Telerig Публикувано Октомври 3, 2005 Публикувано Октомври 3, 2005 Здравейте колеги Един приятел - начинаещ басист е решил да си купува бас и мислим в края на седмицата да пообиколим из музикалните в София, но понеже аз съм китарист и си мислех да ви питам за малко инфо къде какво има, защото не съм обикалял отдавна. Човека търси нещо до 600лв, ще съм ви благодарен ако ме насочите към магазин и марка. И още нещо...имаме дилема с него 4 или 5 струнен да бъде, защото той сега се учи да свири и ще има ли проблеми ако е 5 струнен...мерси предварително! Цитирай
flipknotic Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 Като за начало 4 струнен бас би свършил много добра работа...Разликата според мене в 4 и 5 струнните не е голяма ,ако е тръгнал да се учи може и на 4 и на 5 струнен ..,Всичко зависи от това как му пасва ,ако на 4 струнен му е по лесно ,а има 5 струнен, би могъл просто да избегне "излишната"..но нали разираш ,че е важно какво точно ще се свири ,ако е само един стил разбира се... А по темата за какъв бас да си вземе ,препоръчвам ти : Fender,Ltd,kakvito mn rqdko se namirat mi se struva i Yamaha... za men tva sa markite... tuk vuv foruma ima mnogo kitari ,koito se prodavat na mnogo izgodni ceni ...razgledai vnimatelno predi da kupuvash..suvet!!! Цитирай
Telerig Отговорено Октомври 3, 2005 Автор Отговорено Октомври 3, 2005 Мерси брато, но ми се струва, че дори и от евтините фендери ( а LTD абсурд) няма да има за тая цена и в тоя ред на мисли се сещам за Squier - 5 струнен такъв знам, че ще се намери за 5-600 кинта нов..мислите ли, че Squier е ОК :think: ? Цитирай
Demiurg Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Стига да не му е дебел грифа (щото аз затова не харесвам Фендер- производните) - Squire си е бас идеален за начало. Може и някоя по- ефтина Ямаха. Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 4 или 5 струнен: За тези пари аз бих взел 4. На 5 стр. ниската струна обикновено звучи зле при евтините басове. Ако свирите яко Корн и нон стоп в ниски настройки - да грабва петицата. Ако си мислите за Фендерски тип - Пресижън бас е варианта за рок-музика!!! Ако стигнат пари за някой мексикански Фендер - супер, ако не - и Скуайър ще свърши работа. Другия добър вариант е нещо тип Мюзикмен - с един двоен адаптер отзад. Тази препоръка е въз основа на предположение, че ще се свири рок и/или по-твърда музика. Ако е друго - кажи, ще коригираме офертата Цитирай
fracture Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 ...На 5 стр. ниската струна обикновено звучи зле при евтините басове. ... Самата истина, имайте го в предвид. Относно Squier - що не ! Но погледнете и други алтернативи, не знам как "вървят" Yamaha, но са си хубави басове, друг вариант - противоречивата марка Stagg - ама за 600 лева избора е такъв, освен ако не попаднете на нещо втора ръка и то в много добро състояние. Цитирай
AorA_Bass Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Ами нали знаете че тук във форума КОпувам-Продавам се продава една 5 струнна Ямаха...вижте ако още се продава..цената беше 500 лв..ии горещо ви я препоръчвам тази китара... Цитирай
AorA_Bass Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Аз свиря на 5 струнена бас Stagg kakto kaza fracture противоречива марка обаче за сметка на това аз съм много доволен особено как звучи през моето басс комбо... Цитирай
Recommended Posts