Opeth Публикувано Април 7, 2009 Публикувано Април 7, 2009 От известно време насам, поради прекалено голям излишък на свободно време, а и поради някакво желание да върша нещо, с което да привличам внимание , правя опити да попявам. Само че напоследък почнах много сериозно да го приемам, а честно казано, нямам абсолютно никаква идея, какво правя. Затова реших да си пусна тук две от изпълненията, които съм правил напоследък, за да чуя някакво мнение. Avalon на Threshold Hey You на Pink Floyd Мислех да пиша тук от доста време, но чак сега почвам да имам усещането, че почва да се получава, а и за първи път седнах да порежа, покълцам и да сложа некой ефект. Източници на съпровода: The Complete Pink Floyd MIDI Page и The Threshold Transcription Project. Цитирай
mike_portnoy Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Здрасти, Виждам, че имаш голям мерак, но за пеене се иска и още нещо...личи си че имаш слух но гласа ти е суров и необработен. Просто трябва много да работиш над себе си за да постигнеш някакъв резултат. Не е лошо да научиш как да отпускаш гласа си, и техники на дишане. Просто това, което чух беше много брутално караоке...извинявай, но все пак някой трябва да ти каже истината. Цитирай
yakiya Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Пей си смело и без срам.Па ако имаш време ше се научиш.Аз не мога да пея ,но пък за сметка на това не спирам да пробвам какви ли не кавъри.Вкл. и фини женски вокали.Претръпнах да ми казват че е зле. Което си е резултат. Цитирай
Opeth Отговорено Април 9, 2009 Автор Отговорено Април 9, 2009 Благодаря и на двамата за мненията. yakiya: То и аз общо-взето правех същото, а май и все още си продължавам, да се забавляваш е много важно, ама все пак ми се иска и малко повече от това, особено като само за музика мисля. Затова и питах тук — за да знам, къде съм. Цитирай
Opeth Отговорено Юли 28, 2009 Автор Отговорено Юли 28, 2009 Аз реших да се изложа пак, понеже нямам къде другаде да го направя. Wither на Dream Theater Струва ми се доста по-добре от двете в горния ми пост, които, да се похваля, вече и сам забелязвам, че са много зле (а като ги пусках ми се струваха почти чудесни ). Надявам се, че поне за това преценката ми е правилна. Добре дошли сте да я плюете, както и самото изпълнението. Скоро време май ще се науча и сам да забелязвам, кога нещо "не става", пък после току виж съм попрочел малко и във форума за вокалисти малко по-горе. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 качи ги във 4shared.com примерно, че хич не мога да ги отворя... някаки защити имам. Тreshold ме интересува специално! Цитирай
Opeth Отговорено Юли 28, 2009 Автор Отговорено Юли 28, 2009 Wither във 4shared Avalon във 4shared Цитирай
kiusha82 Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Аз мисля,че трябва да намериш вярната тоналност в която ще се чустваш най-добре.Песните които си избрал за да ни покажеш уменията си са трудни,мини първо през няколко по леснички и тогава пак опитай.Адмирации за смелостта ,радвам се че не се притесняваш. Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юли 28, 2009 Отговорено Юли 28, 2009 Поздравления за песента... специално за Avalon на Тhreshold. Ето и какво бих ти казал като критика: 1. Най-важното за певеца е да "влезе в образа на героя", какво носи текста, защо, какво ще внушиш от него по време на пеенето си 2. Много важно е да не се стараеш да пееш, а просто да го пееш... но това се покрива отчасти в т.1 3. Както при всяка човешка дейност, най-важно е... дишането. А когато се пее, дишането ти също трябва да е в ритъма на песента. Но не ме разбирай погрешно... не означава приомерно да дишаш на 32-рини заедно с касата от парче на Blind Guardian, a просто строфите, пасажи от текста и порчее да са обдишани (поемане на въздух) в ритъм и без да се наблюдават задъхвания. Затова обикновено се тренира парчето, за да се определят важните за дишането моменти. После ще го усещаш само от едно-две прослушвания. Недей да започваш с лесни парчета... давай с тия... добре са си. Цитирай
Recommended Posts