napster66 Публикувано Март 25, 2009 Публикувано Март 25, 2009 Възможно ли е Wah Wah ефект на акустична китара ? Въпросът ми е от чисто любопитство Цитирай
Димитко Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 Въоросът ти е странен... поне за мен... защо да не е възможно? Друг е въпроса какво ще се получи като звук Цитирай
sasoh Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 Ако е озвучена... прекарваш сигнала през педал/процесор и е готово Цитирай
dianstefanov89 Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 Аз съм свирил с дисторжън на класическата ми китара с пиезо за наилонови струни пък що да нестане и ефекта "Уау" Цитирай
Бицев Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Напълно възможно е. Аз лично не бих го правил, но е въпрос на вкус (и някои го намират за много 'творческо' и оригинално). Jack White (когото някои критици нареждат сред най-великите китаристи) е известен да изтезава акустични китари с всевъзможни електронни ефекти - и някои не звучат зле (дори на мен). В White Stripes, откъдето е по-известен, не съм забелязал специално Wah с акустична китара, но със сигурност използваше нещо като Dunlop/Cry Baby в другата си банда Raconteurs (и в двете използва със сигурност Whamy-то на Digitech, повече за октавни пинизи отколкото за портаменто)... Аз сега се сещам, че и аз редовно го правя Имам една китарка (дето не я броя за акустична, но тя си е) Traveler Pro series, която няма резонатор, но има пиезо адаптер в магарето си, който добре хваща чисто акустичния звук от дървото. Има и един single-coil електромагнитен - с 3-позиционно ключе се пускат поотделно или заедно. С пиезото в чист канал/усилвател си е съвсем акустичен звук, но по принцип тая китара много повече я ползвам като електрическа - и през всевъзможни ефекти. Понякога за по-различна бленда сменям адаптерите - и си работи от пиезо-то, с някои ефекти по-добре, с някои не толкова... Та, с някоя електроакустична китара (без друго няма никога да изкараш истински акустичен тон от такава, по-добре да е тотално перверзен) - на слука! Цитирай
Димитко Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Ето малко fun по темата http://www.youtube.com/watch?v=VkPIvlpEVGU...feature=related Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Акустичната китара ще микрофонира страшно с уа-педал според мен. Цитирай
shompul Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=ol-2PbYitDw...=PL&index=1 нечовека john butler !!! Цитирай
napster66 Отговорено Март 26, 2009 Автор Отговорено Март 26, 2009 Мерси за мненията все пак .А иначе възможно ли пак акустична китара да докара звука примерно на............ ЕSP (Тежкият звук,който Металика свири ) ? Цитирай
billymilano Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Странно желание, особено като се има предвид, че си се кръстил НАПСТЪР а да, на Джон Бътлър му завиждам най-много за ноктИте Цитирай
Slide Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 Като заговорихте за цигулки и виолини... Небезизвестния Найджъл Кенеди. ПП: Малко се разминават видеото и звука.. ама ще схванете какво свири и с какво го свири. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 ^Това го изсвири и в Шоуто на Слави преди време - според мен се радва на Хендрикс човека ,въпреки че "Хей ,Джо" си е фолклорна песен. Цитирай
Slide Отговорено Март 26, 2009 Отговорено Март 26, 2009 (Редактирано) ^ Да, преди 3-4, може би 5 години. Помня, че излезе един доооста едър китарист, хванал Лес Поула, с черните очила... Очаквах, че той ще забие, а Найджъл просто ще му води... Иначе той определено харесва Хендрикс. Има доста негови работи, най-вече по концертни изяви. Редактирано Март 26, 2009 от Slide Цитирай
Recommended Posts