liquid_death Публикувано Април 4, 2009 Публикувано Април 4, 2009 Здравейте, От доста време се каня да тунинговам В-образната си китара.Ще ми я обрисуват цялата Та днес не издържах и реших да я разкостя.Оказа се че ще има проблеми, които ще трябва да дооправям - доста дефекти по тялото , които да запълвам.Идеята ми е да я оставя естествен цвят на дървото+лак+рисунка по цялото тяло+черен опасващ кант(нещо като байндинг). Чудя се с каквода запълня местата с дефектите.Единия вариант е някакъв кит(здрав) като след това рисунката покрива всички места с кит и така не се виждат.Втори вариант е с парченца дърво, но ми се струва доста трудно, а също ще трябва да намеря и същото дърво. Какво мислите вие и някой може ли да ми препоръча подходящ кит. Та другия ми въпрос е, какво е дървото от което е изработено тялото?Така и не се научих да различавам дърветата... Ето и снимки от процеса на работа: Тук е момента и за въпроса за дървото: Какво е това дърво? (по-тъмния участък е мокър - наплют от мен, с цел да видя как би изглеждал с лак...) Цитирай
smartpeter Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 Прилича ми ва някакъв вид махатон , но не съм ситурен! По точно бих могъл до кажа на място, но това едва ли е важно! Най добре е да залепиш подобен фурнир върху лицето на тялото! Тогева няма да има нужда да се събразяваш със запълнени отвори и да прикриваш с рисунката китвани места! Ще ти е много по лесно свободно да рисуваш! Поздрави, Петър! Цитирай
liquid_death Отговорено Април 4, 2009 Автор Отговорено Април 4, 2009 (Редактирано) Умно решение, но все пак ще има масивна рисунка, която може да скрие много дефекти, така че мисля че е излишна играчка фурнира.Все пак е страхотна идея, благодаря А за дървото - и аз мисля че е някакъв махагон, но не исках да повлиявам отговорите...а и ако не беше, да се червя Редактирано Април 4, 2009 от liquid_death Цитирай
vlex Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 И на мен ми мяза на махагонесто. Можеш след като свалиш боята да пошкуриш още малко мераклийската и да си направиш готин кит от пва лепило/епокси смола и талаш от изшкуреното - цветът ще е същият и дори и да не се покрива отгоре напълно от рисунката няма да си личи. Успех! Поздрави, Влад Цитирай
edgecrusher Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 Без да се обиждаш, но китарата изглежда гротеска с тоя страт-ски гриф Предполагам ще запълниш всички дупки и ще и оставиш само бридж адаптера и 1 волюм, зада няма нужда от скрач-плейта. Ако все пак ще има, вземи го смени. Сетих се че наскоро един съфорумник(pioneer306 или нещо подобно) продаваше 2 грифа, единия с банана хедсток. Представих си я така и ми се струва, че ще изглежда трепач. Успех с начинанието! п.п. Видях на стенатата ти старата ми китарка. Ех, пак спомени ме подгониха... Цитирай
vlex Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 Бе той ако ще и 600 грифая да продава, ама мензурите, мензурите къде ги забравяш? Иначе с друг хедсток би седяло по-яко, няма спор. Според мен обаче би седял още по-добре с чарвълска ревърсд човка Поздрави, Влад Цитирай
liquid_death Отговорено Април 5, 2009 Автор Отговорено Април 5, 2009 Да, ама не!!!Пробвал съм я с различни грифове и си става стандартна китара.Такива имам.Този стратски гриф е трепач - супер удобен, супер готин екшън и не го сменям за нищо на света!!!A и звука с В-тяло и стратски гриф е по-различен от другите в-та(определено ме кефи).Според мен даже изглежда готино и нестандартно. За адаптерите - H-S-S. Дупките , които остават ги запълних днес с пва и стърготини и да видим какво ще стане като изсъхне и я изшкуря. Влекс, за комбинацията с ривърсд човка и В - погледни на втората снимка, първата от дясно Цитирай
