Fender_str Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) грешка двоен пост Редактирано Март 15, 2009 от Fender_str Цитирай
smartpeter Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Фазомера е тащак. За тва си има мултицети. Замери между маса и нула и фаза и маса какво напрежение има между нула и маса трябва да е 0 а с фазата мрежовото. ФАЗОМЕРА НЕ Е ТАШИК!!!Той е един прост, малък по размер и удобен за носене уред с който всеки може да установи дали някъде има напрежение, докато мултицет не всеки има а и не всеки може да работи с него!! ФАЗОМЕРЪТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН когато се свири на чужда апаратура или на непозното място! Едно просто допиране до шасито веднага показва дали има или нама напрежение! В случай , че има такова не е проблем да се намери чавек който разбира от електротехника/електроника да установи причината и да я отстрани на място ако е възможно! Поздрави, Петър Цитирай
Fender_str Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 Айде бе! И ако нулата е прекъсната някъде в стената фазомера пак ще свети май май ама напрежение ще има ли Айде малко по подготвен другия път Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) Е, така е, но все пак, шансът нулата да е прекъсната(особено ако апаратурата все пак работи) е нищожен. Пък и в този случай какво ще мериш с мултицет? Май е най-добре да имаш и двата уреда. Редактирано Март 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fender_str Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) Не аз просто се издразних на смелото изказване. И още нещо ФАЗОМЕРА НЕ Е ИЗМЕРВАТЕЛЕН УРЕД ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ! Всъшност в къщи имам фазомер който свети (при тва ярко) когато с един пръст докосна единия край, а с другия другия му край и какво правим, явно съм офазен За меренето ами веднъж се оказа че контакта в който ми беше включен компа не е бил занулен измерих между фаза и корпус 100 и... волта и между нула пак толкова... Редактирано Март 15, 2009 от Fender_str Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 (Редактирано) Да, но е добър помощник. Със средностатистическия мултицет трудно ще провериш дали има фаза, ако да кажем нулата е прекъсната. За случая с компа - сигурно фазомерът е светел и на фазата и на нулата и на масата. Нека кажем, че фазомерът добре измерва шансът да те изтреска ток, поради което е и ценен . Редактирано Март 15, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Fender_str Отговорено Март 15, 2009 Отговорено Март 15, 2009 С това съм съгласен. Пич помоли някой който е от твоя град да ти помогне причините може да са много както в контакта така и в апаратурата ти (прекъснало по някаква причина или лошо зануляване на кубето например) пробив в някой адаптер с който си захранваш камиончетата. Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 извинявам се ако е твърде в страни от темата, но се сетих да питам нещо. нормално ли е да ме удря ток в следната ситуация (тоест да ставам проводник) свиря си на усилвателя заедно с няква музика от компютъра китарата е включена в усилвател, едната ми ръка държи струните (които со вързани към масата на инструмента) с дясната случайно пипвам един жак за слушалко на дистанционното на колонките, когато искам да усиля звука на аудиосистемата на псто. доста е тъпа ситуацията чак ми стана смешно първият път. та това в реда на нормалното ли е, еле грешно съм си вързал струните към масата на екранировката? Цитирай
Zball Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 хахах ну пагади КИК АСС пп отиди на маистор да ти прегледа нещата и си виж контакта Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 е кво да му гледам на тоя контакт? Цитирай
Fender_str Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 То май не се отнасяше за теб "свиря си на усилвателя заедно с няква музика от компютъра китарата е включена в усилвател, едната ми ръка държи струните (които со вързани към масата на инструмента) с дясната случайно пипвам един жак за слушалко на дистанционното на колонките, когато искам да усиля звука на аудиосистемата на псто. " Формулирай си въпроса малко по-добре аз лично нищо не разбрах... Цитирай
anonimized_8837 Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 въпроса ми е , нормално ли е да провеждам ток между изход за слушалки от едни колони, към масата на комбо ? това ми се случва по инцидент като допра въпросният жак и държа струните. или греино съм замасил струните на китарата Цитирай
liquid_death Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Мен пък ми дойде друга идея: Струните да са свързани с кондензатори чрез цк ключета, по-големи кондери по възможност и когато китариста се умори, да се отделя по един, два разряда, за съживяване, разбуждане.... Примерно няколко по 10 000мF ще свършат работа. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 ако усилвателя и колонките са свързани на отделни контакти има реален шанс да те шибне тока. Пробвай да ги включиш на 1 кръг. Цитирай
Recommended Posts