AlexiLaiho Публикувано Март 16, 2009 Публикувано Март 16, 2009 Здравейте. Гледах кавърите на този човек и останах изумен от звука, който постига. Ето 1 от кавърите, които ми направиха впечатление Въпросът ми е кратък : Как се постига такъв красив и плътен звук, какво е нужно и т.н Ако темата не е допаднала на някой, моля да не пише колко е глупава и прочие, все пак това е форум Благодаря. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Ми,китарка ПРС в случея,може и Гибсън,тоест китара с плътен и балансиран тон,и след това ефектите -ревърб/дилей - през лампов амп се получава оргазМ Цитирай
Rock Forever Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Мамка му ще си купя и аз прс-ка!!! Само да тръгна на работа Иначе да колегата е прав Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 (Редактирано) Аз не мисля, че звукът, който даваш като пример е чак толкова красив или плътен, колкото го прави останалата звукова картина(а дори и с нея пак звучи не особено "пипнато"). Точно този звук можеш да го докараш и със сравнително прилична китарка и да кажем нелош моделиращ процесор, или пък по-хубаво ампче. Иначе колегите са прави за скъпите китари - но техните предимства си личат най-силно при малко по-различен звук, както и при свирене на по-динамични, многогласни, чисти и т.н. неща. Редактирано Март 16, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Бицев Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Наистина това не е най-добрия тон, на който е способна една PRS (тя може много-по плътен), но не е и лош. Трябва особен талант и огромно усилие, за да се развали тона на PRS до ниво 'лош' Евтим е прав, че ако не се виждаше какво свири, на слух бих решил че е моделиран звук (ефект от процесор) - може и да го е пуснал през нещо (престъпление спрамо PRS-а), а може и да е частично от записа. Във всички случаи - не е точно тоя клип който би 'продал' от първо чуване тая китара. Аз филми изобщо не гледам и не знам тая тема, но композиционно (та донякъде и звука) ми напомня по-ранните работи на Mike Oldfield - хаесвам го, но и той се гавреше с (иначе разкошните си) PRS китари - Custom, Artist, та и личен уникат-модел, като ги пускаше през разни синтове Цитирай
Recommended Posts