Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Напълно възможно е. Аз лично не бих го правил, но е въпрос на вкус (и някои го намират за много 'творческо' и оригинално).

Jack White (когото някои критици нареждат сред най-великите китаристи) е известен да изтезава акустични китари с всевъзможни електронни ефекти - и някои не звучат зле (дори на мен). В White Stripes, откъдето е по-известен, не съм забелязал специално Wah с акустична китара, но със сигурност използваше нещо като Dunlop/Cry Baby в другата си банда Raconteurs (и в двете използва със сигурност Whamy-то на Digitech, повече за октавни пинизи отколкото за портаменто)...

Аз сега се сещам, че и аз редовно го правя :music336: Имам една китарка (дето не я броя за акустична, но тя си е) Traveler Pro series, която няма резонатор, но има пиезо адаптер в магарето си, който добре хваща чисто акустичния звук от дървото. Има и един single-coil електромагнитен - с 3-позиционно ключе се пускат поотделно или заедно. С пиезото в чист канал/усилвател си е съвсем акустичен звук, но по принцип тая китара много повече я ползвам като електрическа - и през всевъзможни ефекти. Понякога за по-различна бленда сменям адаптерите - и си работи от пиезо-то, с някои ефекти по-добре, с някои не толкова...

Та, с някоя електроакустична китара (без друго няма никога да изкараш истински акустичен тон от такава, по-добре да е тотално перверзен) - на слука!

Отговорено

Мерси за мненията все пак :thumbdown: .А иначе възможно ли пак акустична китара да докара звука примерно на............ ЕSP (Тежкият звук,който Металика свири :) ) :D ?

Отговорено

Като заговорихте за цигулки и виолини... Небезизвестния Найджъл Кенеди.

ПП: Малко се разминават видеото и звука.. ама ще схванете какво свири и с какво го свири. :thumbdown:

Отговорено

^Това го изсвири и в Шоуто на Слави преди време - според мен се радва на Хендрикс човека ,въпреки че "Хей ,Джо" си е фолклорна песен.

Отговорено (Редактирано)

^

Да, преди 3-4, може би 5 години. Помня, че излезе един доооста едър китарист, хванал Лес Поула, с черните очила... Очаквах, че той ще забие, а Найджъл просто ще му води...

Иначе той определено харесва Хендрикс. Има доста негови работи, най-вече по концертни изяви.

Редактирано от Slide