bingo Публикувано Март 16, 2009 Публикувано Март 16, 2009 Здравейте, какво да направя за да свири акустична китара (след поставяне на Пиезо адаптер) като тази от клипа, интересува ме по-точно последните 20ина секунди- солото --> Мисля по-натам да си купя ел. китара, но засега имам разходи, които ме спират. И понеже ме човърка, се чудя с някакви по-малко пари за адаптер и някакво кубе(което да ми послужи и за електрическата) евентуално дали ще стане. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Ще стане, стига акустичната ти китара и пиезо адаптера да са достатъчно добри, както и да се справиш успешно с монтажа. Цитирай
bingo Отговорено Март 16, 2009 Автор Отговорено Март 16, 2009 В такъв случай ще се пробвам. В малък ЦУМ видях адаптер който се монтира на резонаторната дупка доста елементарно, дано да е добър и като качество. Някаква съвет за кубе за домашно ползване 200-300 лв Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 (Редактирано) Да не би да си видял електромагнитен адаптер, или е пиезо? По принцип пиезо звукоснемателите на електроакустичните китари най-често са точно под бриджа(струнника). Редактирано Март 16, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
bingo Отговорено Март 16, 2009 Автор Отговорено Март 16, 2009 Да не би да си видял електромагнитен адаптер, или е пиезо?По принцип пиезо звукоснемателите на електроакустичните китари най-често са точно под бриджа(струнника). Да разбирам ли, че адаптера трябва да е задължително пиезо за по-добър резултат ? Цитирай
fLiSk Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Не, Евтим просто питаше за информация. И от двата типа адаптери има добри и не толкова. ПОинтересувай се за марки, цени, едно друго. Има нескъпи а много добри адаптери. Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 И аз имам някакъв интерес, но при мен е относно класическа китара. Сори за офтопика, но някой може ли да помогне? Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Лошото при класическата е, че струните са найлонови и електромагнитен адаптер няма да работи. Вариантите са пиезо, което на мен лично ми се струва малко криво за монтаж, или има едни, които се залепят на корпуса на китарата (евтини такива - под 10лв) - резултата обаче няма да ти хареса. Цитирай
Recommended Posts