Mephistopheles Публикувано Април 10, 2009 Публикувано Април 10, 2009 (Редактирано) Здравейте, дайте моля ви някакви препоръки какво да правя. Свиря с Randall и ползвам овердрайва на главата. Много съм доволен от звука, супер як е, ама това което не ми харесва е, че звучи доста басово на моменти, а като реша да дам повечко овердрайв или треббле започва да жужи кофти дистъра. Та мисля си с някакъв еквалайзер отпред, или с DI box дали ще може да се поизчисти малко това ? Моля някой от вас ако е имал същия проблем да помогне със съвет. Редактирано Април 10, 2009 от Mephistopheles Цитирай
sevenstring Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 (Редактирано) Не мога да ти кажа как да си решиш проблема, но мисля, че нито един от двата набелязани от теб начина не е читав. Правил съм опити със 7-лентов еквилайзер на Берингър пред и в луупа на 100-ватов транзисторен Рандал - ползата от честотните корекции е спорна, а изяждането и омазването на звука от преминаването през кутийката е вреда, която със сигурност я надхвърля. Оригиналният GE-7 на Бос може и да е по-добър, но нещо ми подсказва, че общо взето изводът ще е подобен. DI box-ът, както е очевидно, е за "direct injection" в система, не за входа на усилвател. Има едни устройства, наречени "sonic maximizers" (на BBE, най-евтиното е това: http://www.bbesound.com/products/stomp-box...onic-stomp.htm), но съм позабравил какви точно им бяха приложенията, така че провери дали евентуално те няма да свършат някаква работа. Общо взето, както и аз със съжаление установих едно време, този клас Рандали просто си имат такъв звук, и не знам дали има кой знае какво, което да може да се направи по въпроса ... Редактирано Април 10, 2009 от sevenstring Цитирай
Mephistopheles Отговорено Април 10, 2009 Автор Отговорено Април 10, 2009 Знам какво е ДИ бокс и за какво се ползва Мене идеята ми беше да го сложа между главата и кабинета и евентуално да спестя малко шум. А тия джаджи дето каза, гледам 50$ е най евтината, само да намеря къде ги има в БГ че да ги пробвам. П.С. той звука на Рандала си е супер, просто на моменти ме дразнят тия баси пък като ги резна почва да припръцква Цитирай
Slacoth Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 той звука на Рандала си е супер, просто на моменти ме дразнят тия баси пък като ги резна почва да припръцква Последно? Цитирай
Додо Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Погледни горе в пиннатите теми, има една от BabyThomas за EQ-то на амповете. Вероятно разбираш и знаеш какво да правиш с контролите, но няма нищо срамно да я погледнеш . Аз лично, ако свиря нещо по - ... метълско да речем намалям средите и увеличавам леко високите. Почти съм сигурен, че като поиграеш малко с EQ-то на ампа ще се оправи проблема. Успех! Цитирай
oldman Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 имах същия проблем,но от както си сложих Dimarzio DP-159 Evo, - на бридж позиция,всичко си дойде на мястото Цитирай
Додо Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 @Mephistopheles: На каква китара свириш? Цитирай
Mephistopheles Отговорено Април 12, 2009 Автор Отговорено Април 12, 2009 Jackson JS30RR s EMG адаптер. Не мисля че е от китарата... или поне се надявам да не е. Цитирай
sevenstring Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) Не знам защо някои хора си мислят, че собствениците на усилватели, които не са доволни от звука им, са разни недосетливи и мързеливи екземпляри, дето никога не са си пипали еквилайзирите, и че всичко може да се разреши магически с една две "точни" врътки, които през цялото време са били под носа им. Човекът очевидно си е "играл" с EQ секцията, но не е намерил там ключа от бараката. В крайна сметка на един канал обикновено има три копчалъка и, като разиграеш основните комбинации с тях на принципа "повече от това, по-малко от онова" и няма светлина в тунела, 99% няма да се получи ако ще да ги пробваш и на всяко деление на скалата. А универсалното правило "да изрежем средните" го знае всеки прохождащ метъл, но моето скромно мнение е, че това е доста посредствен начин да си стабилизираш звука и определено не е начина да постигнеш добър и пробивен звук. Mephistopheles, не знам с какво свириш в момента, но (в случай че не си досега) може да експериментираш и с някой добър ОД/буустър педал пред преампа, който да изнесе малко меки среди над Рандалското бучене и жужене. Примерно Зак Уайлд ОД на MXR или нещо такова с повече "душа" и по-малко резачка ... въобще не се наемам да твърдя, че това ще ти реши проблема, но, ако си говорим за цялостен звук, чувал съм една такава успешна комбинация с транзисторен Рандал. Редактирано Април 12, 2009 от sevenstring Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Здравей. Първо - ДИ бокс-а няма да помогне ( между китара и амп ) не му е там мястото. .Имах подобен проблем преди време - преди да почна да си озвучавам гиара с микрофон.Когато има микрофон(и) пред кабинета и звука излиза от пулта - тогавареално се чува комбото(стак-а) как звучи . Цитирай
Recommended Posts