Evtim Djerekarov Отговорено Март 10, 2009 Автор Отговорено Март 10, 2009 Ами аз не съм пробвал, но съм виждал из нета и пластини с форма на глава, които се позтавят на лицето или дърба на главата зая по-тежко. Чидя се, дали няма просто прилично тежки ключета... Цитирай
Slide Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 Тва с ключетата е идея, но може би освен масата на тва, което ще сложиш да "тежи" повече на глава, зависи и позицията, както беше казано, от гледна точна на акустичните свойства на дървото и резонансирането. Без проба няма как да се каже. Сега и аз хващам китарата и почвам да се услушвам за глухи тонове и ще направя опита със стената. ПП: Да не пипна парното само, че не е занулен контакта... Цитирай
the_gorer Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 (Редактирано) Да не забравяме и това, че когато китарата е подпряна с глава на масата, тя резонира по много по-различен начин, отколкото когато е окачена на врата на някй китарист. При свирене прав, задната площ на тялото на китарата изцяло е прилепено до един голям, мек, обиращ вибрациите Корем. Редактирано Март 10, 2009 от the_gorer Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 11, 2009 Автор Отговорено Март 11, 2009 Вчера намотах 200-ина грама калай около главата и глухите тонове се удължиха прилично. Мисля, че има и лека разлика в тона, но не съм сигурен. Ще мисля някакво по-красиво решение. Цитирай
the_gorer Отговорено Март 11, 2009 Отговорено Март 11, 2009 Утежняването на главата вероятно е готино нещо за звука. Вместо да увиваш калай, може да пристегнеш с тел към главата една ютия, и си решаваш мъките с глухите тонове завинаги. Но от друга страна: кой иска да свири с гриф, сочещ право надолу като на стар дядка шванца? Цитирай
Recommended Posts