излиза от пулта  - тогавареално се чува комбото(стак-а) как звучи .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.