Paldi Публикувано Октомври 10, 2005 Публикувано Октомври 10, 2005 абе извинете че ккакто винаги не съм на място ама как го правите тоя номер с тва хармонизиране и кво означава хармонизиране ..как се прави ??? може ли някой да ми препоръча начин с бас и една китара да правя мелодични парченца в стил пънк-рок ? ?? в смисъл да си свиря нещо на бас и после да добавям китарата и да звучат добре а не да са разпиляни и да няма никакво единство...уффффффффффффффффффф дано някой ме разбере преди да ме овикат повечето ДАНКЕ Цитирай
AXE Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 Отваряй си свои теми, когато не намираш точното място за въпросите си. Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 11, 2005 Автор Отговорено Октомври 11, 2005 е да де знам извинявам се ама ми беше супер интересно как си измисляте мелодиики и как се хармонизира ...ако можеше да ми обясниш щях да ти дам една каса от домашната рикийка Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 12, 2005 Автор Отговорено Октомври 12, 2005 ха ха много смешно ..по добре кажете къде да намеря Елементарна теория на музиката .. Цитирай
tupoto kopele Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 Ами виж във Враца в някоя антикварна книжарница за Елементарна теория...аз моят първият учебник така си го намерих. Ако няма там, в София го продават в една книжарница....май Композиторска книжарница и викаха :think: точно до Нродния театър Иван Вазов се намира....всеки го знае този театър, тъй че лесно ще я намериш...Айде успех.... Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 14, 2005 Автор Отговорено Октомври 14, 2005 ей само да питам ..аз си я намерих в един сайт ,а и ще ида до софия може би и ще я намеря ...но мисълта ми беше ,ще ми помогне ли тази елементарна теория ...поне да сам наясно с музиката ??? нали знаете хармонии ..алабала )) Цитирай
tupoto kopele Отговорено Октомври 15, 2005 Отговорено Октомври 15, 2005 Абе Елементарната теория 6те ти помогне...ама чак харнонии бла бла...смисъл че от нея можеш да научиш повече за разни термини, означения и подобни. Има също и обяснения и схеми на квинтов и квартов кръг на диезните и бемолните тоналности...такива неща. Полезна е ама според тя се чете на по късен етап, а и е добре успоредно с ученето на елементарна теория да учиш солфеж и да свириш на пиано защото така наистина ще разбереш за какво става дума в теорията. Според мен ако си наистина начинаещ по-добре свири парчета и си намери някаква литература за акорди обръщения и блабла...щото ако почнеш с теорията и солфежите е много вероятно скоро да ти писне да свириш. Айде успех и по добре питай китаристите за някаква литература, ако си любезен ще ти помогнат със сигурност Цитирай
Paldi Отговорено Октомври 15, 2005 Автор Отговорено Октомври 15, 2005 еми мерси за обяснението ..мисля 4е сега няма да си я купя тая теория )) не съм начинаещ свира от 1-2 г и нещо може би ..самоук ...и точно така съм свирил с парчета дето ми харесват ...и съм се понаучил бая ...ама сега съм на един такъв етап че не търпя развитие :wall: ....и ако може някой китарист да помогне ще съм мн благодарен Цитирай
bigjav Отговорено Октомври 19, 2005 Отговорено Октомври 19, 2005 По принцип www.ibreathemusic.com е добър сайт. Има и теортични аспекти. Виж, може да научиш нещо Успехи! Цитирай
npace Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 ми до колкото разбрах искаш кратки бас сола в пънк докато китарата бичи злия ритъм ми прочети малко модална теория - ладовете са това или на английски (гугълски ) modes. после като знаеш кои ноти са лада в който свириш стига да си поиграеш малко и си музикален можеш да си импровизираш. после следват и каденсите а там става едно мазало което ти е за после, след като свикнеш с ладовете. иначе и всичко от нещата споменати до тук особено ако не ти е проблем намери пиано да свириш, там много по-лесно се виждат нещата за сега това се сещам можеш да ме потърсиш по icq ако имаш други въпроси макар че и аз още ги уча тея неща Цитирай
Recommended Posts