Jump to content
Българският форум за музиканти

Хармония за начинаещи


Recommended Posts

абе извинете че ккакто винаги не съм на място ама как го правите тоя номер с тва хармонизиране и кво означава хармонизиране ..как се прави ??? може ли някой да ми препоръча начин с бас и една китара да правя мелодични парченца в стил пънк-рок ? ?? в смисъл да си свиря нещо на бас и после да добавям китарата и да звучат добре а не да са разпиляни и да няма никакво единство...уффффффффффффффффффф дано някой ме разбере преди да ме овикат повечето ;) ДАНКЕ :D;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е да де знам извинявам се ама ми беше супер интересно как си измисляте мелодиики и как се хармонизира ...ако можеше да ми обясниш щях да ти дам една каса от домашната рикийка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж във Враца в някоя антикварна книжарница за Елементарна теория...аз моят първият учебник така си го намерих. Ако няма там, в София го продават в една книжарница....май Композиторска книжарница и викаха :think: точно до Нродния театър Иван Вазов се намира....всеки го знае този театър, тъй че лесно ще я намериш...Айде успех....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ей само да питам ..аз си я намерих в един сайт ,а и ще ида до софия може би и ще я намеря ...но мисълта ми беше ,ще ми помогне ли тази елементарна теория ...поне да сам наясно с музиката ??? нали знаете хармонии ..алабала :())

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Елементарната теория 6те ти помогне...ама чак харнонии бла бла...смисъл че от нея можеш да научиш повече за разни термини, означения и подобни. Има също и обяснения и схеми на квинтов и квартов кръг на диезните и бемолните тоналности...такива неща. Полезна е ама според тя се чете на по късен етап, а и е добре успоредно с ученето на елементарна теория да учиш солфеж и да свириш на пиано защото така наистина ще разбереш за какво става дума в теорията.

Според мен ако си наистина начинаещ по-добре свири парчета и си намери някаква литература за акорди обръщения и блабла...щото ако почнеш с теорията и солфежите е много вероятно скоро да ти писне да свириш.

Айде успех и по добре питай китаристите за някаква литература, ако си любезен ще ти помогнат със сигурност ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми мерси за обяснението ..мисля 4е сега няма да си я купя тая теория :cheers:))

не съм начинаещ свира от 1-2 г и нещо може би ..самоук ...и точно така съм свирил с парчета дето ми харесват ...и съм се понаучил бая ...ама сега съм на един такъв етап че не търпя развитие :wall: ....и ако може някой китарист да помогне ще съм мн благодарен :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми до колкото разбрах искаш кратки бас сола в пънк докато китарата бичи злия ритъм :D

ми прочети малко модална теория - ладовете са това или на английски (гугълски :D ) modes. после като знаеш кои ноти са лада в който свириш стига да си поиграеш малко и си музикален можеш да си импровизираш. после следват и каденсите а там става едно мазало което ти е за после, след като свикнеш с ладовете. иначе и всичко от нещата споменати до тук особено ако не ти е проблем намери пиано да свириш, там много по-лесно се виждат нещата

за сега това се сещам можеш да ме потърсиш по icq ако имаш други въпроси :) макар че и аз още ги уча тея неща

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.