Jump to content
Българският форум за музиканти

Ставам ли за нещо? (два опита за пеене)


Opeth

Recommended Posts

От известно време насам, поради прекалено голям излишък на свободно време, а и поради някакво желание да върша нещо, с което да привличам внимание :rolleyes: , правя опити да попявам. Само че напоследък почнах много сериозно да го приемам, а честно казано, нямам абсолютно никаква идея, какво правя. :) Затова реших да си пусна тук две от изпълненията, които съм правил напоследък, за да чуя някакво мнение. :)

 

Avalon на Threshold

Hey You на Pink Floyd

 

Мислех да пиша тук от доста време, но чак сега почвам да имам усещането, че почва да се получава, а и за първи път седнах да порежа, покълцам и да сложа некой ефект. :rocker:

 

Източници на съпровода: The Complete Pink Floyd MIDI Page и The Threshold Transcription Project.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

Виждам, че имаш голям мерак, но за пеене се иска и още нещо...личи си че имаш слух но гласа ти е суров и необработен. Просто трябва много да работиш над себе си за да постигнеш някакъв резултат. Не е лошо да научиш как да отпускаш гласа си, и техники на дишане. Просто това, което чух беше много брутално караоке...извинявай, но все пак някой трябва да ти каже истината. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пей си смело и без срам.Па ако имаш време ше се научиш.Аз не мога да пея ,но пък за сметка на това не спирам да пробвам какви ли не кавъри.Вкл. и фини женски вокали.Претръпнах да ми казват че е зле. Което си е резултат. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря и на двамата за мненията. :godbless:

 

yakiya: То и аз общо-взето правех същото, а май и все още си продължавам, да се забавляваш е много важно, ама все пак ми се иска и малко повече от това, особено като само за музика мисля. Затова и питах тук — за да знам, къде съм. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Аз реших да се изложа пак, понеже нямам къде другаде да го направя. :)

 

Wither на Dream Theater

 

Струва ми се доста по-добре от двете в горния ми пост, които, да се похваля, вече и сам забелязвам, че са много зле (а като ги пусках ми се струваха почти чудесни :D ). Надявам се, че поне за това преценката ми е правилна. Добре дошли сте да я плюете, както и самото изпълнението. ;) Скоро време май ще се науча и сам да забелязвам, кога нещо "не става", пък после току виж съм попрочел малко и във форума за вокалисти малко по-горе. :D:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че трябва да намериш вярната тоналност в която ще се чустваш най-добре.Песните които си избрал за да ни покажеш уменията си са трудни,мини първо през няколко по леснички и тогава пак опитай.Адмирации за смелостта ,радвам се че не се притесняваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за песента... специално за Avalon на Тhreshold. :cheers2:

Ето и какво бих ти казал като критика:

 

1. Най-важното за певеца е да "влезе в образа на героя", какво носи текста, защо, какво ще внушиш от него по време на пеенето си

2. Много важно е да не се стараеш да пееш, а просто да го пееш... но това се покрива отчасти в т.1

3. Както при всяка човешка дейност, най-важно е... дишането. А когато се пее, дишането ти също трябва да е в ритъма на песента. Но не ме разбирай погрешно... не означава приомерно да дишаш на 32-рини заедно с касата от парче на Blind Guardian, a просто строфите, пасажи от текста и порчее да са обдишани (поемане на въздух) в ритъм и без да се наблюдават задъхвания. Затова обикновено се тренира парчето, за да се определят важните за дишането моменти. После ще го усещаш само от едно-две прослушвания.

 

Недей да започваш с лесни парчета... давай с тия... добре са си. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.