metalhammer Публикувано Април 7, 2009 Публикувано Април 7, 2009 Моля хората които се занимават с изработка на китари да пояснят плюсовете и мунусите на двете технологи. Технически погледнато фрезоването отзад на канала е единствения вариант за гриф от едно парче дърво - без залепен фингърборд. Обаче този похват се ползва и в китари със залепен фингърборд. Основно ме интересува какво отражение има върху саунда и дали има разлика при настройване на тръс роуда при сетъп. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Не съм много сигурен дали има някаква друга причина, освен ценови съображения. Все пак, за да залепиш фингърборд, трябва да имаш две много равни повърхности, докато да залепиш "запушалката" за канала отзад като че ли е по-евтино и лесно. Цитирай
Fender_str Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 И все пак дъските за 150-200 лева са с лепен фингърборд... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 (Редактирано) Така е, но метода със лепенето отзад датира от доста отдавна, когато дъските не са се правили в Китай, а труда е бил предимно ръчен. Лео Фендер си е бил бизнесмен. Не знам дали преди Фендер е съществувал "задния" метод.. Редактирано Април 8, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
pioneer 306c Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Моля хората които се занимават с изработка на китари да пояснят плюсовете и мунусите на двете технологи. Технически погледнато фрезоването отзад на канала е единствения вариант за гриф от едно парче дърво - без залепен фингърборд. Обаче този похват се ползва и в китари със залепен фингърборд. Основно ме интересува какво отражение има върху саунда и дали има разлика при настройване на тръс роуда при сетъп. няма никакво отражение за саунда и никаква разлика в настройването В случая когато е със слепен фингърборд, тръса се слага отгоре най вече и заради визия Цитирай
Recommended Posts