Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 73
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Има си трак. Просто както казах, той е с дължината на парчето, което означава, че започва с тишина, докато влезе Hammond-a :)

Направих го така, защото в противен случай някой ще трябва да си играе да го намества, което едва ли е от най-приятните задачки...

Отговорено

Ние в ТКЗС-то имаме един Кольо Феродото, дето цепи, лепи и вулканизира и съм му изучил занаята :)

вследствие от което произведох инструментал със всичките му там пиана, хамънди, синтове и китари, като си позволих да удължа средната част, за да има повече поле за изява (надявам се Aquarelle да не се сърди за тази ми намеса).

Голям Еднократен Ангажимент В Небето

П.П. Акварелке, следи си нивата и фейдовете като експортваш ;)

Отговорено (Редактирано)

^

Ангелина май искаше инструменталния микс от първоначалния ти пиано-трак плюс тези клавири - но без нейните вокали (ти май беше качила новите клавири вече смесени с последния лъм това време микс, включващ слайд китарата и вокала).

Или аз (пак) не съм рзбрал нещо?

Едно е ясно: добре е да се оставят он-лайн достъпни всички предходни версии. Или всеки да си ги пази като смесва. (Това като напомняне, независимо от развоя на последния разговор за конкретния трак).

Редактирано от Бицев
Отговорено (Редактирано)

@BlueZone, моят отговор беше към Aquarelle, но ти си ме изпреварил - и вече си направил каквото щях да предложа, точно това се искаше. Базова подложка за всякакви 'изцепки' с достатъчно място да не се блъскат мераклиите вътре. Отлично!

Може би е редно да се напомни в Правилата на тая секция (Джем->Важни?) че е желателно предлаганите тракове, за да позволят и насръчат максимално участие, да следват общоприетата формула за джем с поне 3 части: Тема -> Сола/импровизации -> Повторение ан темата за финал. И по-сложни форми с различни части (А, В, С), бриджове и пр - пак следват тая логика и оставят достатъчно място за... джем :)

Редактирано от Бицев
  • 2 weeks later...
Отговорено

Голям Еднократен Ангажимент В Небето - дълга версия, измайсторена от BlueZone

А сега вече и с пеене...

(Приемете извинения за качеството. В стаята, където записвам, има реверберации...)

Отговорено

Поздравления,станало е благозвучно.Аз отдавна желая да направя мега добър Флойд трибют във Варна,ама няма да се получи скоро....освен да си поканя Гилмор и Уотърс и музикантите,които ползват те.....Ама тогава и много пара ще замине.Абе мечтите са си мечти,макар и безплатни :thumbdown:

Отговорено

Наканих се най-накрая и аз ( с две ноти и половина). Едно чело (изсвирено на китара, разбира се) което малко се пречка на вълшебния слайд, колкото и да го тиках настрани (извинявай, Боби). И в самия край, още капка слайд (е, не е 'на масичка', но мисля запазва духа на парчето на излизане от залата... )

GGITS_-_Full_Instrumntal_more.mp3

Имам една друга китара в главата, едни подмятания около вокалите - но кога ли ще открадна пак половин-един час работно веме от шефа* та да перна и тая идея... :)

В.

* Шефа това съм аз, тъжен парадокс. А впочивните дни, когато порядънчите хора свирят на китари и пият бира, аз пък си имам... шеф в къщи, та се занимавам с глупости.

Отговорено

Бицев, много ме кефи. Челото ми напомня на един (малко изчанчен) албум на Найджъл Кенеди, озаглавен "Кафка", но е супер идейно.

Надявам се "симфоничният оркестър" (има един, дето обажда в Авторска музика ;) ) да се разсвири скоро и да успее да се включи с някоя темичка... ;)

Отговорено

Айде най-после и другите 3-и-половина ноти от мене, на китарка. Да оплескам и вокалите, не само инструментала.. (Но както казва Кольо в друга тема: това си е джем :) )

http://www.4shared.com/file/102189184/1c53..._-_crowded.html

Отговорено

^ Това звучи още по-странно... "Echoing guitar" бих нарекла тази линия. Не знам доколко ефектът е преднамерен, но носи посланието за абсурд и безпомощност, нещо като опит за диалог между човека и огледалното отражение. Не натоварва парчето, но "измества фокуса". Може би, ако и аз бях мислила вокалната партия на принципа "въпрос-отговор", би се получило нещо по-завършено...

Честно казано, очаквах ритъм китара на вметката от Welcome to the Machine...

Но така звучи ЖИВО, а идеите стават все повече :thumbs_up: , дано това привлече и други умуващи глави и свирещи ръце! А защо не и гласове? ;)

Отговорено

^

Мерси - чувството за безпомощност иде сигурно от музикантските ми способности :) Но сигурно и от звука - нарочно търсех 'вокален' тон за диалог, а такива звуци се възприемат именно като нещо с болка. Не случайно едно от най-известните устройства е наречено "Cry Baby" - 'що не го кръстиха 'Laugh Baby', например? (Аз не го използвам, но тая бленда инстинктивно така съм си я кръстил)..

На WTTM свиря именно ритъм :thumbs_up: - само че не дрън-дрън акорди, а леко към духа на фънк-а (който ми е много драг иначе). Минимални нотички и ликчета в 'унисон' с барабаните (дето ги няма). Чак на края на отсечката минавам пак в повтаряне на вокала..

'Ма т'ва не заслужава чак такива анализи - наистина: ще е добре да чуем още идеи и експерименти. Линка към версията без вокали още работи, ако някой иска да се пробва. Изобщо всички версии предлагат поле за интересни включвания - чакаме още!

Слънчеви празници!

:punk_guitar:

• 2 weeks later...
Отговорено

Нищо ново в темата, само корекция на последния линк който бях постнал - смених файла (един майстор ми пипна малко скапания звук) и сега новия URL e:

http://www.4shared.com/file/104988001/921d..._-_crowded.html

• 8 months later...