Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Единия канал работи перфектно, но след като замерих другия се оказа че: 4 транзистора тип 5200 са изгорели, и един конденз 1200мф 63в е прекъснал.

Но след като обърнах платката останах очуден, от доло имаше много малки диоди и интеграли.

Мога ли да го възтановя или не си струва и продават ли се готови канали.

Отговорено (Редактирано)

Дали можеш да го възстановиш зависи само от твоите познания и възможности.

Но пак помисли дали не е по-добре да се разправяш до дупка за гаранцията.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Нали се сещаш, че само заради няколко тариката на дребно, които се опитват да пробутат ремонтирано стъпало ще си замине гаранцията още с първото бодване с поялника? Занасяй им го и си гони правата - в България никой не си гони правата -какво става бе хора? Срам ви е да правите скандали и предпочитате да се набутвате и да си давате парите изкарани с честен труд и пот на челото на някви пикльовци, които тарикатеят на дребно ли? Ооооок...

П.П. Тва за духовния живот беше яко, да ;)

Поздрави,

Влад

• 2 months later...
Отговорено (Редактирано)

Нека и аз изкажа скромното си мнение-Хорните са изгаряли защото стъпалото се е възбуждало на ултразвукови честоти неуловими за човешкия слух.И аз поддържам мнението че са му продали ремонтирано стъпало.

И не е само това-май е изгорил и един Еминенс ПРО 12/400 със същия усилвател.

Редактирано от MARK B
Отговорено

Да точно, хорната и 12-ката си заминаха от ултра честоти. И друг колега се оплаква, при него прекъснал 15инч без да изгаря.

Но интересното е друго това че аз им казвам за това, а те казват че ние сме били виновни затова че горят хорните, стапалата били мошни а ние сме закачали слаби колони.

Качвам по 3 колони на канал, а те казват че филтрите били менте.

Докато спорихме гаранцията му изтече, хвърли толкова пари а сега събира прах в гаража.

Отговорено

Стапалото не може да се замени, а и няма гаранция вече, казаха че можело да се смени само изгорелия канал което ще ми струва 200лв.

Аз материални щети немога да им нанеса, нестава така.

Виновен е продавача на маг.Призма който ме убеди да го купя, а после ме кръщаваше че аз съм бил виновен.

Народа е казал " За и**но дупе цяр няма", ако щеш се оплачи на Арменският поп.

Отговорено

Според мен,са ти набутали некадърно ремонтирано стъпало.Аз ползвам същото,купено от същия магазин,вече 6-та година,работи с 2 колони по 400в. по 7,8 часа на ден със сериозни db,преживяло е токови и всякякви други удари и не е мръднало - работи си перфектно. ТЪРСИ СИ ПРАВАТА,защото ако продължаваме да си траем,ще продължават да ни лъжат.

Отговорено

Обърни се кън КЗП/комисия за защита на потребителя/ - имат инспектиращи във всеки град

Отговорено (Редактирано)
Взех си ново стъпало EP2500 но още от първият ден започна да прави проблем, след като го изгася в колоните продължава да се чува музика и страшно пукане, постоянно ми гори хорните и почна да грее.

То е в гаранция, дадох го в сервиз но ми казаха че аз съм го изгорил.

Има ли някъде схема за него, и струва ли си да го правя.

Благодаря. ;):D:recourse: :recourse:

Отивай в комисията за защита на потребителите и им обясни ситуацията от мига в който си закупил ампа до днес.Не се разправяй с олигофреите от магазина и сервиза.Как ще докажат че ти си го изгорил а не е проблема в стъпалото.Няма как.

Обърни се към комисията и до месец може и по малко ще имаш ново стъпало или ще ти върнат парите, както ти решиш.

Точно поради тази причина че не ти се занимава и не само на теб ами и на доста народ, те ни правят на луди.

Редактирано от pioneer 306c