Jump to content
Българският форум за музиканти

Венелин Венков


Recommended Posts

  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

То точно тва е трагичното, че за зрелище вместо да направи един истински качествен концерт, където тоя бенд от много добри музиканти да се развихри и да си покаже майсторлъка в стилове, за които наистина се иска такъв, той тука спретва разни...даже не знам как да ги нарека...някакви пародийни предавания, в които едва ли не набляга на мотото "вижте моите подчинени какво оборудване имат". От предаването с Венко гледах малко, това с Цецко го гледах цялото...еми точно на егоцентризъм ми бие :hysterical: Просто криворазбрани са му зрелищата на тоя....шоумен :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако беше барабанист щеше да ти стане ясно защо Венко си поръчва такива големи сетове,начина по който ги ползва и стила му на свирене.Макар че,мисля не е нужно да си барабанист за да чуваш музиката и кой инструмент какви ноти свири.

При мен е точно обратното,понякога се дразня,че Венко вкарва във всеки стил повече метъл и 2 каси от необходимото,точно защото концепцията на шоуто не е такава,понякога прекалява с вкарването на такива неща.Но от друга страна винаги това ми е било интересно-до къде може да стигне Венко с неговия стил на свирене в такъв тип шоу.Факт е ,че има пълна свобода да интерпретира музиката според вътрешния си мироглед-а той си е метъл и в костите.И само човек ,който нарочно си запушва ушите и затваря очите за видимото и чуваемото,може да каже на това чалга-предразсъдък е това.

А пък да си помислиш,че някой има полза да рекламира DW в България,още повече ,че не е рекламно лице на марката....малко е наивно това.

Но все пак темата беше за барабани и чинели,мисля :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Той си поръчва такива големи сетове, щото може да ги използва, харесва ги, заслужава ги и т.н....дългия пък ги иска, защото са помпозни и допринасят за това да гради недосегаем имидж на шоуто.

 

Ами да, Венко е метъл, Цецко рокаджия, Йотов джазмен, Ванката рокаджия да кажем....естествено е, че не всички имат същите музикални разбирания. Ама не си ли даваш сметка, че той ако не ги оставя да импровизират не може да ги задържи? Защото въпреки парите и работата, която имат там, предполагам всеки е преди всичко музикант и ако работата не му достава поне малко удоволствие, вкарвайки своя почерк и това, което му харесва, те няма да са доволни.

 

Това, че му се оставя да импровизира и малко да остави друг оттенък на музиката я прави по-интересна, но това не значи, че я променя. Като свири "едно Ферари" с двойни каси не значи, че става метъл, остава си същата тъпа чалга, но с двойни каси. . Точно както на една торта като й сложиш шоколадови пръчици отгоре не става шоколадова торта, а просто торта с шоколадови пръчици.

 

Не, никой няма полза да ги рекламира, но шоуто има полза да каже, че еди коя си марка има серия чинели, на които пише Ку-Ку бенд.

Редактирано от eL_NinYo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,нали по предназначение ще се ползва?Пари нали ще изкарваш :) Значи всичко е ОК :lol:

 

Но понеже по-горе имаше призив да обсъждаме по-стойностни неща,предлагам да спрем с дребнавостите,че назад има подобна тема за Венко с не много хубав развой.Та, чуденката ми е,след като той си е поръчал да му направят чинелите серия Power-X и му е изписано името на тях,защо тогава намерих в един сайт да се продава същата серия без името му?

Ами, Power-X си се предлага като серия на Professional чинелите. Може просто на Венко чинелите пак да са си Пауър-екс, само че с надпис Venko Ku-Ku Band отгоре :girl_witch: Но той казва, че са правени по негов вкус. Ще сложа снимки на обикновен Power-X и на Power-X Venko Ku-Ku Band серия. На пръв поглед не намирам разлика, поне в направата и дизайна на чинела. Как мислите вие?

 

 

Alchemy Professional Power-X Crash

alchemy.jpg

 

 

Alchemy Professional Power-X Venko Ku-Ku Band (не намерих снимка, на която да се виждат добре чинелите - тук съм сигурен за 2-та главни краша, че са Power-X )

DSC00088.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен тоя спор е абсолютно излишен , в крайна сметка няма нищо лошо да притежаваш такъв сет , а това кое и как свири си е лична негова работа . Така чувства нещата така ги свири , както каза "eL_NinYo" човека си го е заслужил тоя сет със свирене , мисля че малко такива сетове могат да се видят в БГ (надявам се негреша)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе много странни мнения тук... Каквато и популярна музика да свирят тези хора, те безспорно са професионални музиканти. И то добри (според мен). Значи професионалистите се нагаждат според стила. Това е БЕНД, не е просто Вокално инструментална група. И каквото се продава - това ще се свири. За да има парички за "гиър". Щото иначе ако трещеше траш и хеви, Венко нямаше как да седне на такъв сет. А го заслужава. Това не значи, че той не е "метъл"(което вероятно за повечето от вас е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да си музикант), а означава просто, че ходи на работа, пък у тях или къдато там си блъска каквото иска. За кеф. На страхотен сет.

