Jump to content
Българският форум за музиканти

схема


Recommended Posts

Предполагам, че ако схемата не ти върши работа... в краен и последен случай може да пробваш с това http://filters.muziq.be/model/behringer/se200 . Като го гледам, това е евтиния заместител...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите.по добре аз да го направя от колкото да зема берингер :P

...Зависи колко опит имаш и какви са ти познанията... ако ти е първи или втори-трети ефект... едва ли е по добре. Даже шансовете са 90% да е по-зле. Все пак берингер са евтини, но конструкторите там не пасат трева и не са в пубертета.

 

Ако не си правил ефекти до сега - пробвай първо с прости предусилватели и дистери/буустери иначе настоящата тема ще стане изключително дълга.

 

Имай предвид, че ако не разполагаш с цялата платка, ще се наложи да проектираш своя.

Друго нещо, което мога да ти дам като съвет е да си направиш платката така, че да няма близко разположени един до друг, дълги и т.н. проводници. Ако е възможно я направи така, че потенциометрите да са запоени направо за платката.

Друго критично важно нещо е изключително доброто отвеждане на всички "маси", както и добре филтрираното захранване. Само спазвайки тези правила можеш да си поне 70% сигурен, че прототипът ти няма да има проблеми с осцилации или нечист/брумяш/шумен сигнал. И пак остават едно 30% съмнение. Това важи дори в практиката на професионалистите и често първоначалният вариант минава през няколко модификации, докато се получи оптимален, технологично лесен за производство и т.н. ефект. За да опростиш ефекта и за да си спестиш търсенето на твърде специфични полеви транзистори, можеш да пропуснеш електронното превключване или да го замениш с друго, например с по-достъпни CMOS интегрални схеми. Ако подемеш подхода "кутия с наблъскани вътре платка и жици", можеш да си 100% сигурен, че Behringer ще бъде значително по-добър и надежден вариант. А и в крайна сметка по-евтин и с по-малко загубени нерви и време.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите.по добре аз да го направя от колкото да зема берингер :greenangel:

 

:)

 

Пробвал съм няколко неща на Behringer: Бустер, Нойс Редуктора и Тунер.Да не говорим, че доста хора ползват техният Ди Ай Бокс.Не мисля че са толкова лоша марка за широкия потребител.

Евтини са предимно заради използваните части (а това определено не е без значение), заради пластмасовия корпус (мен това най не ми харесваше, заради кофти скърцането при натискане) и също заради семплата опаковка.

От нещата, които съм имал най-ми харесваше Бустера.Всичките си купувах просто от любопитство.

 

Просто тука хората им се насажда, че е едва ли не срамно да се ползва Беринджър, Стагг, Скуайър и всичките достъпни като цена неща.

Няма лошо да дадеш съвет, но от подигравки не виждам особен смисъл.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

/офф

 

Като стана дума - как им е нойс гейта на берингерците? Не съм го чувал и се чудя дали си струва или да си правя някой по-класен по ревърс енжиниъринг схеми насам натам...

 

Поздрави,

Влад

 

офф/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтим аз няма да съм сам.Чичо ми има много добри познания и ще ми помогне :).И 10 Х за изчерпателния отговор

 

Eдно е да има добри познания, друго да отдели сума ти време, за да ти проектира платка - това отнема поне едно 12 часа мислене, което, при положение, че няма да спечели нищо, не знам дали ще го направи или просто ще претупа нещата "да направим на момчето ефектче".

 

Затова е по-добре да се опиташ сам с някоя CAD програма, следвайки този ред:

 

1. Избираш кутия. По възможност не пластмасова.

2. Измерваш колко място има вътре.

3. Рещаваш какви букси, захранваща букса, превключвател, потенциометри ще използваш и къде ще ги монтираш.

4. Измерваш колко място ще заемат.

5. Получаваш крайните максимални размери, които платката ти може да има.

6. Въвеждаш си формата в програмата.

7. На програмата за схеми си начертаваш внимателно схемата. Преди това си правиш компонентите с правилна номерация на изводите.

8. Вкарваш нетлиста на схемата в платкаджийската програма. Преди това си правиш модели(footprints) на частите, които ще ползваш, като им взимаш размерите от datasheet-овете или ги измерваш със шублер.

9. Проектираш си платката. С нетлист е по-лесно, понеже крачетата, които трябва да бъдат свързани заедно присветкват и вероятността за грешка е по-малка.

10. Изпечатваш си платката на гланцова хартия с лазерен принтер и я правиш по метода с железния трихлорид за лазерен принтер, за който можеш да прочетеш другаде.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.