thurston Публикувано Ноември 29, 2004 Публикувано Ноември 29, 2004 аз като китаристче започнах да плющя на баса с перо в началото, че нещо не можех да издържам по 2 часа напъване, но в последствие се оказа че имам скапана постановка на дясната ръка, започнах активно 'лечение' и разбрах що аджеба басистите свирят с пръсти, сега ползвам перо само за някои ма много активни партии и за едно соло, което ми е бързо засега... а вие? Цитирай
Wicked Отговорено Ноември 29, 2004 Отговорено Ноември 29, 2004 Аз си почнах и дрънкам с пръстчета, но ползвам перце за разни по-лесни и бързички шлагерчета, но хич не ми е удобно да го държа по правилния начин, защото все се изплъзва(особено, ако е такова за китара) Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Ноември 29, 2004 Отговорено Ноември 29, 2004 Не претендирам, че имам правилна постанковка, но много рядко свиря с пръсти. Просто предпочитам хард звук на баса тип Пантера например... някак по-ме кефи. Освен това, съжалявам, но с перце може да се прави толкова як и бърз пикинг, който с ръце е почти невъзможен... примерно да циклиш на 1 струна 3, 4 ноти адски бързо... а тва мене ме кефи яко Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 29, 2004 Отговорено Ноември 29, 2004 аз пердаша с пръсти доброто е на свиренето с пръсти, че лесно хващаш дабълхенди и свириш фънк Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Ноември 29, 2004 Отговорено Ноември 29, 2004 аве кво ти пречи по средата на песента да лапнеш перото (мамка му... винаги си държа перцата в устата... и е тъпо като забрава че са там) да набиеш един дабъл и да се върнеш на шестнайсетинките )))) Цитирай
Nikifena Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 губим време но както знаем всички, всеки си има различно мислене за това. така, че на който както му е удобно така да си свири Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 Така е, но е жалко, че почти никой не говори тук... а ти в кви групи свириш? Дай да чуем некви записчета приерно Цитирай
thurston Отговорено Декември 1, 2004 Автор Отговорено Декември 1, 2004 <<КПД-0>> но тука свиря на китара все още така че не дава реална представа за моето бас-свирене. но това е моята музика...ако на някой му се слуша. :violin: Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 2, 2004 Отговорено Декември 2, 2004 аз карам с перо, защото нещата дето ги свира често са ного бързи, а с пръсти не съм толко бърз. Тремола разни праскам яко. Такива дето Kreator ги праскат. Единственото нещо дето ме кефи в пръстите е, че ссаунда се получава по-готин - дълбок, плътен, мрачен, а с комбинация с bass driver е ебати якото. А и друго - с пръсти като свира ми прави проблем прескачането от една струна на друга - от 6-та на 3-та, от 6-та на 2-ра, от 3-та на седма... е тия с пръсти не мога да ги прескачам. а и заглушаването нещо ми куца. Абе момци, каде си държите палеца на дясната ръка (за Nikifena - лявата): върху някоя струна или го подпирате на адаптера. И как правите заглушката. С дясната или л;явата? Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 2, 2004 Отговорено Декември 2, 2004 аз пердаша с пръсти доброто е на свиренето с пръсти, че лесно хващаш дабълхенди и свириш фънк Е точно такива басиситчета обичкам!!! Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 2, 2004 Отговорено Декември 2, 2004 Аве има си гот в звука от перото, баси! Много по-яко е под соло да не чуваш никва китара а да остане само бас, който да има твърд пик... някво яко е! Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 3, 2004 Отговорено Декември 3, 2004 Е точно такива басиситчета обичкам!!! направо се одървих Аве има си гот в звука от перото, баси! прав си мамка му, ама не съм се научил с перо ;( Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 3, 2004 Отговорено Декември 3, 2004 Аве не е много сложно... май всичките ми "учители" свиреха с пръсти, ама аз си се кефех на перцето някво... и след това като почнах паралелно на баса да свиря и на китара съвсем спрях да се опитвам с пръсти. Pick rulez Цитирай
MDFk Отговорено Декември 3, 2004 Отговорено Декември 3, 2004 карам с перо, защото нещата дето ги свира често са ного бързи, а с пръсти не съм толко бързпо тоя въпрос ти препоръ4вам да си намери6 видео урока на Пол Гилбърт(луд отка4ен),ако иска6 да перка6 с пръсти все пак.показва немалко наистина полезни не6та.бих ти дал линка,ама го нямам.занапред 6те го пратя.ина4е аз дрънкам с пръсти.. Цитирай
MDFk Отговорено Декември 3, 2004 Отговорено Декември 3, 2004 пи4ове,сори,ама обърках пол гилбърт с били шийхън !!!вторият има бас филм4е, в който има идейки,които са полезни..филм4ето се позвизава под името Billy Sheehan-Bass profile..пак сори за грешката Цитирай
Recommended Posts