 

ПП и един въпрос към барабанистите - защо пред "касата" има още една? каква функция изпълнява? Дали е нещо като резонатор или има някакъв кардан и за нея? Просто ми стана интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с billymilano, напълно.  А относно питанката ти, това се нарича DW Woofer и служи за увеличаване на ниските честоти на касата. Има и вграден микрофон вътре в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе незнам ама вие се карате или спорите точно за глупости. Венко е брутален барабанист квото и да си говорим. независимо на къв сет барабани ще седне и кви чинели за Бг ще си е най-най-най-големия.

Само да си кажа не ме кефи сета DW и Alchemy. Независимо че ги правят за него специално.

Но всеки си има предпочитания.

Ще ми е доста любопитно ако Бай Венко се омърда тук и да чете кви неща се пишат хахахаха.

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И каквото се продава - това ще се свири. За да има парички за "гиър". Щото иначе ако трещеше траш и хеви, Венко нямаше как да седне на такъв сет. А го заслужава. Това не значи, че той не е "метъл"(което вероятно за повечето от вас е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да си музикант), а означава просто, че ходи на работа, пък у тях или къдато там си блъска каквото иска. За кеф. На страхотен сет.

 

Тази философия малко хора от тук присъстващите, я разбират и приемат.

 

А към "Yves" ще кажа само,че ако толкова те дразнеше тази "халтурка" и цялата им селяшка показност,едва ли щеше да гледаш цялото предаване за Цецко.Или ще кажеш,че си го направил, за да видиш до къде могат да стигнат в простащината както казваш,а не защото ти е било интересно и си бил поне малко любопитен-малко не ми се вярва това обаче ;)

 

И знаете ли, адски тъпо,че подхващайки тази нова тема за Венко,уж с желание да обсъждаме инструменти,отново стигнахме до разделението на метъли и чалгари,на рапъри и фънкари,на граждани и селяни,на прости и умни,като в старата тема за Венко.....Кому е нужно това?!Няма оправия нашата.Е,погледнете южните ни съседи-Турция,където на всеки хълм се вее флага им,в чието МТВ присъстват всякакви стилове-от поп до метъл със седем струнни китари-резачки брутални,обаче всяко едно парче се базира на техния фолклор.Говорил съм с разни хора и няма такова разделение на "наши" и "ваши".Свирят си музиката,която ги кефи,използват техни инструменти наедно с тежките китари и крайният аранжимент ужасно много прилича на това,което правят Ку-Ку бенд примерно-етно рок.И затова такива като Венко ще си свирят на скъпи инструменти,останалите ще се делим на отбори,но забили завистливи погледи в ТВ-то!!!

Толкова по темата за "чалгите" на Ку Ку Бенд.

А сега за чинелите и барабаните.Ето малко по-детайлна снимка на краш от комплекта.

http://images21.snimka.bg/004351305.jpg

Аз пък си мислех друго,не знам точно от кога е тази серия Power-X,но след като Венко не е рекламно лице,може той да си ги направил,а после турците да са ги пуснали без неговия подпис.Нещо като къстъм финиша на барабаните,който според мен е обикновено пластмасово фолио-Emerald Onyx предлаган в най-евтината серия Finishply.Даже като кликнеш на този финиш излиза същият модел като на Венко,с жълт хардуер по корпусите.А в пресата беше обявено,че е къстъм финиш /над 20 слоя/ специално произведен за него....може да е дребнавост,но на мен ми е интересно:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То точно тва е трагичното, че за зрелище вместо да направи един истински качествен концерт, където тоя бенд от много добри музиканти да се развихри и да си покаже майсторлъка ...

От което ми стана ясно, че със сигурност не си ходил на концерт на КУ КУ Бенд, защото аз на по- добри концерти (и то на стадион, а не в зала) на БГ група ( всъщност ако се сетиш друга БГ група да пълни стадиони ми кажи!) не съм бил. Венко е пич и много добър музикант, както и станалите. Иначе нямаше да са там!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази философия малко хора от тук присъстващите, я разбират и приемат.

