Jump to content
Българският форум за музиканти

Big Block Floyd Rose


Fenix

Recommended Posts

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Цитат : Ебах1 вие и пишки ще поискате да си направите, ако видите моята колко е убава

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ем това до го пратиш на Азис на ЛС.

 

Иначе по темата : Нз за сплавта какво трябва и какво не според мен е от титан да звучи достоверно за париците си... се пак

ако пише парче желязо едва ли мн хора ке дадат 35 долара пък и шипинг , НО ПЪК ако се окаже яко и при стругар ти излезе 10 лв.

ще си позволя мазно да се изсмея на хората дали горепосоченото злато.

 

Цитат : По-принцип колкото по голямо блокчето толкова по-добре ( съмнявам се точно в размера да е магията (това никога не сте ме чули да го казвам)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ОК олово с размери 3м / 3м / 2 м хайде сега ми кажи каде ко го пъхнеш ....

 

пък и тея винтове ако не знаеш какви размери са и какъв диаметър са само ядове ке береш <_<

 

 

Има мн ясна причина да има чертежи !

 

 

 

 

За сега "проекта ни е експериментален .. няма да гоним супер резултати а искаме да видим дали има някакъв ефект .

 

относно твърдостта ... е мн ясно че няма да взема да го искам от крехък материял като чугун. Мед мисля да помоля да е

 

_________

GL HG GG І

Редактирано от BWC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако изнамеря един шублер отнякъде, мога да разчастя тремолото си, да взема мерки за винтовете и останалото мога по чисто математически принцип да го изчисля от тая снимка:

IMG_9080.jpg

 

 

но то няма чак толкоз значение реално, дали са с милиметър повече или по-малко стига да не пречат хода на тремолото в дупката. На китарата ми Джаксън, гледам, че блока не трябва да е ориънтировъчно 3/4 по-дебел от сегашният ми.

 

 

Иначе са различни тремолата, аз имам флойд на Jackson и Едж про и явно са различни, защото на сайта се предлага такъв специално за едж про.

Вярно няма да е 1:1 заради височниата от която е снимано, но е достатъчно. Търсейки намерих страшно много ревюта, всички са просто прехласнати дето са го позлвали. И според мен резултатът ще е е най-добър от месинг. Някакъв си го правил от някаква стомана и вика, че е по-остър звука от месинга. Няма човек дето да си го е сложил и да не е казъл, че звука се подобрява, дори акустично се чува, че има повече лоу енд и по-голям състейн.

 

Иначе чертеж би бил много полезен, особено за дупките, в които влизат пружините, които са под ъгъл.

Аз сериозно обмислям да си взема едно, няма да е толкоз трудно да го поръчам, въпроса е с моето джаксънско тремоло дали ще стане, щото да дам 30-40 евро, колкото ще ми излезе реално с всичките му хубави неща и после да не работи....

иначе съм навит да ги дам, макар и не веднага и да имаме едно, от което да можем да побългарим работата и да се направят повече :girl_cray2:

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Месинг ... месинг да е ( от какво е тая сплав? ) се пак аз нямам идея каде минава това и се пак трябват няколко размера за него ...да не говотим че презирам тоя тип тремола... за две тъчки си прее^^^ш цялата китара .... фиксиран бридж и тва е тру

 

 

 

Иначе ако някой има не е проблем да направя на бързо едини чертежи (10-15 мин )

Редактирано от BWC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уф забавих се да го едитна, че горе писах едно нещо, после го промених ма не цялото, и сега няма много смисъл. Изречението "няма да е 1:1, заради височината" трябва да е точно след изречението " да го изчисля от тая снимка" - след снимката. Която бях забравил дори :girl_cray2:

 

 

Та както и да е.

Аз бих ти дал моя блок, с определени граници до колко може да се разшири и да не е проблем, ама съм просто малко далечко :-D То тва е и причината тука да няма стругари, ама и да имаше сигурно ще ми вземат пак 30 евро, ако въобще се навият да го направят...

 

бе ще го видим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги,

 

ама, вие вече изгубихте 30-ина долара в приказки, нерви и изчисления. :girl_cray2: ... но вие си знаете.

 

Ако ми позволите един съвет - Купете си го и го пробвайте. Едни са доволни, други - не. Никой, който е дал пари за него, няма да ви даде точните размери наготово! А те имат значение, ако попрочетете написаното на сайта.

 

Пардон, позволете ми и една молба, казвам я за втори път - престанете с българския синдром на отричане на всичко, ала "аз ше го направя по-добре, бе, хеййй!" и големи приказки и цифри (30 долара, 20 дена), който нямат много общо с реалността.

