Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки за барабани


Recommended Posts

Здравейте,

 

Събирам мнения за слушалки, специално за тъпанарски приложения - да не пропускат външни шумове, да са леки, да са мощни :punk_guitar:. Чудех се тези на vic firth струват ли си?

 

Поздрви

Редактирано от geni2x
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично ползвам AKG K55 и съм доволен. Тези на Vic Firth не съм ги пробвал, макар и преди време се замислях точно за тях, но не ми се дават толкова пари за слушалки, поне на този етап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам от известно време AKG K-271, мисля, че звучат страхотно - просто покриват целия спектър на барабаните при добро ниво на изолация. Не очаквай 100% "глухи" слушалки, но нивото на изолацията е достатъчно добро. Свиря само на слушалки, доста намалени при това и мисля е добра инвестиция от гледна точка на запазване на слуха, без да се губи кефа от свиренето. Ето ти линк към Томан да видиш как изглеждат и разни технически глупости - http://www.thomann.de/gb/akg_k271_mkii.htm

 

В Динакорд струват 280 лева, но мисля инвестицията си заслужава.

 

Поздрави от мен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отдавна на репетиции свиря с тапи за уши. Наскоро си взех антифони от бриколаж (12лв) и мисля да ги преустроя на слушалки. Идеята е че изолират много добре (даже прекалено може би, но мисля леко да ги отпуша) и така да станат едни прилични слушалки добре излирани от външния шум.

Поне аз като влезем да записваме ми е много терсене на слушалки. Бенда ми звучи сухо, като заблъскам нито тях чувам нито себе си. Става мазало. Мисля с антифоните да пробвам, идеята е да мога да си направя по-добре баланса, като пусна и барабаните леко. Но всичко това е само идея. Колега ако ти се занимава може да опиташ да направиш нещо такова, а ако някой вече е правил направо да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Shure EC2 и съм много доволен -

 

ec2.jpge2cear.JPG

 

 

Това са мониторни слушалки и за концерти е много по-практично, както и естетически изглежда по-добре. Също така не те запотяват, звукът им е страхотен и изолират добре. 125лв. струват в музикална къща Фактор. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз си бях зел едни на watson които имат много як звук и са супер за барабани но отделно аз си ги изолирах с разни донапрени 4е да не 4увам вън6ни звуци :)

Редактирано от mybata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато ползваме слушалки е много важно да си чуваме сета в слушалките! В противен случай нямаме ясна представа какво точно свирим, да не говорим за баланса (динамиката) на бандата.Аз от извеснто време ползвам едни "тапи" на philips които са със специално noise canceling устройство и съм много доволен...купих си ги от Antalya за 50 евро.Правия си сам баланса и чувам бандата перфектно..а сета като на диск!...но мисълта ми е главно 4е е задължително да чувате сета в мониторите (слушалките) независимо дали са тип "миди" или "тапи". иначе аз лично предпочетох "тапи" защото не изморяват ухото при продължителна работа с тях в студио или на живо.Ако сте решили да прибегнете към този вид монитори определено ви трябват слушалки от висок клас..В противен случай чувате доста неприятно кривене което предполагам всички сме изпитвали вече и това обезсмисля всичко..надявам се съм бил полезен

:wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.