 

А към "Yves" ще кажа само,че ако толкова те дразнеше тази "халтурка" и цялата им селяшка показност,едва ли щеше да гледаш цялото предаване за Цецко.Или ще кажеш,че си го направил, за да видиш до къде могат да стигнат в простащината както казваш,а не защото ти е било интересно и си бил поне малко любопитен-малко не ми се вярва това обаче :)

 

И знаете ли, адски тъпо,че подхващайки тази нова тема за Венко,уж с желание да обсъждаме инструменти,отново стигнахме до разделението на метъли и чалгари,на рапъри и фънкари,на граждани и селяни,на прости и умни,като в старата тема за Венко.....Кому е нужно това?!Няма оправия нашата.Е,погледнете южните ни съседи-Турция,където на всеки хълм се вее флага им,в чието МТВ присъстват всякакви стилове-от поп до метъл със седем струнни китари-резачки брутални,обаче всяко едно парче се базира на техния фолклор.Говорил съм с разни хора и няма такова разделение на "наши" и "ваши".Свирят си музиката,която ги кефи,използват техни инструменти наедно с тежките китари и крайният аранжимент ужасно много прилича на това,което правят Ку-Ку бенд примерно-етно рок.И затова такива като Венко ще си свирят на скъпи инструменти,останалите ще се делим на отбори,но забили завистливи погледи в ТВ-то!!!

Толкова по темата за "чалгите" на Ку Ку Бенд.

А сега за чинелите и барабаните.Ето малко по-детайлна снимка на краш от комплекта.

http://images21.snimka.bg/004351305.jpg

Аз пък си мислех друго,не знам точно от кога е тази серия Power-X,но след като Венко не е рекламно лице,може той да си ги направил,а после турците да са ги пуснали без неговия подпис.Нещо като къстъм финиша на барабаните,който според мен е обикновено пластмасово фолио-Emerald Onyx предлаган в най-евтината серия Finishply.Даже като кликнеш на този финиш излиза същият модел като на Венко,с жълт хардуер по корпусите.А в пресата беше обявено,че е къстъм финиш /над 20 слоя/ специално произведен за него....може да е дребнавост,но на мен ми е интересно:)

 

Благодаря за интереса, гледах го, защото исках да му видя китарите :) Това, че има информацията е интересна за мен, не означава, че не е поднесена по глуповат начин.

 

Нещо обаче не мога да разбера защо такава агресия след като просто изказах мнение, за пошлото според мен предаване...нещо да не сте му продуценти? Те и продуценти нямаше така да реагират във всеки случай.

 

А ти ся ми се струва, че се правиш на по християнин от Папата. Разделение винаги е имало, защо да го отричаме? Не, аз не деля музиката на стилове. Деля на музика и немузика. Чалгата е от второто. Рапа също, ако трябва да изпадам в подробности. Още преди да си зейнал и да си казал, че съм прост метъл - няма нужда от квалификации.

 

Какво ми цитираш Турция? Тва е друга държава със силно азиатски манталитет. Въобще няма място за сравнение. Да, похвално е, че са единни в музикалните си предпочитания, но и да не са не е грях според мен.

 

 

Иначе забелязвам, че ти като цяло изпускаш основната линия на това, което казвам, а именно - не говоря против Венко, а против начина на провеждане на предаването.

 

Jocker - да, позна. Не ми харесва музиката (в по-голямата й част).

А знаеш ли защо други групи не пълнят стадиони? Щото няма групи с толкова пари! Няма група, която може да си позволи да наеме стадион и да пуска срещу 5 лв примерно. Няма група, която може да си позволи такава реклама, хореография, та ако щеш дори разни награди, промоции и прочее цигании, които шоуто използва, за да привлича аудитория. Просто Ку-Ку Бенд не е група, а елемент от едно шоу-институция, което го е обърнало на тоталитаризъм.

Да, страшни музиканти са до един, обаче ако бяха самостоятелна група и не бяха под крилото на Дългия (и върху портфейла му) нямаше да са така успешни. Никой не отива да гледа Венко как лупа, нито на Цецко солата - всички отиват за един единствен човек. Бенда е бекграунд.

 

А защо е така...една от многото мистерии.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Yves ще ме прощаваш ама си ужасен комплексар .. ти си олицентоврение на българина който не искам да бъда и не искам да мисля по този начин ... това разделение на чалга вс метъл и т.н го правят точно такива като теб ... много ти здраве ,живей си злобно и гледай лошо и зависливо .. от думите ти , както и на няколко други изказали се вонят на завист ... ти си олицетворение на дребният човек ... както и да е ...

 

По темата ... срещал съм се лично с Венко , говорил с него .. уникален пич. Който мисли че си продава задника на слави да ходи да се гръмне ... той е просто професионалист и си върши работата независимо дали му харесва или не ... останалите чешещи клавиатурите тук просто сме фенове и аматьори ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.