Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.

Тези дни ще си взимам ново мощно РС (със саунд карта SB Live 7.1 или някое Audigy) и искам да запиша вокални партии върху едни парчета на групата, в която пея (assoass, Anakon, hypermusic и аз от форума :) ).

Тъй като съм пълен лаик - бихте ли ме светнали какво ще ми е нужно да си купя за следното :) (примерно DI бокс, нещо като предусилвател, тн...)

Единственото, с което разполагам засега, е пасивен микрофон Behringer и кабели :)

Отговорено (Редактирано)

Отговора ми най-вероятно ще те разочарова, но такъв е живота!

Значи:

1. По-хубава звукова карта - например E-MU 1212M или E-MU 1820M

2. Микрофонен предусилвател - например Fucusrite Red1, Red7 или Red8

3. Добре оборудвано помещение

4. Отлична мониторна система

5. Добър софтуеър

6. Познания и умения за запис, работа с микрофон, смесване, познаване на софтуеъра.

С гол ентусиазъм няма да постигнете нещо качествено. Само ще се изпокарате и ще си изгубите време.

Това е!

Ще има и други мнения след мен, но това е същественото.

Успех!

Редактирано от IvanDTr
Отговорено

ами, по-добре идете в студио, ла(й)ф и аудиджи, освен , може би 4, имат ужасни входове. иначе ако искате по-непрофесионално се вкарвате в един гардероб и с дебели пердета и дюшеци ( пробвал съм, вътре е като в карцер) ще постигнете някакъв що-годе добър саунд

пп преамп преди лафа, задължително :)

Отговорено

Е, при това положение съм доникъде и май там ще си остана :)

Ставаше въпрос за демо запис, не се изисква особено качество, просто що-годе да се чува/разбира за какво иде реч.

А микрофонен предусилвател откъде мога да закупя, защото такъв ми е нужен и за репетиционната ?

Отговорено (Редактирано)
Е, при това положение съм доникъде и май там ще си остана :)

Ставаше въпрос за демо запис, не се изисква особено качество, просто що-годе да се чува/разбира за какво иде реч.

А микрофонен предусилвател откъде мога да закупя, защото такъв ми е нужен и за репетиционната ?

спокойно!

Тез ако ги слушаш по добре се откажи за винаги!

:):):)

Вземи си един пулт евтин няколко кабела микрофон

и си записвай на воля!

Редактирано от Nalbantov
Отговорено

Кабели имам, пулт също в скоро време сигурно ще набавя. Ама май наистина ще си ми трябва предусилвател за микрофончето...

Отговорено (Редактирано)

Като ти трябва за демо, грабвай някой 6 или 8 канален пулт на Behringer, няколко кабела и два микрофона и не ти трябва предусилвател. Ползвай микрофонния вход. До 200 лв. ще се оправиш.

Може да си играеш на този "playstation" на тонрежисура и да си направиш демото. :metalist:

Редактирано от IvanDTr