Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Хора, много бързам и и ще прескоча церемониалностите. Как се сменя струна с флойдроуз, в петък имам репетиция, имам си една струнка тук и ще я сложа докато си купя нови, което пък трябва да стане до един два дена, че да мога до другата събота и неделя да съм приключил със записите, моля Ви, помощ !!!! Кажете какво е различното от нормалните струни?

Благодаря.

Отговорено

ми до колкото знам различното е, че ако махнеш всички струни ще ти се разстрои флойд роуза

ама ако сменяш една по една мисля че всичко ще е както трябва

Отговорено

:wall: :evil: :wow: Не мога да махна остатъците от мостчето !!!!!! как се маха, Washburn N2 има едни врътки отзад, под фината настройка, но засга не успях да ги врътна !!! помощ :greenball:

Отговорено (Редактирано)
:wall:  :evil:  :wow: Не мога да махна остатъците от мостчето !!!!!! как се маха, Washburn N2 има едни врътки отзад, под фината настройка, но засга не успях да ги врътна !!! помощ  :greenball:

Взимаш т.нар. шестограм 3 мм (трябва да е дошъл с гитарата), бучваш в дупката на тези врътки под финната настройка, като преди това си отключил заключването при главата пак с този шестограм (демек развъртял си винтчето с шестоъгълната дупка) и си отпуснал малко струната с ключа, за да не те лепне по челото. Издърпваш струната.

Взимаш новата струна, с клещи режеш топчето на върха малко преди намотките, пъхаш тази част там откъдето си извадил старата струна, завиваш с шестограма джаджата, след това натягаш струната и настройваш. Дърпаш 5-6 пъти струнатата над 12-то прагче да се отпусне отново и пак настройваш. Затягаш заключването при главата на грифа и си в бизнеса.

Редактирано от synchu
Отговорено
:wall:  :evil:  :wow: Не мога да махна остатъците от мостчето !!!!!! как се маха, Washburn N2 има едни врътки отзад, под фината настройка, но засга не успях да ги врътна !!! помощ  :)

Взимаш т.нар. шестограм 3 мм (трябва да е дошъл с гитарата), бучваш в дупката на тези врътки под финната настройка, като преди това си отключил заключването при главата пак с този шестограм (демек развъртял си винтчето с шестоъгълната дупка) и си отпуснал малко струната с ключа, за да не те лепне по челото. Издърпваш струната.

Взимаш новата струна, с клещи режеш топчето на върха малко преди намотките, пъхаш тази част там откъдето си извадил старата струна, завиваш с шестограма джаджата, след това натягаш струната и настройваш. Дърпаш 5-6 пъти струнатата над 12-то прагче да се отпусне отново и пак настройваш. Затягаш заключването при главата на грифа и си в бизнеса.

"Short,sweet and to the point!" както обичаше да казва една моя професорка.Браво,сънчо,идеално обяснение :) !

Владо

Отговорено

Тип оф Д дей!

Ако искаш да махнеш всички струни - сложи нещо да подпира флойда - примерно аз използвам капачка от 10 литрова бутилка и я поставям в издълбаната част на тялото на китарата (там дето потъва флойад, коагто опъваш струните).

Използвам го когато чистя китарата - вече при всяко сменяне на струни :)

Отговорено
можеш и да не режеш струните,просто ги слагаш на обратно,с топчето към ключовете,друго нямам какво да добавя :ph34r:

Тогава май пак ще му се наложи да ги реже. :P

Отговорено
можеш и да не режеш струните,просто ги слагаш на обратно,с топчето към ключовете,друго нямам какво да добавя :P

Тогава май пак ще му се наложи да ги реже. :no:

ами тва го краднах от една снимка на Стив Вай :blink: Обяснявам за тези които не са ме разбрали- Първо прекарваш струната през дупката на ключа като оставиш 10-тина сантиметра от струната да си стърчи нагоре ( доста модерно за 90-те години сред метълските китаристи) и почваш да навиваш като я застъпваш за да не се развие.Ако пак съм не разбран :ph34r: ще кача и снимки за да е по нагледно :P

Отговорено
можеш и да не режеш струните,просто ги слагаш на обратно,с топчето към ключовете,друго нямам какво да добавя :ph34r:

Тогава май пак ще му се наложи да ги реже. :P

ами тва го краднах от една снимка на Стив Вай :no: Обяснявам за тези които не са ме разбрали- Първо прекарваш струната през дупката на ключа като оставиш 10-тина сантиметра от струната да си стърчи нагоре ( доста модерно за 90-те години сред метълските китаристи) и почваш да навиваш като я застъпваш за да не се развие.Ако пак съм не разбран :blink: ще кача и снимки за да е по нагледно :P

Аха. ОК. Схванах! :P

Отговорено

Аз лично откакто свиря с флойд роуз винаги съм си слагал струните с топчетата на ключовете, само че не ги оставям да стърчат. По едно време даже стърчащите части си ги навивах на 3-сантиметрови кръгчета до ключовете и беше много фешън.