Jump to content
Българският форум за музиканти

Миксер и Di Box ......в едно?!


canev

Recommended Posts

Здравейте!

 

Имам питане относно една стара ,здрава немска машина/Hi Fi/ усилвател-280 вата./не помня марката/.Та искам да го вържа към компа си ,но той не може да го захрани и явно ми трябва някакъв преамп/миксер/.Освен това нямам и DI box.Съвсем случайно или /не се натъкнах на това чудо:

 

Alesis IO2 2-Channel Portable 24/48 USB Audio Interface/ http://www.zzounds.com/item--ALEIO2/

 

Идеята ми е да мога да си включвам една китара и един микрофон/това ми стига/.Доколкото разбрах това е смес между миксер и DI box.Tака ли е или греша?Ще ми свърши ли работа-най вече за живо свирене.

 

Благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже вчера пробвах абсолютно същата карта, ще споделя моя опит, но се надявам и някой колега да пише нещо. В момента свиря в компютъра, като чейна е китара - DIY бустер - PC и после софтуер какъвто се сетиш. Със вградена звукова карта съм. Става за свирене, но като качество не съм доволен. С някой програми има едно рязане на звука все едно нямаш състейн, и не мога да разбера защо е. Реших да взимам външна карта и случайно един колега каза че има този алесис и ми го донесе да я пробвам. Чесно да си кажа не останах очарован. Освен че това рязане на звука пак си го имаше, разликата може би е минимална от към качество и даже с някой програми малко повече шуми. Ще се радвам някой да даде повече инфо за карти и за по качествен саунд. Ще е в помощ и на двама ни :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти!

 

Да и при мен е така има рязане на звука и няма състейн .При амплитюб на някои от присетите изведнъж звука секва.(макар 4е има много странични фактори-адаптери,тежина на китарата,дърво,марка,интонация ,вид струни,настройки,звукови карти,рам,ядра на компа).По скоро идеята ми бе6е мога ли да я ползвам като миксер (трябва ми само вход за микрофон и една китара),без да купувам допълнително DI box за изравняване на импедансите или по добре да взема едно малко 2-3 канално берингер4е и отделно DI box.

 

А има ли по -добро ре6ение за миксер в рамките от 100 до 200лв?

 

Благодаря!

 

 

Понеже вчера пробвах абсолютно същата карта, ще споделя моя опит, но се надявам и някой колега да пише нещо. В момента свиря в компютъра, като чейна е китара - DIY бустер - PC и после софтуер какъвто се сетиш. Със вградена звукова карта съм. Става за свирене, но като качество не съм доволен. С някой програми има едно рязане на звука все едно нямаш състейн, и не мога да разбера защо е. Реших да взимам външна карта и случайно един колега каза че има този алесис и ми го донесе да я пробвам. Чесно да си кажа не останах очарован. Освен че това рязане на звука пак си го имаше, разликата може би е минимална от към качество и даже с някой програми малко повече шуми. Ще се радвам някой да даде повече инфо за карти и за по качествен саунд. Ще е в помощ и на двама ни :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.