Rohypnol Публикувано Ноември 29, 2004 Share Публикувано Ноември 29, 2004 Здравейте всички, това е първото ми влизане във вашия форум Затова ще помоля първо за извинение ако темата се дублира по някакъв начин. Положението е следното... свиря на кухарка от около година, но вече не издържам да свиря на скапаната Кремона с която разполагам. Искам да премина на електрическа китара, та въпросът ми е следния: Към кой модел да се насоча, като се има предвид, че не разполагам с огромно количество пари, също и не съм виртуоз, все пак още се уча, макар и да съм понапреднал. Искам китарата да вади добър clean electric саунд, така както и дистортнат. Дайте съвет също и за някакав Amp. Как стои въпросът с ефектите? По-добре е да са вградени на амп-а, отделен процесор или за момента най-добре да разчитам на PC? Ще се радвам ако споменавате цени в мненията си. Искрено ви благодаря, поздрави, Rohypnol Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Guest Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Ми човече по тая трема много може и ще се изпише. Като за начало да задам въпроса, на всеки дето ще ти отговаря: "Каква музика искаш да свириш?" Всички яки китари имат добър чист и дистортнат звук. Като за начало, всички малки усилвателчета (около 15W) ще ти свършат страхотна работа, както и някаква евтина китара около 250 - 400 лева. Ако търсиш нещо по-метълско си вземи китарка с (поне) един двоен адаптор. Ако си за нещо стил - blues един Squier най-стандартен модел (около 300 лв) ще ти свърши работа. Не казвам че това са единствените стилове, но надявам се ще схванеш идета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Забравих за ефектите да пиша (както и да се рег-на ) Ми като за начало няма да има голяма дали си с процесор или с педал за определен ефект. Аз примерно изчаках и направо си взех педала с който съм сега (Boss Metal Zone - 2) и съм страшно доволен от него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bulby Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Това ме подсеща, че трябва да направим една тема "Как да си изберем китара за пръв път" или нещо от сорта, която да седи най-отпред. Става въпрос не толкова за точно определени модели инструменти, ами по-скоро какво да гледа човека като пробва някоя китара. Ама трябва цялото и съдържание да е в един до няколко постинга, които да са одобрени от повечето постоянни потребители и да не контрастират. След това да се заключи темата и да се лепне най-отпред, че като някой иска да научи да може да прочете сентенцията, пък после да отвори тема за това, за което не е разбрал или пък не е сигурен Очаквам мненията ви ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Snowwhite Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 САМО ТАКА Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bulby Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Rohypnol - Извинявай, но ще ти направя забележка за аватара ти: 1) Голям е като размер на файла и бавно се зарежда 2) Мисля, че някои потребители биха го намерили съвсем противен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Това ме подсеща, че трябва да направим една тема "Как да си изберем китара за пръв път" или нещо от сорта, която да седи най-отпред. Става въпрос не толкова за точно определени модели инструменти, ами по-скоро какво да гледа човека като пробва някоя китара. Ама трябва цялото и съдържание да е в един до няколко постинга, които да са одобрени от повечето постоянни потребители и да не контрастират. След това да се заключи темата и да се лепне най-отпред, че като някой иска да научи да може да прочете сентенцията, пък после да отвори тема за това, за което не е разбрал или пък не е сигурен Очаквам мненията ви ! Много яка идея!!!!! Твърдо ЗА и бих помогнал за 'изграждането' й. Ще взема да сложа линк от Предложения, за да й бъде обърнато внимание Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rohypnol Отговорено Ноември 29, 2004 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2004 Ще свиря основно с distortion. За момента като че ли съм се спрял върху 2 китари - Скуайър, като по-евтино решение и ЕСП М50. Кой модел от Скуайърите е най-добър като съотношение цена/качество? А за м50-тката някакви отзиви? Също ще се радвам много на съвет за амп. Angermeans, ще си сменя аватара Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Ще свиря основно с distortion. За момента като че ли съм се спрял върху 2 китари - Скуайър, като по-евтино решение и ЕСП М50. Кой модел от Скуайърите е най-добър като съотношение цена/качество? А за м50-тката някакви отзиви? Също ще се радвам много на съвет за амп. Angermeans, ще си сменя аватара Ако питаш мен, не му мисли ами грабвай ЕSP-то!!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bulby Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Кой Squier по-точно ? Showmaster ще ти свърши работа, но Stratocaster - едва ли. Щом ще свириш основно с дистър (предполагам за рок/пънк/метъл иде реч) ще е хубаво да има поне един двоен адаптер китарата. Иначе, дори да има малка разлика в цените, между ESP и Squier сравнение не може да става Ти, иначе, в чужбина ли си ? Защото тук ESP никой не внася. Ако можеш да заделиш 500лв, препоръчвам ти Vintage Metal Axxe. За парите си е супер китара, питай edgecrusher... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rohypnol Отговорено Ноември 29, 2004 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2004 Не става дума нито за рок, метъл или какъвто и да било подобен стил. Продуцирам електроника, малко по-разчупена и ми се иска да поработя и над китарни елементи. От друга страна вече идва самото удоволствие от свиренето - обичам да свиря и блусчета, така както и по-тежки неща, когато се докосна до електрическа. Така че идеята ми е да притежавам китара с която спокойно да записвам някои качествени дистортнати елементи, а и да свиря за удоволствие. Поздрави, Rohypnol Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bulby Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Ааа, добре тогава. Хвърли едно око и на Yamaha - много добри китарки за парите си, а и са мултифункционални, става за почти всякаква музика. За усилвател - щом ще свириш само вкъщи, вземи си нещо между 10 и 25 вата. 15 ти е перфектно ! Ако се намираш в САЩ, не му мисли много и грабвай едно Laney Иначе също така Crate, Randall и Line 6 имат много готини усилвателчета. Line 6 Spider II не са прекалено скъпи, а са най-разнообразни от към звук. Много добри review-та съм чел за тях... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rohypnol Отговорено Ноември 29, 2004 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2004 За съжаление съм в нашата мила родина, засега. Кой модел на Yamaha ще ми препоръчате за горе долу каква цена? Благодаря за ценните съвети, Rohypnol Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Ноември 29, 2004 Share Отговорено Ноември 29, 2004 Ами да,ако смяташ да си купуваш китарата от БГ и 500лв. те устойват,Vintage e добра алтернатива.Само остава да ти харесва външния вид,защото според мен е с подчертано "метъл" характер.Но от друга страна ,както казваш че си свириш у дома...какво ти пука.Китарата е супер удобна(поне за мен и за още няколко човека мои познати,които са я пробвали).А с тези 2 Хъмбакера миля че ще звучи добре за каквато и музика решиш да свириш. А Скуаерите наистина трябва да се избират и то много внимателно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rohypnol Отговорено Ноември 29, 2004 Автор Share Отговорено Ноември 29, 2004 Ами да,ако смяташ да си купуваш китарата от БГ и 500лв. те устойват,Vintage e добра алтернатива.Само остава да ти харесва външния вид,защото според мен е с подчертано "метъл" характер.Но от друга страна ,както казваш че си свириш у дома...какво ти пука.Китарата е супер удобна(поне за мен и за още няколко човека мои познати,които са я пробвали).А с тези 2 Хъмбакера миля че ще звучи добре за каквато и музика решиш да свириш. А Скуаерите наистина трябва да се избират и то много внимателно. Въпроса е, че не знам дали ще изкарам толкова пари за нещо от сорта на Metal Axxe. Ако опра до скуайър кой модел и какво производство да избера? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts