Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет :hello: ,

посъветвайте ме какъв DI Box да си взема (и от къде)...:think: Като включа китарката в звуковата карта сигнала е много силен. Надявам се такова едно устройство да ми реши проблема... :wow:

Отговорено

аз си взех от магазин Джаз на старо пасивен Берингер за 60 кинта. екстра е. има някаква вградена спикър симулация, ама тя вкарва много шум и не я ползвам. провери там.

Отговорено
Привет :hello: ,

посъветвайте ме какъв DI Box да си взема (и от къде)...:think: Като включа китарката в звуковата карта сигнала е много силен. Надявам се такова едно устройство да ми реши проблема... :wow:

няма да реши проблема

ди бокса е за изравняване на импеданса

просто влез в саунд менюто и намали микрофонния вход или съответно този вход в който си включил китаата :godbless:

Отговорено
Привет  :hello: ,

няма да реши проблема

ди бокса е за изравняване на импеданса

просто влез в саунд менюто и намали микрофонния вход или съответно този вход в който си включил китаата :metalist:

Освен, че променя импеданса, намаля и нивото на сигнала. И ще ти реши тотално проблема - тествано е с китара ->ди бокс->аудиджи мик ин. Резултат разбира се не е нещо велико, защото мик преамп-а на аудиджи-то е супер боза.

Отговорено

DI-box на Beringer върви около 90 лв. в Dynacord.В стерео вариант е по-евтин-60лв.,ама е много по-зле.По правило DI-box се включва в микрофонен вход,но балансиран.Това е функцията на DI-box-а- превръща небалансирания сигнал в балансиран.А входът на саункартата е небалансиран.Т.е. не си струва да се купува DI-box само за да се съгласуват импедансите.Най-добре е да се намали от Options в менюто.

За тези,които искат да научат нещо за DI-box-а има много готина темичка във форума в раздел Хардуер.

:happy:

Отговорено

Трябва да ти кажа, че разликата това, че е с балансиран изход далеч не е сред основните му функции. Имам и още един DI Box, който е с небалансиран изход и пак е със спийкър симулация. И двата вършат добре основната си функция - съгласуване по импеданс и намаляне на нивото на сигнала. И на двата им ползвам активно спийкър симулациите, но това е друга тема.

Определено по-добър вариант е да се вземе някакъв преамп, който да има вход както за микрофони, така и за инструмент. Такъв е например берингер ултра гейн мик 200. Беше около 130 - 140 кинта, не знам колко точно. Той си има балансирани и небалансирани входове и изходи. Има и високоимпедансен инструментален вход. Плъгваш си китарката в него, изхода в line in на картата и получаваш далеч по-приятен резултат. Разбира се с цената на 50 - 60 кинта отгоре. Хубавото му е, че има и една лампа вътре (12АХ7), която лекинко оцветява звука и става много приятно. Копиран е от АРТ МП1 и ако изключим факта, че лампата вътре е hand selected by Behringer, останалото е ок. Има различни бленди за бас, акустична китара, ел. китара и т.н. Има и някакъв лимитер, но специално лимитер-а е пълна трагедия.

Отговорено

а пьк най реномираните ДИ Боксове са ред бокс на Хюс и Кетнер - виж тук Джани май предлага пьлната гама на фирмата

не сьм афилейтед с него(просто предложение)

Отговорено
а пьк най реномираните ДИ Боксове са ред бокс на Хюс и Кетнер - виж тук Джани май предлага пьлната гама на фирмата

не сьм афилейтед с него(просто предложение)

Знаем, знаем... :cheers: Благодарение на NAudio копорейшън разполагаме с копие на ред бокс-а :cheers: Спийкър симулацията звучи страшно готино, направо не мога да повяравам, че глупавият Босс Метал Зоун 2 може да звучи така плъгнат директно без кубе.

Също така Palmer имат доста добри нещица по темата. Например PDI-3 който се ползва от Satriani за записи в къщи. За съжаление май не се произвежда, но пък имат някакви по-нови модели.

Отговорено
Определено по-добър вариант е да се вземе някакъв преамп, който да има вход както за микрофони, така и за инструмент. Такъв е например берингер ултра гейн мик 200. Беше около 130 - 140 кинта, не знам колко точно. Той си има балансирани и небалансирани входове и изходи. Има и високоимпедансен инструментален вход. Плъгваш си китарката в него, изхода в line in на картата и получаваш далеч по-приятен резултат. Разбира се с цената на 50 - 60 кинта отгоре.  Хубавото му е, че има и една лампа вътре (12АХ7), която лекинко оцветява звука и става много приятно. Копиран е от АРТ МП1 и ако изключим факта, че лампата вътре е hand selected by Behringer, останалото е ок. Има различни бленди за бас, акустична китара, ел. китара и т.н. Има и някакъв лимитер, но специално лимитер-а е пълна трагедия.

За това ли става дума ? http://www.behringer.com/MIC200/index.cfm?lang=ENG

Отговорено (Редактирано)
Определено по-добър вариант е да се вземе някакъв преамп, който да има вход както за микрофони, така и за инструмент. Такъв е например берингер ултра гейн мик 200. Беше около 130 - 140 кинта, не знам колко точно. Той си има балансирани и небалансирани входове и изходи. Има и високоимпедансен инструментален вход. Плъгваш си китарката в него, изхода в line in на картата и получаваш далеч по-приятен резултат. Разбира се с цената на 50 - 60 кинта отгоре.  Хубавото му е, че има и една лампа вътре (12АХ7), която лекинко оцветява звука и става много приятно. Копиран е от АРТ МП1 и ако изключим факта, че лампата вътре е hand selected by Behringer, останалото е ок. Има различни бленди за бас, акустична китара, ел. китара и т.н. Има и някакъв лимитер, но специално лимитер-а е пълна трагедия.

За това ли става дума ? http://www.behringer.com/MIC200/index.cfm?lang=ENG

Точно за това става дума.

пс. Само да уточня, това няма спийкър симулация

Редактирано от niki123bg