Jump to content
Българският форум за музиканти

Разстройване от тремоло


Recommended Posts

Здравейте. Сложих си тремоло на Пълдин китарата. За беда го сложих мааалко накриво(под ъгъл).Та проблемът,който се появи е следният - при ползване на въпросното тремоло китарата се разстройва бързо и доста. Ако го сложа както трябва дали ще се оправи? Китарата е тип страт,такова е и тремолото. Мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едва ли. Освен ако ключетата не са повредени, те най-често не изпускат чак толкова много, въпреки популярните схващания. А и все още не знаем какви са. Аз залагам на неправилен сетъп и неправилно поставяне на струните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък просто на тремолото. :)

 

Шансовете да използваш непретенциозно фендър тип тремоло, на евтина китара с евтин хардуер и да не се разстройва е почти нулев. Удачната му употреба стига долу-горе да леко вибрато. Лубриканти, като графит, машинно масло, помагат до известна степен. Също и изваждането на струните над обтегачите им на глава. (В момента съм така, за проба. Още отначалото, когато сложих тия струни мазах с графитна смазка каналите на горния мост и извадих струните от обтегачите за да има максимално малко съпротивление при движението им - не помага.)

 

Всякакви изключение са по-скоро в резултат на "бройка" на инструмента.

 

При оригинален Фендер вече въпроса с тремолото е малко по-стабилен и надежден от към разстройване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шансовете да използваш непретенциозно фендър тип тремоло, на евтина китара с евтин хардуер и да не се разстройва е почти нулев. Удачната му употреба стига долу-горе да леко вибрато. Лубриканти, като графит, машинно масло, помагат до известна степен.....

 

Не съм напълно съгласен - няма явна причина евтино тремоло да разстройва осезаемо повече от скъпо такова, ако разбира се няма дефекти.

 

Моите наблюдения са, че когато тремолото не може да върне в строй, причините най-често са:

 

1. Неравна основа на тремолото или неравно нанесен лак по китарата, така че тремолото не може да стъпи стабилно на китарата.

2. Тремолото опира някъде при движението си.

3. Твърде натегнати са 6-те винтчета на тремолото - трябва да се отпуснат така, че да не притискат тремолото надолу към китарата, а само да го пазят на място - ако го натискат към китарата, разстройването е огромно и неизбежно.

4. евентуална кривина във отнемането "под ъгъл" от метала на на планката най-отпред на тремолото, точно под 6-те винта, от долната страна на планката(рядко се случва).

5. Недобра грижа за инструмента.

 

 

Останалото аз отдавам на некадърно поставени струни, проблемен нът, проблемни водачи, несмазани части, евентуално изпускащи ключове и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Ами не знам, от моя опит, това смятам, което писах по-горе.

Моя Squier не позволява да правиш нищо друго, освен едно леко вибрато. В противен случай се разстройва веднага.

Като цяло опита ми със Squier-и е отрицателен от към тремоло системата им. Друг такъв тип китара е USB тупалката на Behringer, която е една бира на долу от Squier, поне по моя сметка, така че - до някъде нормално.

 

Виж, на един Highway One свирих и тремолото беше много приятно и с един приличен ход не разстройваше китарата.

 

ПП: И аз съм си мислел дали си заслужава някое тремоло Wilkinson или Boston например, но предполагам, че ще бъде неоправдан разход.

 

ПП2: Евтим го каза - неправилното поставяне на струните (разбирайте - в каналите на самите ключове) води до страшно разстройване след това с и без употреба на тремоло. Клипчета и примери има много из нета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.