F.I.N.E. Публикувано Октомври 7, 2005 Публикувано Октомври 7, 2005 Споделете моля, кое беше или все още е най-трудно нещо или песен, което сте свирили. В смисъл такъв - кое ви изтормози най-много ? :think: Цитирай
Lombardo Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Still Got The Bliues - Gary Moore Ха - ха майтапя се! Няма сложни и невъзможи неща за свирене Време трябва и желание и то по много. УСПЕХ НА ВСИЧКИ Цитирай
eL_NinYo Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 за най-трудно не знам,при музикантите е доста субективно,защото на всеки му се отдава нещо повече или по-малко ! За най-изтормозващото - няколко са 1.Към 7/8ми клас започнах да свиря шафъла от "Розана" на ТОТО и едва след две години успях да направя хубав груув 2.Когато бях 9/10 клас ме извикаха на прослушване(точно тези с които мечтаех да свиря,понеже съм израстнал с техните концерти в рок клуба в моят град),а парчето,което трябваше да извадя беше "Под стъклената луна" на Тиътър Тогава за пръв път чух ДТ,за пръв път чух парче по-дълго от 4 мин.,за пръв път чух такива барабани в песен ! Ден и нощ хедех с уолкмена(с касета на която се въртеше само това парче),спях с него,абе 24 часа слушах и не проумявах какво става и как точно ще го запомня това парче,още повече - как да го изсвиря :wall: ! В крайна сметка след адската депресия в която изпаднах в следствие на коренната промяна в представата ми за музика,нон-стоп главоболие заради затормозяващият ефект,който ми оказа ваденето на парчето,7-8 часови свиренеия на ден(имаше моменти в които майка ми криеше ключа за репетиционната,искаше да ме води по лекари(то аз верно бях като болен)),се преборих с парчето Мога да твърдя,че това беше повратният момент в развитието ми като музикант и барабанист Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 мене ме тормозят на Embrace by Dark парчетата,ма ги вадим кво да праим...иначе не мога да свиря половината парчета на Fear Factory и затва не се и опитвам...тоя Херера е луд с двете каси :wall: Цитирай
evans Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Still Got The Bliues - Gary MooreХа - ха майтапя се! Няма сложни и невъзможи неща за свирене Време трябва и желание и то по много. УСПЕХ НА ВСИЧКИ Да много свирене,много голям нотен материал и много музика трябва да се слуша Цитирай
adXok Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Drums_master, "Under The Glass Moon" е единственото парче на Dream Theater, което ме е кефило на 100% отначало докрай. Просто извергщина! А наистина груува в "Rosanna" е култажен до божественярски. Хехехе... Най-трудното което съм свирил аз на барабани беше... всъщност не да изсвиря, а да чуя разликата между шестнайсетината и шестнайсетината с точка при бързо И БАВНО темпо в джазираните раид-чинелки. Всъщност математически е шестнайсетина и същата с точка (т.е. с прибавена триъсет и вторинка при отзвучаването)... но всъщност не са нито шестнайсетинки, нито такива с точки. Просто е усет, математиката е просто приближение за по-стегнато и кратко онагледяване, което е неестествено. Пробвайте го в сикуенсърите на някоя програмка. Става като изплют ритъм! Цитирай
KING4o_kardana Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 ми това би трябвало да е VADER-Carnal все още я правя и ще ми трябва още доста време докато я усъвършенствам Цитирай
darmonko Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 "Footprints" на Майлс Дейвис биг бенд барабанист Дейв Уекл много як аранжимент първо е оригиналната тема в 6/4 после минава в 4/4 за солата и минава през няколко различни стила абе лудница е.Докато го сваля ми умряха няколко милиона мозъчни клетки от прегряване Цитирай
imperor Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Почти всяко "вадено" парче ми е трудно, защото се сблъсквам с чужда техника и чужда мисъл. Нвремето делясах с едно парче на "Крокус", в което чак на 80 и някой си такт гамена благодари да отвори фус, преди това си бичи под еднообразна китарна и вокална партия осмини на фуса и регулярните четвъртини на каса и барабанче. Голямо броене падна... А най-трудно ми е било да извадя себе си от някой репетиционен запис правен незнайно кога... Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 аз веднъж не по собствено желание умрях опитвайки се да вадя парче на дейв метюс бенд и дори не помня успях ли-ма най-вероятно не..че картър кат почне с тия крейзи фусове малиииии :wall: Цитирай
AccesS Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 (Редактирано) на мен всичко ми е трудно да извадя , некадърно свиря. освен това и да науча някое парче 99% всеки път го свиря различно,забързвам/забавям(емоция какво да се прави), а 1% накрая незнам какво трябва да извиря, за достоверност питайте катско той ми е слушал някои записи.. :) :wall: ,абе важното е да има груув за Редактирано Октомври 9, 2005 от AccesS Цитирай
Kelly Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 и аз съм ти слушала записи ,но не мисля,че свириш некадърно....напротив много яко свириш...наистина! е не разбирам от барабани,обаче много добре си свириш Цитирай
YtseJam Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Отне ми едно известно време да успея да схвана ритъма от куплетите на една песен на Съфър. Оказа се, че е 13/16. Цитирай
eL_NinYo Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 Уф от 2 седмици се мъча с едно соло и 2 парчета("Самба сонг" на Чък Кариа,и "Спейн"на Ал Жиро)на Стив Гад :wall: Е НЯМА ТАКЪВ ГРУУВ ! Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Октомври 13, 2005 Автор Отговорено Октомври 13, 2005 мен пък нещо ме тормози I'm easy - Faith no More cover Цитирай
Recommended Posts