Jump to content
Българският форум за музиканти

Wah Wah на акустична китара ?


napster66

Recommended Posts

Аз съм свирил с дисторжън на класическата ми китара с пиезо за наилонови струни пък що да нестане и ефекта "Уау" :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно възможно е. Аз лично не бих го правил, но е въпрос на вкус (и някои го намират за много 'творческо' и оригинално).

 

Jack White (когото някои критици нареждат сред най-великите китаристи) е известен да изтезава акустични китари с всевъзможни електронни ефекти - и някои не звучат зле (дори на мен). В White Stripes, откъдето е по-известен, не съм забелязал специално Wah с акустична китара, но със сигурност използваше нещо като Dunlop/Cry Baby в другата си банда Raconteurs (и в двете използва със сигурност Whamy-то на Digitech, повече за октавни пинизи отколкото за портаменто)...

 

Аз сега се сещам, че и аз редовно го правя :music336: Имам една китарка (дето не я броя за акустична, но тя си е) Traveler Pro series, която няма резонатор, но има пиезо адаптер в магарето си, който добре хваща чисто акустичния звук от дървото. Има и един single-coil електромагнитен - с 3-позиционно ключе се пускат поотделно или заедно. С пиезото в чист канал/усилвател си е съвсем акустичен звук, но по принцип тая китара много повече я ползвам като електрическа - и през всевъзможни ефекти. Понякога за по-различна бленда сменям адаптерите - и си работи от пиезо-то, с някои ефекти по-добре, с някои не толкова...

 

Та, с някоя електроакустична китара (без друго няма никога да изкараш истински акустичен тон от такава, по-добре да е тотално перверзен) - на слука!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за мненията все пак :thumbdown: .А иначе възможно ли пак акустична китара да докара звука примерно на............ ЕSP (Тежкият звук,който Металика свири :) ) :D ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Като заговорихте за цигулки и виолини... Небезизвестния Найджъл Кенеди.

 

ПП: Малко се разминават видеото и звука.. ама ще схванете какво свири и с какво го свири. :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това го изсвири и в Шоуто на Слави преди време - според мен се радва на Хендрикс човека ,въпреки че "Хей ,Джо" си е фолклорна песен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Да, преди 3-4, може би 5 години. Помня, че излезе един доооста едър китарист, хванал Лес Поула, с черните очила... Очаквах, че той ще забие, а Найджъл просто ще му води...

 

Иначе той определено харесва Хендрикс. Има доста негови работи, най-вече по концертни изяви.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.