PaulReedSmith Публикувано Март 24, 2009 Публикувано Март 24, 2009 Здрасти. На лов съм за електроакустична китара. Търсе нещо непретенциозно - на ниска за класа цена. Обиколих всички магазини във Варна и ето какви са ми колебанията: В "Канев" попаднах на един черен Stagg, който беше 280 лв. Цената е учудващо ниска, защото същие модел го намерих в друг магазин за 389. Разликата беше, че при първия Stagg разстоянието между първа и втора струна беше по-малко отколкото между останалите струни. Не потресаващо малко разбира се, но разликата се забелязва. Възможно ли е това да се окаже дефект, понижаващ цената? В магазина на Фактор пък имаше прилична китара за 250 лв без подобни проблеми. Просто фактът, че е Фактор ме кара да се колебая около купуването и. Другата малко или много си е Stagg. Изкажете някое друго мнение по въпроса Цитирай
inqubus Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 plug & play ти препоръчвам Иначе вчера посвирих на 2-3 ел.акустични китари на Stagg. Имам подозрения, че тази черната, която си гледал, съм я гледал и аз. Не ми пасна на мен лично(може и заради предубеждението ми към марката)...Но най-добре, разбира се, е да пробваш. Всеки един от колегите тук би те посъветвал същото... Цитирай
Aleksandar Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 (Редактирано) аз си купих черен стаг от канев с електроника и смея да кажа че е добър и задоволява нуждите ми.Би трябвало и на теб да ти хареса. Редактирано Март 24, 2009 от Aleksandar Цитирай
PaulReedSmith Отговорено Март 24, 2009 Автор Отговорено Март 24, 2009 Пробвам разбира се. Пропуснах да спомена и че въпросният Stagg има пластмасов гръб на тялото..което предполагам е нормално за тази цена и все пак не вдъхва много респект.. Фактор-а също. Цитирай
badValue Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 (Редактирано) ^точно "пласмасовия" гръб му "вдига" цената, който освен всичко друго се оказва и ОБЪЛ....това е OVATION копие, което на някой им харесва, на други - не. в варна би трябвало да има и други магазини.пробвай и други китари....препоръчвам ти да пробваш и КОРТ П.П. за по- поясняващо може да споменаваш моделите, който си гледал за да се ориентират хората към модела който търсиш!!!размера има значение едит: исках да кажа че пласмасовия гръб е заради модела... а не "ценовия" клас - това е търсен ефект, има и по евтини които са си с нормална форма. просто тази е по- тъничка и в дадени моменти по- удобна, но си има и недостатъци на формата си Редактирано Март 25, 2009 от MDFk Цитирай
denis.dobrev Отговорено Април 6, 2009 Отговорено Април 6, 2009 Здрасти. На лов съм за електроакустична китара. Търсе нещо непретенциозно - на ниска за класа цена. Обиколих всички магазини във Варна и ето какви са ми колебанията:В "Канев" попаднах на един черен Stagg, който беше 280 лв. Цената е учудващо ниска, защото същие модел го намерих в друг магазин за 389. Разликата беше, че при първия Stagg разстоянието между първа и втора струна беше по-малко отколкото между останалите струни. Не потресаващо малко разбира се, но разликата се забелязва. Възможно ли е това да се окаже дефект, понижаващ цената? В магазина на Фактор пък имаше прилична китара за 250 лв без подобни проблеми. Просто фактът, че е Фактор ме кара да се колебая около купуването и. Другата малко или много си е Stagg. Изкажете някое друго мнение по въпроса http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=55984 Цитирай
hypnocil Отговорено Април 6, 2009 Отговорено Април 6, 2009 Ще използвам темата да попитам... Електроакустична китара може ли да се включи към комбо кубе за електрическа китара ? Цитирай
Icarus Отговорено Април 6, 2009 Отговорено Април 6, 2009 ^По принцип може, но резултатът може и да не ти хареса - зависи от комбото. @PaulReedSmith - ако ти се дават малко повече парички, можеш да минеш през Динакорд и да поразпиташ и поразцъкаш Cort и Walden. За кортовете съм чувал хубави работи, а на уолдъните съм фен - имам G570CE модела, и съм доста доволен от него. Даже съм сложил някакъв семпъл в съответния раздел на форума, както от пиезото, така и озвучена с микрофони. Цитирай
krasimusic 1 Отговорено Април 22, 2009 Отговорено Април 22, 2009 (Редактирано) Здрасти. На лов съм за електроакустична китара. Търсе нещо непретенциозно - на ниска за класа цена. Обиколих всички магазини във Варна и ето какви са ми колебанията:В "Канев" попаднах на един черен Stagg, който беше 280 лв. Цената е учудващо ниска, защото същие модел го намерих в друг магазин за 389. Разликата беше, че при първия Stagg разстоянието между първа и втора струна беше по-малко отколкото между останалите струни. Не потресаващо малко разбира се, но разликата се забелязва. Възможно ли е това да се окаже дефект, понижаващ цената? В магазина на Фактор пък имаше прилична китара за 250 лв без подобни проблеми. Просто фактът, че е Фактор ме кара да се колебая около купуването и. Другата малко или много си е Stagg. Изкажете някое друго мнение по въпроса Приятелю,не мисли,че ако си купиш дърво Фактор или Стаг или дори Уошбърн(ако не е Made in U.S.A.) си купил китара!Аз лично се лутах десетина години,докато стигна до този извод!Не се подценявай като музикант и си избери нещо(дори втора употреба),от което ще си доволен и да върши работа!Успех! Редактирано Април 22, 2009 от krasimusic 1 Цитирай
Spaco Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 Здравейте, преди няколко седмици минах през Фактор-а и видях един доста приличен Уошбърн: http://www.thomann.de/de/washburn_d_10_sce_n.htm, а и като цена си заслужаваше(разбира се, че не е Made in USA). Какво ще кажете за китарката? Цитирай
Recommended Posts