vlex Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 Мда, след като го пуснах поста ги браузнах и видях, че имаш точно ранди роудс с обърната човка Нещо напоследък пиша без да гледам, да ме прощаваш... Поздрави, Влад Цитирай
liquid_death Отговорено Април 5, 2009 Автор Отговорено Април 5, 2009 (Редактирано) Ох, момчета доста съм уморен и откликнах доста грубо на градивната критика.Истината е, че наистина много се кефя на тоя гриф.Страшно ми е удобен, лакиран, както ги харесвам и ми "лепне на пръстите" перфекно.Това е причината, поради която не искам да го сменя.Ключовете са Schaller, Kahler заключващо тремоло и сравнително готини адаптери - китарата има идеален хардуеър, просто ми се искаше да променя цвета на тялото... А за визията на грифа с тялото - наистина е доста неортодоксално, но на живо изглежда учудващо добре Благодаря на всички за участието в темата Моля продължавайте в същия дух А за кита никой нищо не каза.....Причината да продължавам да питам, е че има доста големи пространства, които се нуждаят ор запълване и не мога да остържа толкова китарата да осигуря за там баласт с пва.Та и ако кита е по-светъл, как да го потъмня?Боя? То сигурно рисунката ще прикрива, но все пак да създам максимално добри условия за работа на половинката ми, която ще рисува Редактирано Април 5, 2009 от liquid_death Цитирай
vlex Отговорено Април 5, 2009 Отговорено Април 5, 2009 (Редактирано) По-скоро не боя, ами комбинация от байцове. Примерно орех и махагон (учудващо по магазините върлува байц с надпис махагон и цвят, по-червен от вишнап на Еньовден) биха ти свършили работа. Естествено обръщаш внимание и на факта, че е добре да са на еднаква основа и в случая мисля, че може би ще е по-добре да е водна, ако месиш всичко наедно или спиртна ако байцваш първо стружките. Можеш да хванеш някое трупче по-твърдо и плътно дърво и да си поиграеш с раш пилата, а струшките да ги байцнеш до желания нюанс, след което да забъркаш бъркоча и да мацаш колкото душа ти иска. То принципно не е много желателно да се мацоти с китове, лепила, глупости, ама като не ти се пилят половин-един мм Успех! Поздрави, Влад Редактирано Април 5, 2009 от vlex Цитирай
liquid_death Отговорено Май 8, 2009 Автор Отговорено Май 8, 2009 Taкаааа.... изшкурих, запълних дефектите с пва и стърготини(дървен прах), пак шкурих и боядисах външния ръб( нещо като байндинг).Остава да се обрисува , като с рисунките ще се скрият и дефектите.И накрая ще се лакира. Ето снимки на сегашното състояние. Извинявам се за ГСМ-качеството на снимките.Скоро продължение.... Цитирай
liquid_death Отговорено Май 8, 2009 Автор Отговорено Май 8, 2009 Мерси, мерси Поздрави, Денчо Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 8, 2009 Отговорено Май 8, 2009 хехе поздрави и на теб! И китарата е взема да заприличва на нещо. Нямам търпение да видя крайния вариант. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 25, 2009 Автор Отговорено Октомври 25, 2009 (Редактирано) След доста дълъг застой има лек прогрес и му се вижда края Изрисувана е, лакната 6 ръце от познат автобояджия и се позапълниха порите, които бяха адски жадни и сега е грапавичка.Остава само да събера някой лев и да я пратя на лютиер за финално изглаждане и лакване, за да стане "стъкло".За жалост предполагам събирането на пари ще ми отнеме поне 2 месеца.Сложих и онборд преамп , стратобластер, но ще търся да го заменя, че този ми е с доста високи. Ето я на батко: Редактирано Октомври 25, 2009 от liquid_death Цитирай
Recommended Posts