 

Успех!

Редактирано от Vynyl Sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Споко човек. :)

Аз лично мисля да си го взема и да го пробвам. И да, бих го дал да се вземат чертежи и да ми се направят различни и да експериментирам. Разбирам какво имаш предвид, и в повечето случай съм съгласен, че е така. Тука философията не е обаче изобщо голяма, като виждам какви неща са правени във Изработка и ремонт и затова се чудех дали някой не си е правил вече - то е просто едно рязане. Ми не си е, но е то че се оказа, че може да си направи. Реално освен идеята, не е никакъв "продукт" който се изработва по специална технология. И да бих дал 30 долара за тва парче (в моя случай ще е 30 евро само дето), ма да знам, че ще е точно каквото ми трябва.

 

Реално дори и идеията не е толкова революционна, същата основа като на щипката е - p20086.jpg

 

Виж, вече ако говорим за фернандес състейнър, е тва си е технология и продукт и нещо, за което не бих питал "някой правил ли си е?" :)

 

едит: в интерес на истината, не попаднах на ревю дето да не го харесват. Ти говорил ли си с хора, които са имали допир с него или пък имаш информация от първа ръка? Като ти гледам подписа :)

Все пак темата е точно за споделяне на впечатления/мнения.

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vynyl Sky, поста ти е малко неадекватен!

 

Няма членска такса за писане във форума. Ако някой е предпочел да си пише и рефрешва форумите - нищо лошо. Малко клинчене не вреди.

 

Тая теза за "никой, който си го е купил няма да ви даде размерите на готово" не е много издържана. Следвайки тая логика не трябва да си казваме какви струни ползваме, какви усилватели, ефекти, трикове и пр. Само да мълчим или пък да злорадстваме във форума. :)

 

Това не е български синдром на отричане на всичко. Това е парче метал. Въпроса вече е колко качествен трябва да бъде този метал или по-скоро сплав. Всеки средно кадърен стругар/фрезист би го направил от 5 до 15лв. в зависимост дали си познат, дали е на кеф, дали няма да си помисли, че ти преправя нещо много скъпо, за което може и да те оскубе малко. Пък и да не забравяме, че в период на световна финансова и икономическа криза ракията остава едно стабилно търговско оръжие!

 

Това е и удачен вариант за хора с обикновенно двупосочно тремоло. Просто да се смени металния блок. Дори си мисля, че в този случай ще е по-лесно, тъй като там няма голям ход самото тремоло и съответно самия блок, от което можеш да си позволиш той да бъде по-голям.

В случея, за китара като моята (двупосочно фендърски тип тремоло), бих подходил, като взема размерите на оригиналния блок и размерите на самата кухина, за да знам с колко място ще разполагам.

 

Интересно е и да се пробва какво влияние указват на звука и продължителността на тона различните метали и сплави.

 

Поздрави! :)

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам никаква причина за негативизъм относно правенето на такова нещо.

Няма гаранция, че ефекта ще е голям, но това не значи, че не може да се пробва.

Според мен ако просто се направи един по-голям месингов блок с прилично тегло, който да влезе добре, да не стърчи много(да не пречи на движението на тремолото) и да пасва на дупките за винтовете и за пружините - резултатът едва ли ще е разочароващ.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да се направи чертеж само по снимка е малко като да се саправи ксерокопие от кофти ксерокопие ... няма да е точно ,

а и съм почти 120 % сигурен че хората са направили изчисления и са избрали оптималните размери...

Единствения вариянт е да се пречертае от оригинал (според мен)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко човек. :punk_guitar:

... Ти говорил ли си с хора, които са имали допир с него или пък имаш информация от първа ръка? Като ти гледам подписа :punk_guitar:

Все пак темата е точно за споделяне на впечатления/мнения.

 

Ама, аз съм си споко. ;)

Моят принцип е да не коментирам, когато нямам познания по-дадения въпрос от личен опит. Затова казах, купете си и пробвайте. Може да ви хареса, а може и да не ви.

А пък, подписа ми е за тези, на които не им хареса. Какво повече да говорим и предем и да разплитаме по тази тема? ;)

 

:thumbs_up:

 

П.С. Не казвам, че не може да го направи стругар. Само че времето е пари и докато стигнете до точните размери и го напаснете ми се струва, че ще дадете доста над 30 евро. Уважавайте труда, времето и парите на другите. Човекът, който ги произвежда изрично благодари на тези, оказали му съдействие в дългите часове на напасване. А това са труд и време. Ценете ги!

А българският синдроом е "Копеле, дай, да го хакнеме, дай да го изкопираме!" Аз смятам да се боря срещу това.

