Misunderstood Публикувано Октомври 5, 2005 Публикувано Октомври 5, 2005 Привет Искам да запиша един след друг няколко струнни инструмента - цигулка, виола....и т.н Помогнете ми да взема решение......за типа микрофон.....за обработката след това и т.н Би ми било интересно да науча някои тънкости при подобен тип запис. Предварително благодаря на по-знаещите и можещи колеги Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Ами много е трудно да се обясни с няколко приказки това, дето другите го правят с няколкогодишна практика....но на първо време ти трябва мултитрак (Sonar, Cubase или др. от този род), приличен кондензаторен микрофон (повечето от тези, с които се записват вокалите също стават, но има и такива с инструментална насоченост), уши (тях няма как да си ги купиш ) и известен опит. Останалото...са правилно разположение на инструменталиста спрямо микрофона, точна настройка на входните нива, подходящо смесване и обработка.....нищо работа... Цитирай
SlipFly Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 нищо работа... нещо такова :violin: Цитирай
Misunderstood Отговорено Октомври 23, 2005 Автор Отговорено Октомври 23, 2005 Привет отново 1."Мултитраци" - ползвам отдавна 2."Кондензаторен микрофон" - имам и не само 3."Уши"....ами като се има в предвид, че за изхранването си доголяма степен разчитам на тях 4."Опит" точно в тази насока нямам - но пък имам огромното желание По-скоро очаквах някакъв съвет за обработката на звука след това - какви плъгин-и мого да ползвам......как и с какво да поработя върху крайния звук Освен това може би въпроса ми ще се строи глупав на голяма част от вас, но все пак отдавна ме е завладял въпроса - мога ли по някакъв начин да разположа записаните инструменти в пространството на принципа на разположението на симфоничен оркестър Предварително благодаря на ВАС - знаещите и можещите! Цитирай
peshoy2k Отговорено Октомври 23, 2005 Отговорено Октомври 23, 2005 ми, като гледам, писал си "цигулка, виола...." Предполагам не се нуждаеш от корекции, гледай на ниво запис да хванеш максимално реалистично всичко и тва е, после евентуално малко можеш да вдигнеш нивото с някой мастър компресор лимитър, но зависи за каква музика иде реч и внимавай да не ръгнеш толкова компресия, че да ти се загуби динамиката. Поне толко мога да посъветвам. С ефектите - по-добре по-малко, щото е много лесно да сложиш повече. Ръгни един ривърб R1 примерно на Waves, за да имитираш някакво помещение. Абе изпробвай. Пусни семпли някакви тука, ще се чуят и ще получиш рецензии Не ти знам помещението, ама гледай да няма реверберации, е, ако е някоя готина зала........ Цитирай
Recommended Posts