Jump to content
Българският форум за музиканти

помощ


jeremy

Recommended Posts

здравейте!

мойе ли някой да ме посъвтва дали си заслужава да си взема малко някво бас комбо към 15-30 вата?някой има ли такова и върши ли му работа за вкъщи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доскоро имах един 25ватов Парк и ми вършеше чудесна работа вкъщи - чува се добре, съседите не бучат за шума, лесно преносим. Проблемът е, че като реших да го продавам се наложи да му сваля цената тройно, нищо че беше нов - хората търсят по-мощни машини за репетиционни. Ако ходиш по оборудвани репетиционни и не мислиш да инвестираш в своя с бандата ти - взимай едно малко:ph34r: Дори си потърси на старо ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с Wicked..така е..ако смята6 да си свирукаш само в къщи взе ми си малко защото ще ти излезе по евтино..обаче все пак ако след време мислиш да се развива6 и да свириш все повече и повече ще видиш че ще трябва да смениш кубето..особено ако излизаш на сцена и си пекарваш баса през кубе(което лично ти препоръчвам) също ще ти трябва по голямо мощнно кубе с добър звук...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, за на живо винаги е по-добре през комбо, но повечето концертаджийици си имат по принцип усилватели в оборудването си, а тези които нямат - мушкат те в пулта. Донесеш ли им свое комбо се размърдяват, че не намират още микрофони, кабели и т.н. цигании. Пък ако искаш да минеш най-тънко - просто за на живо взимаш от някой приятел един усилвател за 1 стъкло джибри и си решаваш проблема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По въпросът с кубетата и аз бих искал да ВИ попитам нещо :) - а именно какви са впечатленията ви от BERINGHER? Аз обмислям дали да не си купя едно такова - 180 вата, главно за репетиционна, като разбира се и за концертно озвучаване ще става. Всъщност дилемата основно е дали да насоча парите към нов бас или към кубе ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джереми, ако аз си взимам комбо за вкъщи задължително бих държал да има вход за слушалки, който да изключва основния говорител. Това ще ти позволи да свириш без да пречиш на хората около теб, а ако си вземеш подходящи слушалки (т.нар. затворена акустика) и без на теб да ти пречат. Задължително пробвай входа за слушалки преди да го купиш - басът трябва да звучи добре и да няма шум. Друга много ценна екстра е RCA вход (т.нар. "чинчове") - за CD или др. плейър, което в комбинация със слушалки ще ти позволи да си напълно независим от нарушения в акустичната среда като сериали, скандали на съседите, пищящи дечица и пр. битовизми :D

 

 

 

Сторм, не познавам в детайли вс. модели на Беринджър, но на сайта им открих този 180-ватов модел : ULTRABASS BXL1800A. Ако е това, с 1х12" говорител няма да свършиш кой знае каква работа за концерти, дори производителя да се кълне, че е 1200 вата. За репетиции би станало, ако не свирите много силно и не търсиш звук с отрязани среди и зверски повдигнати ниски. Беринджър са известни с това, че "крадат" дизайна на успешни продукти на други фирми и ги правят в евтин вариант. За БГ - става, и без това са почти единствените бас-усилватели на пазара ни ( с изключение на Фендер и SWR, които са чувствително по-скъпи), но не си мисли че е някакъв връх. Сравни сам приликите с това комбо - HARTKE KICKBACK - форма, говорител с алуминиева мембрана и т.н. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Behringer BX1200, мъкнал съм го в репетиционната, където си свирим доста шумно и дори не го набримчих до половината, защото другите започнаха да не се чуват(а моя се води 120W). На концерт също съм виждал да го ползват, но пак си минава през пулт. Нямам представа, обаче дали 180ватовия модел вече е пуснат в БГ, трябва да питаш в Динакорд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Behringer BX1200, мъкнал съм го в репетиционната, където си свирим доста шумно и дори не го набримчих до половината, защото другите започнаха да не се чуват(а моя се води 120W). На концерт също съм виждал да го ползват, но пак си минава през пулт

 

 

След като за теб работи - ОК. Аз не съм пробвал този модел, но усилвателя (300 вата) от същата серия с отделна колона 2 х 10" кривеше ужасно, без да е усилен и до половината при всеки мой опит да ползвам 5 струна.

Да, за концерт би станал за монитор на басиста, ако се изкара звук от него към пулт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм.. благодаря Ви, аз лично съм свирил на концерт с подобен, по-немощен разбира се, и минаващ през пулта. Но - на сцената се чувах главно аз :D ... но така или иначе в репетиционната не се свири слабо и може би ще се насоча към нещо с говорител 15`

 

180 ватовото комбо засега не се продава тук, но има как да си го намеря. Отново остава дилемата обаче за комбо или за бас да си пренасоча финансите... :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.