Благодаря!

Редактирано от Vynyl Sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:)

Всъщност, Vynyl Sky донякъде е прав за това, че не всеки би дал чертежите на готово. Тука обаче говорим за един друг синдром - синдрома-на-вечно-сърдития-и-прецакан-българин. Един добър познайник в този форум, само че в другите раздели беше казал: "Колко е лесно на готово да получиш всичко, без да даваш нищо...". <- Един от симптомите на гореспоменатия синдром...

 

А по темата - вчера вечерта отделих няколко часа да чета чужди форуми именно за блоковете на тремоло системите. Хвалят ги много. Казват, че има ефект от към продължителност на тона, както и че самия тон се променя. Няколко дори бяха писали, че се е увеличил звука на китарата им. Относно материалите, тука се спомена месинг, който със сигурност притежава звукови свойства. Най-скъпите блокове са от титан, но не знам дали са най-качествените. Цените им са малко над 200$. Би било интересно да се пробва с бронз например.

 

А иначе, това, че са намерени вече оптималните размери според мен не е точно така. В една статия, която четох беше сравнен оригинален блок на Стратокастър с някакъв китайски такъв (за материали въобще не ставаще дума), но китайския беше доста по-масивен (струваше 19$) и според автора значително е повлиял на тона и състейна на китарата му.

 

DIY решението според мен е по-масивен блок, който все пак има някакъв ход в леглото (кухината). Вече само е нужно да се прочете малко по въпроса за "музикалните" качества на металите и различните сплави, въпреки, че силно се съмнявам ние да открием топлата вода тука. По-скоро трябва да се обърнем към масово използваните за тази цел материали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ме раздразни мнението на Винил Скай, което ми звучи като "Научете се да си плащате за всичко, вместо да се напъвате", заради този начин на мислене един ден ще се налага да си плащаме и въздуха, дето го дишаме. Тука не става дума за някакви нано-технологии, а само за едно ръбато парче месинг с няколко дупки, което всеки един фрезист (не стругар) може да направи за нула време. Необходими са само един шублер, оригинален блок за тремоло и програма за чертане на механични детайли, например Солид Уъркс (освен ако не желаете да чертаете на ръка, което си е допустимо за толкова прост детайл). Взимат се размерите на оригиналния блок, после се измерва разстоянието от долния край на блока до стената на отвора за трмолото при натисната докрай ръчка на флойда, за да се определи максимално колко може да се увеличи настрани блока и това е. Височината му не трябва да се увеличава повече от 2-3 мм за да не започне да подпира в капака. В крайна сметка DIY помага за развитието, естествено не можем да си направим титанови блокове, но аз не съм убеден в акустичните им свойства, само в здравината им, което не знам доколко е важно точно за блока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах преди време в един чуждестранен форум да се обсъжда това и още тогава си мислех да пусна темата тука. Някой занимавал ли се е с тия?

http://floydupgrades.com/index.php?main_pa...ex&cPath=66

 

bsb003_lrg.jpg

 

Като чета ревюта и описанието звучи много логично и се прави много добра (според мен) аналогия с ония "състейънари", които са просто една щипка, монтираща се на горния край на грифа. Звучи ми доста обосновано но се чудя все пак дали е толкоз "добро", колкото го описват. Бих искал да пробвам. Някой дали си е правил? Като познавам българина :-D

Сега се подсетих пак за тях от темата за състейн.

 

И да добавя задължителната реплика:

"Не знам дали е било обсъждано, търсих със търсачката, но не намерих нищо"

:-D

 

(всъщност намерих 7 страници с теми, но по първите 3 нямаше заглавие като това :D

 

 

 

Виж ю-тюб какво има да каже по въпроса :mellow: всичко е описано... кое, как, защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... "Научете се да си плащате за всичко, вместо да се напъвате" ...

 

 

Грешна интерпретация, съжалявам! Точното ми мнение е: "Научете се да цените на първо място времето и труда си, така ще оцените подобаващо времето и труда на другите".

 

Ако мислите, че ще спестите пари, докато умувате, ровите и изчислявате, уважавам този избор и ви пожелавам успех! :)

 

Аз прецених, че ако тръгна да се ровя по форуми, за да набарам "златните размери", после да ходя да търся наляво и надясно фрезисти, после да ги разпитвам и убеждавам, да обикалям като гламав да намеря подходящото парче метал (вид и плътност) ще загубя много повече пари и нерви от варианта да си го купя от floydupgrades.

 

Не знам дали съм крив или прав. Знам само, че офертата в подписа ми е валидна и приемам предложения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.