bulby Публикувано Октомври 3, 2005 Публикувано Октомври 3, 2005 Здравейте. Тези дни ще си взимам ново мощно РС (със саунд карта SB Live 7.1 или някое Audigy) и искам да запиша вокални партии върху едни парчета на групата, в която пея (assoass, Anakon, hypermusic и аз от форума ). Тъй като съм пълен лаик - бихте ли ме светнали какво ще ми е нужно да си купя за следното (примерно DI бокс, нещо като предусилвател, тн...) Единственото, с което разполагам засега, е пасивен микрофон Behringer и кабели Цитирай
IvanDTr Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 (Редактирано) Отговора ми най-вероятно ще те разочарова, но такъв е живота! Значи: 1. По-хубава звукова карта - например E-MU 1212M или E-MU 1820M 2. Микрофонен предусилвател - например Fucusrite Red1, Red7 или Red8 3. Добре оборудвано помещение 4. Отлична мониторна система 5. Добър софтуеър 6. Познания и умения за запис, работа с микрофон, смесване, познаване на софтуеъра. С гол ентусиазъм няма да постигнете нещо качествено. Само ще се изпокарате и ще си изгубите време. Това е! Ще има и други мнения след мен, но това е същественото. Успех! Редактирано Октомври 3, 2005 от IvanDTr Цитирай
peshoy2k Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 ами, по-добре идете в студио, ла(й)ф и аудиджи, освен , може би 4, имат ужасни входове. иначе ако искате по-непрофесионално се вкарвате в един гардероб и с дебели пердета и дюшеци ( пробвал съм, вътре е като в карцер) ще постигнете някакъв що-годе добър саунд пп преамп преди лафа, задължително Цитирай
bulby Отговорено Октомври 4, 2005 Автор Отговорено Октомври 4, 2005 Е, при това положение съм доникъде и май там ще си остана Ставаше въпрос за демо запис, не се изисква особено качество, просто що-годе да се чува/разбира за какво иде реч. А микрофонен предусилвател откъде мога да закупя, защото такъв ми е нужен и за репетиционната ? Цитирай
Black Bird Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 (Редактирано) Е, при това положение съм доникъде и май там ще си остана Ставаше въпрос за демо запис, не се изисква особено качество, просто що-годе да се чува/разбира за какво иде реч. А микрофонен предусилвател откъде мога да закупя, защото такъв ми е нужен и за репетиционната ? спокойно! Тез ако ги слушаш по добре се откажи за винаги! Вземи си един пулт евтин няколко кабела микрофон и си записвай на воля! Редактирано Октомври 4, 2005 от Nalbantov Цитирай
bulby Отговорено Октомври 4, 2005 Автор Отговорено Октомври 4, 2005 Кабели имам, пулт също в скоро време сигурно ще набавя. Ама май наистина ще си ми трябва предусилвател за микрофончето... Цитирай
IvanDTr Отговорено Октомври 4, 2005 Отговорено Октомври 4, 2005 (Редактирано) Като ти трябва за демо, грабвай някой 6 или 8 канален пулт на Behringer, няколко кабела и два микрофона и не ти трябва предусилвател. Ползвай микрофонния вход. До 200 лв. ще се оправиш. Може да си играеш на този "playstation" на тонрежисура и да си направиш демото. Редактирано Октомври 4, 2005 от IvanDTr Цитирай
bulby Отговорено Октомври 5, 2005 Автор Отговорено Октомври 5, 2005 Всичко окей, ама защо два микрофона ? :think: Цитирай
IvanDTr Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Всичко окей, ама защо два микрофона ? :think: Ами един за акустична китара, ако се наложи Цитирай
bulby Отговорено Октомври 6, 2005 Автор Отговорено Октомври 6, 2005 Ами ако е с пиезо не може ли директно с кабелче ? Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 Може, ако китарата е активна и имаш предусилвател или пулт с подходящ вход за целта. За на живо пиезото е ОК, но за запис с микрофон е по-добре. Цитирай
Recommended Posts